Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 21:15:11 30.6.2015
budu tam mít na ochutnání pod pultem rebarborové kimči, tak se kdyžtak přihlašte...


https://www.facebook.com/events/424759377706910/
??? --- 20:24:03 30.6.2015
Na Street food festivalu na Žižkovském nákladovém nádraží 5.7. (tedy teď v neděli) budu mít od 16:00 do 17:30 kvašákovou dílnu.

Stavte se, případně si přijďte naložit svou sklínku...
??? --- 17:42:09 7.6.2015
VANEK: von jim to (naštěstí) ve sktuečnosti nikdo moc nečte, to mi přijde na blog víc návštěvnic z mimibazaru než za stejnou dobu ze storyous...
VANEK --- 17:25:46 7.6.2015
Dnes sláva, monetizace přijde nejpozději pozítří!
10 otázek pro foodblogera: Zuzka Oukrabková (Zkvašeno.cz) | Storyous Magazín
http://storyous.com/cz/magazine/10-otazek-pro-foodblogera-zuzka-oukrabkova-zk
VIKY_K --- 22:13:00 5.6.2015
Mám vlastní tříletí jablečný ocet. Pomalu v průběhu roku ztrácel kyselost a nabíral ořechovou vůni. Teď má chuť a vůni docela výrazně ořechovou a kyselý prakticky není. Je to u jablečných octů běžné? Předloňský bohužel nemám, jen loňský a ten je normálně kyselý a jen lehoučce vonící po ořechích.
GHOSTDOGG --- 20:19:58 29.5.2015
???: Ok dík, pošlu je pryč. Byl to jeden celý pytlík, takže už nemám z čeho otestovat.
??? --- 17:28:24 29.5.2015
GHOSTDOGG: nejspíš na nich někde něco sedělo, co se tam dostalo během výroby/skladování/ze vzduchu, z kvasné nádoby/z vody...

Jestli to smrdí, tak to nejez. Zkvašený vločky nijak extra nejsou cítit, je to takové dost neutrální. Ten balíček holt sněz tepelně upravený. Případně zkus malý vzorek rozkvasit nějakým startérem, jestli to přebije tu smradlavou bakterii.
GHOSTDOGG --- 15:50:51 28.5.2015
Nekvasil jste někdo ovesné vločky? Něco se mi na nich asi pokazilo a docela by mě zajímalo co. Pořád lezou ven, každých tak 4-5 hodin a musím je pěchovat zpět, což by problém nebyl, ale nějak hrozně moc a nevábně začali smrdět, na čuch je to dost nepříjemný. Nevíte, co to může být? Nejspíš je pošlu do stoupy... A ty vločky jsou drcené, kdyby to mělo mít vliv.
??? --- 9:14:43 8.5.2015
KAMAHL: černé plošky tam nepatří. Nepovím ti co to je, ale nejedla bych to. Já se časem naučila rozlišovat mezi dobrým puchem natta a těmi zbylými, ale uznávám že to je poněkud nepřenosná dovednost.

Natto je mrcha.
KAMAHL --- 19:18:56 7.5.2015
Zkouším dělat vlastní natto. Jsem na pochybách, jestli to probíhá správně. Na některých bobech se utvořily černé plošky, ale moc ne, nejsem si jistý jestli je to plíseň nebo je to správně. A páchne to fakt hodně intenzivně, je to normání? Co do barvy, slizu a struktury mi jinak přijde že to probíhá cca jak bych očekával.