Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 15:42:28 16.12.2014
???: respektive jíst se pochopitelně dá i ta hmota bez chuti - je velmi probiotická. Jen je to hmota bez chuti.
??? --- 15:41:53 16.12.2014
???: buď sníst, nebo ještě jednou použít, pokud není příliš vyžrané (stane se z toho hmota bez chuti). Jinak pochopitelně dělá moc dobře kompostu.
??? --- 15:09:26 16.12.2014
tak prvni vodni kefir hotov, je to skvele .. a hned dotaz .. co delate s tim suseny ovocem po tom co lezi v kefiru? da se to znova pouzit? ci snist? ci to mam proste vyhodit?
FURINKA --- 12:14:09 12.12.2014
FURINKA: Dokvašeno, chutná to jako šampáňo.
??? --- 11:26:43 12.12.2014
TUILE: funkci antibiotik by to ovlivňovat nemělo - pokud nemáš takové ty, co se nesmí kombinovat s kyselým - pak je potřeba mít alespoň hodinu před a po mezery.

Část mikrobl z kefíru by mohla být odolná vůči ATB, takže by to mělo zmírnit následky ATB na střevní mikrofloru + urychlit její návrat do normálního stavu.
TUILE --- 10:32:46 12.12.2014
dotaz - pokud piju kefirovou limcu, muzu nejak ovlivnit funkci antibiotik?
??? --- 21:26:20 11.12.2014
VIKY_K: dik
VIKY_K --- 21:24:41 11.12.2014
???: Na lince, když probouzíš.
??? --- 20:45:29 11.12.2014
tak diky Tuili za bleskovou reakci a uz ho mam doma .. dostala jsem "davku" z mrazaku a jak jsem se docetla mela bych to ted tri "probouzet" (10% cukrovy roztok mineralky a cukru), ale neni mi jasny kde ma ty tri byt .. v lednici nebo venky na lince pri pokojove teplote?
SISTA --- 12:16:50 10.12.2014
???: ja si treba delam "mlecnej" kefir i z kokosovyho a sojovyho mlika, ale musi se pak hned poradne nakrmit tucnym kravskym mlikem.)