Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 22:08:55 29.9.2013
NICKIE: tak tam přidej třeba jablečný šlupky, ale hlídej anaerobnost procesu, jinak ti to zoctovatí.
NICKIE --- 21:37:17 29.9.2013
nemate nekdo zkusenost s bezinkovym vinem? Dneska mi babicka povidala, ze ho delali bez pridani kvasinek... jen cukr, voda a bezinky, ale jak se znam, tak by mi to splesnivelo...
DA_NIELA --- 15:55:27 24.9.2013
GHOSTDOGG: zkusila bych aukro, lidi toho budou mit plne pudy a sklepyl.
LEMS --- 15:05:44 20.9.2013
GHOSTDOGG: videl sem je v domacich potrebach v Hol. trznici. cenu si nepamatuju:/
GHOSTDOGG --- 22:41:14 19.9.2013
Nepořizovali jste náhodou někdo kruhadlo? Zjistil jsem, že veškerá z mého okolí byla nejspíš vyhozena, protože "kdo by si kysané zelí dělal sám, když se dá koupit již udělané". A nová jsou poměrně drahá, popř. si pak nejsem jistý kvalitou. Ptal jsem se i v jednom bazaru, kde jsem se dozvěděl, že od té doby, co je zase v módě si to dělat doma sám, tak jsou neustále a ihned vyprodaná. (Pokud možno Praha)
??? --- 17:32:32 13.9.2013
Nemáte někdo doma živé nukazake? Mám tu krásné pidi lilky a nechce se mi čekat měsíc, než mi dozrají otruby.
??? --- 19:15:11 22.8.2013
Pickling Watermelons Whole | A Gardener's Table
http://agardenerstable.com/2013/08/22/pickling-watermelons-whole/
GENTIANA --- 21:23:58 7.8.2013
Kefíry, zdá se, rostou i v kokosovém mléce. Nejsem si nicméně jista, jestli ten 40% přírustek, vzhledem k tomu, že to byly dva gramy, nebyl chybou v měření nebo metodologii. Kokos mi ovšem chytl plíseň, takže kefíry v háji, další kulturu, která sobě radostně kvasila v piksli u dřezu a vypadala jako 'něco zkaženého', což je pro většinu lidstva cokoli, kde se hmota oddělila od syrovátky, mi vylily pokojské do záchoda. Takže mi zbyly dvě kuličky, které momentálně rozmazluju ve smetaně; až jich bude víc, bude ověřovací pokus.
BONEMINA --- 13:30:13 17.7.2013
DA_NIELA: Jde z toho mastná škaredá voda. Ale přesně to samozřejmě nepoznám. Stejně jako nepoznám ne/přítomnost chemikálií v jiném ovoci a zelenině :)
DA_NIELA --- 11:41:09 17.7.2013
BONEMINA: A jak poznáš, že jsou ty chemikálie opravdu pryč?