úvod
témata
události
tržiště
Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
K dispozici jsou také mobilní aplikace
přihlásit
přihlásit
pamatovat si přihlášení
neviditelný
bez kontroly IP
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
jít na ...
nejnovější
12/2015
09/2015
06/2015
03/2015
12/2014
09/2014
06/2014
03/2014
12/2013
09/2013
06/2013
03/2013
12/2012
09/2012
06/2012
HOBBY, SPORT A ZABAVA
»
hobby
»
jidlo a piti
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec.
Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/
http://www.wildfermentation.com
a zde kniha k ukradení
http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn
Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
<<
<
>
>>
Máte k tomu co říct?
Vložte se do diskuze
.
RUM
---
16:39:32 19.3.2014
???
: tak jasně že není... mě spíš zajímalo, čím je krmí a prej to je nějakej mix senáže, siláže a dalších přidavných látek... rád bych kdyby byla jen senáž, ale co se dá dělat... :-)
???
---
16:18:17 19.3.2014
NOLONGERTHERE
:
NOLONGERTHERE
: Díky. Právě, že jsem poprvé zkusil bez té pasterizace. Chuťově mi to přijde stejné jako s pasterizací. Ale příště tedy s. Ženě se to slizké trochu ekluje. :-))
NOLONGERTHERE
---
16:09:03 19.3.2014
^
???
: *zahřát na cca 90. Jinak teda hodně o jogurtech je k nastudování na conovehonakopci.cz, kde je i rozebrané to, jak se vyvíjí domácí naočkovaný domácím jogurtem (a jak postupně slábne), případně rozdíly mezi jednotlivými kupovanými kulturami. Klára má vlastní krávy, takže zkušeností habaděj.
NOLONGERTHERE
---
16:06:40 19.3.2014
1 odpověď
(
+2
)
???
: Syrové mléko na jogurt je nutno zahřát a zchladit, nejen kvůli kontaminaci "zlými" bakteriemi, které mohou předstihnout ty jogurtové, ale zejména kvůli částečné denaturaci bílkovin, díky které to pak drží, když to vynecháš, máš jogurt slizký a řídký. Samozřejmě, někteří bio lidi děsně plesají nad "opravdu živým" jogurtem a doporučují jen to nízké zahřátí, ale mně to teda moc nejede.
???
---
15:45:17 19.3.2014
1 odpověď
RUM
: 3,9 je standard. Ale tuk není to nejpodstatnější na mléku.
RUM
---
15:43:59 19.3.2014
^
byly jsme si prohlídnout farmu Hole, co dává mlíko do mlíkomatu na suchdole a prej jejich mlíko má 4% tuku :-)
???
---
14:52:42 19.3.2014
2 odpovědi
Dělal jsem minulý pátek doma jogurt z mléka v neděli nadojeného. Tentokrát jsem ho nepasterizoval, jenom ohřál na 40, dodal jogurt, rozmíchal a nechal stát na topení. Jogurt je výborný (stále ještě), akorát je takový "smrkoidní". Táhne se, nedá se pořádně nabrat. Netušíte, co to je?
BONEMINA
---
15:25:03 18.3.2014
1 odpověď
BONEMINA
: Te si to po sobě čtu a koukám, že ten název "vinegar pot" mi někam ulítl.
Ale rovnou hodím dotaz. Přežije kefír, když ho hodím do pařížské šlehačky? IMHO ji zkvasí, jen aby se mi při tom nerozbil a neumřel. (jestli nikdo nemá zkušenosti, tak to tak za týden dva zkusím, až budu mít větší přebytky)
BONEMINA
---
14:46:04 18.3.2014
^
???
: "No já nevím, on to tu někdo přinesl a nevím, co to je, Vy to náhodou netušíte?"
Ale našla jsem dost podobné věci na
http://www.sauerkrautpots.com/
Ten můj vypadá v reálu dost jako to, co nabízejí v sekci castle ceramics. Myslím, že šikovný hrnčíř to zvládne taky a sehnat pípu taky není složité.
???
---
23:59:39 17.3.2014
^
BONEMINA
: jů, to nutně potřebuju na vodní kefír. Pod jakým jménem se to schovávalo?
<<
<
>
>>