Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
LAIRE --- 20:30:30 30.6.2014
???: nápodobně s tymiánem
??? --- 0:42:47 23.6.2014
Estragon má fakt antibakteriální účinky - normálně mi dva šlahouny ve vodním kefíru zarazily kvašení...
BONEMINA --- 14:18:18 18.6.2014
???: Asi sis vyšlechtila gurmány :)
??? --- 14:15:46 18.6.2014
BONEMINA: tak mám nějaký mlsný octomilky - klasické kvasní pokusy milujou, ale vodního kefíru si nevšímaj - naštěstí.
BONEMINA --- 12:45:18 18.6.2014
BONEMINA: Ty mrchy octomilky se množí i kolem zacvakávací sklenice! Stačí jim ten kousek nasáklého provázku, který čouhá ven. Nedá se nic dělat, vodní kefír se stěhuje na zastíněný venkovní parapet.
JULYZ --- 12:28:51 18.6.2014
Mám nejaké prebytky tibetskej huby. Vyzdvihnutie v Ostrave alebo eventuálne túto sobotu budem v Dvore Králové.
WENOUSH --- 14:55:03 13.6.2014
nemáte někdo tip, kde koupit ty krystalky na vodní kefír? popřípadě, nemáte někdo z Prahy namnoženo dostatečně na odebrání? dík
BONEMINA --- 0:09:47 13.6.2014
???: Pytlík jsem už ušila a uvařila, zacvakávací sklenici ještě potřebuju vyjíst. Octomilkám zmar!
??? --- 21:48:26 12.6.2014
BONEMINA: hele mám systém, kde krystaly jsou v organzovém pytlíčku (nemusím nic cedit, protě vyndám pytlíček a zbytek sliju) a v takové té zacvakávací zavařovačce pro první fermentaci a na druhou jdou do uzavřené lahve aby měl bublinky.

Octomilky nemaj jak se tam dostat.
BONEMINA --- 17:43:14 12.6.2014
Vodní kefír má zásadní nevýhodu, v porovnání s mléčným po něm strašně moc jdou octomilky. Jak já ty mrchy malý nesnáším!