Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Primal a paleo - zkušenosti, recepty
ALONSY
Jak na paleo
http://jaknapaleo.cz

Mapa vajec
https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=210321640653234128767.0004d9601591e083d1325

Pro začátečníky k lepší orientaci - je to paleo, nebo to není paleo - food list
http://paleodietlifestyle.com/paleo-diet-food-list/

Paleo Lifestyle Rozcestník a scestník pro paleo jedlíky
http://www.paleolifestyle.cz/

80 Paleo Breakfast Ideas
http://paleo.com.au/2012/08/80-paleo-breakfast-ideas/ -

Ovoce - tabulky nutričních hodnot ovoce, obsah jednotlivých živin a vitamínů a minerálů
http://www.ovocedoskol.eu/node/24

Publikované výzkumy o paleo dietě
http://thepaleodiet.com/published-research-about-the-paleo-diet/

[ MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán ]

[http://dearpaleo.com/wp-content/uploads/2012/01/paleo-flowchart.jpg]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 15:49:04 16.12.2014
A teda pokud se nasbírá dost sádla, tak naprosto nejlepší je kachna konfitovaná... Jinak husí skelety s docela dost sádlem mají v albertu v mrazáku - německého původu.

Jo a při vlastnictví vhodného chladného, suchého prostoru se dělá kachní pršut.

Duck Breast Prosciutto | MAKE
http://makezine.com/projects/duck-breast-prosciutto/
SKORZENY --- 15:25:34 16.12.2014
my sme tiez mali nedavno kacicu a bola strasne mastna
vyvar excelentny
a pecen (jatra) uplna delikatesa, na jablkach
Fotorecept: Kačacia pečeň s jablkami - Dobruchut.sk
http://dobruchut.azet.sk/recept/19695/fotorecept-kacacia-pecen-s-jablkami/

na sadle som chcel osmazit zemiaky, ale zabudol som tu mast cez noc vonku a uz to nevonalo dobre. kazdopadne odporucam, tiez velmi dobre
FITH --- 9:58:51 16.12.2014
???: Jak psala KOCHANSKA_CH: pravidelně kupuju kachní skelety, z kůže a tuku dělám sádlo a škvarky, které se ve Francii prodávají jako delikatesa, až ochutnáš, tak jistě oceníš :o)
??? --- 21:55:05 15.12.2014
Jo a skelet zvládne i vývar druhák - tedy po té co ho vyvaříš ho ještě jednou zalej vodou a něčím kyselým a vyvař.
??? --- 21:54:21 15.12.2014
???: Na vnitřnosti kadloun. A nebo je nasekat do nádivky (teda pokud bys to pekla v celku.

V sádle pak ještě vyškvařit přebytečnou kůži na naprosto luxusní škvarky.

Blog Pepato.eu: Kachní kaldoun s játrovými knedlíčky, zjemněný mlékem a žloutkem
http://www.pepato.eu/2012/11/kachni-kaldoun-s-jatrovymi-knedlicky.html

- bez jíšky a do knedlíčků dej místo strouhanky mandle/vlašáky.
??? --- 21:40:13 15.12.2014
KOCHANSKA_CH: Paráda, díky :)
KOCHANSKA_CH --- 20:49:00 15.12.2014
???: Žaludek. Pověstný kachní žaludek. :-) Do vývaru s ním, nebo když jich máš víc, dělá se z nich skvělý guláš.
Nakrájené sádlo do hrnce s tlustším dnem, začít je škvařit na milimetrové vrstvě bílého vína (není podmínka) a hlavně ze začátku furt míchat. Až škvarky plavou a šumí ve vrstvě sádla, tak hlídat, aby se z hrnce nezačlo kouřit. Škvarky by měly být do zlatava. Pak je buď dáš odkapat na kovové sítko a trochu vymačkáš šufánkem, nebo vylisuješ když máš lis na škvarky. Já ho sehnala ve vetešnictví. :-)
??? --- 20:41:41 15.12.2014
KOCHANSKA_CH: Dekuju.

Takže normalne do hrnce a pomalu zahrivat? Az se rozpusti a zezkatne?

Jatra jsem poznala, ale co je zo před tím?



[//i.nyx.cz/files/00/00/13/00/1300096_3fe4b603564af9b33a3d.jpg?name=image.jpg]
KOCHANSKA_CH --- 20:26:02 15.12.2014
???: Dá se vyškvařit na vynikající sádlo a škvarky, pak na něm jsou skvělá míchaná vejce například. Drůbky do vývaru, játra upéct a namačkat do sádla, lehce osolit. Ale ZuzkaO toho bude mít víc k inspiraci. :-)
??? --- 20:10:05 15.12.2014
Tak aby toho nebylo málo, tak dneska delivery ještě 2 farmařských bio kachen.

Chci se zeptat, mají opravdu hodně podkožního tuku ( na obrazku vepredu). Vzhledem k tomu, ze uz se nevejdou do mrazaku vcelku, tak je porcuju a zpracovavam. Kostra a kridla jdou na vyvar, ale jak zpracovat ten tuk (z vyvaru se sbirá). Dá se vyškvařit na sadlo?

A co probiha s vnitřnostma?

[//i.nyx.cz/files/00/00/13/00/1300061_5457a21691ef063d3993.jpg?name=image.jpg]