úvod
témata
události
tržiště
Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
K dispozici jsou také mobilní aplikace
přihlásit
přihlásit
pamatovat si přihlášení
neviditelný
bez kontroly IP
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
jít na ...
nejnovější
12/2015
09/2015
06/2015
03/2015
12/2014
09/2014
06/2014
03/2014
12/2013
09/2013
06/2013
03/2013
12/2012
09/2012
06/2012
HOBBY, SPORT A ZABAVA
»
hobby
»
jidlo a piti
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec.
Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/
http://www.wildfermentation.com
a zde kniha k ukradení
http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn
Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
<<
<
>
>>
Máte k tomu co říct?
Vložte se do diskuze
.
???
---
22:08:55 29.9.2013
(
+1
)
NICKIE
: tak tam přidej třeba jablečný šlupky, ale hlídej anaerobnost procesu, jinak ti to zoctovatí.
NICKIE
---
21:37:17 29.9.2013
^
nemate nekdo zkusenost s bezinkovym vinem? Dneska mi babicka povidala, ze ho delali bez pridani kvasinek... jen cukr, voda a bezinky, ale jak se znam, tak by mi to splesnivelo...
DA_NIELA
---
15:55:27 24.9.2013
GHOSTDOGG
: zkusila bych aukro, lidi toho budou mit plne pudy a sklepyl.
LEMS
---
15:05:44 20.9.2013
GHOSTDOGG
: videl sem je v domacich potrebach v Hol. trznici. cenu si nepamatuju:/
GHOSTDOGG
---
22:41:14 19.9.2013
3 odpovědi
(
+1
)
Nepořizovali jste náhodou někdo kruhadlo? Zjistil jsem, že veškerá z mého okolí byla nejspíš vyhozena, protože "kdo by si kysané zelí dělal sám, když se dá koupit již udělané". A nová jsou poměrně drahá, popř. si pak nejsem jistý kvalitou. Ptal jsem se i v jednom bazaru, kde jsem se dozvěděl, že od té doby, co je zase v módě si to dělat doma sám, tak jsou neustále a ihned vyprodaná. (Pokud možno Praha)
???
---
17:32:32 13.9.2013
1 odpověď
Nemáte někdo doma živé nukazake? Mám tu krásné pidi lilky a nechce se mi čekat měsíc, než mi dozrají otruby.
???
---
19:15:11 22.8.2013
Pickling Watermelons Whole | A Gardener's Table
http://agardenerstable.com/2013/08/22/pickling-watermelons-whole/
GENTIANA
---
21:23:58 7.8.2013
(
+3
)
Kefíry, zdá se, rostou i v kokosovém mléce. Nejsem si nicméně jista, jestli ten 40% přírustek, vzhledem k tomu, že to byly dva gramy, nebyl chybou v měření nebo metodologii. Kokos mi ovšem chytl plíseň, takže kefíry v háji, další kulturu, která sobě radostně kvasila v piksli u dřezu a vypadala jako 'něco zkaženého', což je pro většinu lidstva cokoli, kde se hmota oddělila od syrovátky, mi vylily pokojské do záchoda. Takže mi zbyly dvě kuličky, které momentálně rozmazluju ve smetaně; až jich bude víc, bude ověřovací pokus.
BONEMINA
---
13:30:13 17.7.2013
DA_NIELA
: Jde z toho mastná škaredá voda. Ale přesně to samozřejmě nepoznám. Stejně jako nepoznám ne/přítomnost chemikálií v jiném ovoci a zelenině :)
DA_NIELA
---
11:41:09 17.7.2013
^
BONEMINA
: A jak poznáš, že jsou ty chemikálie opravdu pryč?
<<
<
>
>>