Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
EXCITE --- 12:59:13 30.9.2015
další várka už byla klasicky v hrnci ve vodě a zatím OK
EXCITE --- 12:58:27 30.9.2015
ZATAMOKO: něco málo spotřebovali,zbytek šel do kompostu, bohužel..
Bylo to zavařovaný v troubě na 150° na 20minut.
??? --- 11:03:20 30.9.2015
ZATAMOKO: jestli to nesmrdí, dobře to chutná a moc tě to neprohnalo, tak to budou přátelští mikrobové. A nálev jde použít jako startér.
ZATAMOKO --- 10:14:00 30.9.2015
EXCITE: co jste s tím pak udělali?
Když jsem to před lety prohnal 5 minut při 121 °C, tak to vydrželo rok a půl bez problému.

Ale tak když už to kvasí, tak bych to rád nějak smysluplně zužitkoval :)
EXCITE --- 9:54:57 30.9.2015
ZATAMOKO: nám začala kvasit celá jedná várka, moc jsme to nepochopili,stejnej postup jako jiný léta.
ZATAMOKO --- 13:32:24 29.9.2015
Dělal jsem zavařovaná drcená rajčata (30 minut na 90 °C) a teď koukám, že mi jedna sklenice začala kvasit. Otevřel jsem ji a kupodivu z toho vyšla celkem dobrá vůně, taková nasládle rajčatová.
Chuťově to je taky ok.

Oddělila se tekutina a pevné části, které bublinky zvedly k víčku, syčí to pěkně :)

Předpokládám, že se ta pevná část dá bez rizika sníst, což jsem už částečně udělal. No a ta tekutina by šla použít jako startér?
EXCITE --- 10:54:24 29.9.2015
Dělal jsem kvašáky-okurky a vrazil do toho i ten česnek, ale za 14 dní je česnek (modrý paličák) skoro jak čerstvý, narozdíl od zbytku ingrediencí.. trvá mu to nějak vyrazněji déle?
BEBERA --- 9:02:53 28.9.2015
???: Škoda.
??? --- 8:53:38 28.9.2015
Ale kdyby někdo chtěl kvasit na prodej a chyběly mu receptury, tak stačí se ozvat.
??? --- 8:52:48 28.9.2015
BEBERA: nechtěla.

1. nejsem obchodník a jsem naprosto tragická s účetnictvím. V rámci fakturace mé práce to ještě nějak udržím, ale klasický obchod ani omylem.

2. nemám potravinářský provoz a nemám kapitál na rozjezd.

3. nemám auto a řidičák a jsem většinu času v Jeseníku :-)

Respektive s holkama s https://www.facebook.com/Dob%C5%99e-nalo%C5%BEeny-844406955625151/timeline/ jsme plánovaly, že se čas od času přidám s něčím zkvašeným, ale ani ony, které byly do nalezení prostoru a rozjetí vlastní výroby zatím nijak nepokročily - jediný kdo pravidelně něco dělá je Terazka Korejské kuchyně.