Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Zapomenuté dovednosti našich předků / recepty, návody, technologické postupy
VESNACH
[http://www.encyklopedie.ckrumlov.cz/img/2955.jpg]
Tradiční výroba, tradiční kuchyně, výroba součástek, výroba nástrojů, účinné náhražky a alternativy s minimální průmyslovou invencí. Jak zajistit chod domácnosti mimo civilizaci, civilizovaně?
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
VESNACH --- 17:30:56 30.9.2012
v klidu, kdo má zájem, tak se tady tím probere :) žádný stres, rozhodně mě zajímá finální produkt, jestli bude..
JENNE --- 14:21:39 30.9.2012
GULLSY: Dva normalni kladkace mi lezi pod posteli, ale TAKOVE kladkace jsem ani nemela poneti, ze existuji:)..
VESNACH --- 12:23:43 30.9.2012
GULLSY: no vidíš :) já měl celou dobu za to, že systém kladek funguje na bázi kladky a zvratné páky, aby se ulehčilo natahování tětivy- a k tomu se běžně používají 4 kladky, dvě hlavni a dvě pomocné. právě sem si nedovedl představit, jak by to mohlo fungovat jinak, zajímavé řešení.
VESNACH --- 10:58:59 30.9.2012
GULLSY: pekne :) akorat u toho trochu nechapu ten system kladek, nemas k tomu nejaky blueprint?
VESNACH --- 19:45:26 29.9.2012
ZUZKAOU ???: přidáno na nástěnku :)
CHEVALIER --- 18:35:03 29.9.2012
???: Děkuji.
??? --- 18:31:25 29.9.2012
???: Ideální je mít širokou termosku. Z úzké se to blbě dostává a ještě hůř se myje.

Jogurtové kultury mají ale základní nevýhodu, nejsou do nekonečna recyklovatelné, čas od času je potřeba tam přihodit nový zdroj jogurtu, ne jen brát ten předešlý.

Kdo chce hustej jogurt, tak tam namíchá sušené mléko.

Jinak k domácí výrobě sýrů je skvělá stránka tady http://jaknato.webpark.cz/html/index.html

A kdo chce kultury, tak se obrátí na milcom http://www.milcom-as.cz/produkty/produkty-pro-domaci-a-faremni-vyrobu.html
??? --- 18:27:45 29.9.2012
Jogurty v kelímku, ve skle, nebo domácí? - Vitalia.cz
http://www.vitalia.cz/clanky/jogurty-v-kelimku-ve-skle-domaci/


Důležitá je v podstatě jen tahle pasáž :o)

Mléko ohřejte asi na 40 stupňů, nemusíte to ani měřit teploměrem, prostě musí být příjemně teplé, nikoliv však už horké… Přidejte lžičku živého jogurtu a rozlijte do skleniček.

Nechte je někde v teple asi 12 hodin a jogurt bude na světě. V létě, když je v místnostech vyšší teplota, se takto dá jogurt připravovat běžně, v zimě můžete využít třeba peřiny, v těch se dělá jogurt jedna báseň. Moderní člověk použije jogurtovač, který umí udržovat stálou teplotu.

Žena si takhle dělá už pár týdnů domácí jogurt. Na řeči o nutnosti jogurtovače, které jdou internetem se můžete zvysoka vykašlat, fakt stačí to zabalit do peřiny a nechat přes noc.
??? --- 17:40:06 29.9.2012
CHEVALIER: ehm, jsem zkopírovala adresu obrázku, nikoliv adresu odkazu ... Dík za upozornění.

Takže znovu a lépe

Dva divoši
Share Send / 97732-10-1259.zip
http://sharesend.com/j9oby

Rolf
Share Send / 39547-10-21049.zip
http://sharesend.com/u9l96
CHEVALIER --- 17:36:56 29.9.2012
???: Omlouvám se za svou neznalost a prosím o sdělení postupu ke stažení těchto knížek. Děkuji.