Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Primal a paleo - zkušenosti, recepty
ALONSY
Jak na paleo
http://jaknapaleo.cz

Mapa vajec
https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=210321640653234128767.0004d9601591e083d1325

Pro začátečníky k lepší orientaci - je to paleo, nebo to není paleo - food list
http://paleodietlifestyle.com/paleo-diet-food-list/

Paleo Lifestyle Rozcestník a scestník pro paleo jedlíky
http://www.paleolifestyle.cz/

80 Paleo Breakfast Ideas
http://paleo.com.au/2012/08/80-paleo-breakfast-ideas/ -

Ovoce - tabulky nutričních hodnot ovoce, obsah jednotlivých živin a vitamínů a minerálů
http://www.ovocedoskol.eu/node/24

Publikované výzkumy o paleo dietě
http://thepaleodiet.com/published-research-about-the-paleo-diet/

[ MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán ]

[http://dearpaleo.com/wp-content/uploads/2012/01/paleo-flowchart.jpg]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 18:10:20 30.9.2013
Google Trends
http://www.google.com/trends/explore#q=vegan%2C%20paleo&cmpt=q

Ale teda i když paleo už dotahuje vegany, tak ti pořád vedou. Pěkné je taky to regionální rozložení.
FRONEMA --- 16:37:31 30.9.2013
???: no asi jo, ale to nehodnotim jako spatnej vyvoj
??? --- 16:10:21 30.9.2013
FRONEMA: ehm, a neznamená to náhodou, že všichni ti, co se vrhaj po módních dietách se vrhli na tentokrát paleo?
??? --- 16:01:48 30.9.2013
NYX: jednu - ale proto že většinou dělám kuřecí skelety a ty se fakt vyvařej do mrtě a pak je sežere divá zvěř. Ale pokud dostanu tu hovězí nohu z TRM, tak tu budu zkoušet kolik toho utáhne, aby to ještě želatinizovalo.

A teď tu mám krásný dlouhý jehněčí kosti, tak uvidíme co daj a nebo nedaj.
??? --- 12:29:24 30.9.2013
NYX: já dávám kyselinu už na první várku... co dělám je to, že dělám vývar třeba ze zbytků z grilovanejch/pečenejch žeber, pečenýho kuřete, osso buco, atd, ale určitě nevyvářim kosti několikrát... průběžný odebírání ale praktikuju :D
NYX --- 12:25:57 30.9.2013
???: no ja prave narazim na lidi, co je vyvari Xkrat po sobe, jen pridavaji vzdy treba ocet nebo neco jineho kyseleho (taha to vapnik z kosti) a obmeni zeleninu.

zatim jsem dal 3x a i potreti stale pekne gelovite (24 hodin na varku z 4-5 kg hovezich kosti), tak spis jaky je nejaky prakticky limit. nechat to bublat nonstop a jen vecer slit na polivku mi zni zatim jako zajimavy plan :)
??? --- 12:06:40 30.9.2013
NYX: jestli spravne chapu otazku, tak jednou a poradne
NYX --- 19:13:09 29.9.2013
btw: kolikrat delate vyvar z jedne sady kosti?
TUILE --- 19:01:31 29.9.2013
???: avokado je tam kvuli tuku, nevim, zdali svestky splni stejny ucel, ale dobry by to mohlo bejt taky. jen to jeste necim slepit dohromady :)
??? --- 18:56:56 29.9.2013
hmm, avokádo nemám, budou muset stačit švestky :o