Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
NOLONGERTHERE --- 15:14:37 20.6.2013
???: Právě že to nemám kvašený, jen nefiltrovaný.Fakt vůbec nekvasí, ještě jsem sirupy zavařovala v troubě, babiččiny, ač na pohled čisté, občas voněly trochu nakvašeně.
Ve sklenici je to proto, už jsem neměla lahve, jinak je to obyč sirup. Tak dík za uklidnění!
??? --- 10:09:59 20.6.2013
NOLONGERTHERE: to je pyl - dělá se mi to i v sirupu. Respektive jestli ji máš kvašenou, tak ten oxid vybublává pevné částice dohromady + je můžou slepit mrtvé kvasinky dohromady. Takže je to pyl s Bvitamínem.

Křís je taková hnusná bělavá mázdra na povrchu.
NOLONGERTHERE --- 9:33:55 20.6.2013
Mám dotaz - v loňském bezinkovém sirupu se mi vytvořily takovýhle chuchvalce. Nezdá se mi, že by rostly, objevily se jak v lahvích ve spížích, tak v těch v lednici už krátce po zavaření... Je to nějaký křís, plíseň, nebo spíš chuchvalec pylu (kytky neperu, jen lehce oklepu). Nejsem si jistá jestli jsem cedila přes plátýnko, nebo jen přes cedník.
Senzoricky je sirup zcela v pořádku, krásně voní, žádný náznak plísně ani kvašení, divný zápach, chutná stejně dobře... Ale pořád nevím, co to je a trochu se toho obávám:)
[http://d3j5vwomefv46c.cloudfront.net/photos/large/782971302.jpg]
??? --- 16:12:00 19.6.2013
Tak jsem využila tropické teploty k pokus s namnožením koji. Pokus s červeným rýžovým vínem nevyšel (trocha kupované koji, red yeast rice, vařená rýže a voda), tak uvidíme jestli vyhodím zase část fakt drahé kultury.
??? --- 11:56:08 10.6.2013
DA_NIELA: Tyhle knizky od Ransoma jsem jako decko miloval. A nedavno jsem si rikal, ze si sezenu tech par, co jsem jeste necetl :)
BONEMINA --- 10:35:50 10.6.2013
???: Mileráda ti tohle téma přenechám :)
A jalovec zní inspirativně, beztak se mi tu válí v pytlíku, na svíčkovou ho potřebuju jen tak dvakrát do roka a zvěřinu nedělám. Mátu bych asi stejně dala až do hotového, pár lístků na ozdobu a provonění.
??? --- 10:33:59 10.6.2013
jo a máta během fermentace hnědne a hnusní, je potřeba používat nálev.
??? --- 10:32:11 10.6.2013
BONEMINA: zatím ne, ale zní to dobře. Imho to půjde jak na slano ala kvašáky s koprem a česnekem, tak nasladku s něčím sladkým a třeba jalovcem - podle okurkového sorbetu s ginem http://blog.trikopecky.cz/2012-07-01-okurka-je-jen-prevlecenej-meloun/

Pokud nechceš o tom někde psát sama, tak bych to ráda zkusila a publikovala, až dorazí slušné okurky, myslím že to má potenciál.
BONEMINA --- 10:27:23 10.6.2013
Lidi, máte někdo zkušenost s kvašenou okurkovou limonádou? Samotná okurková šťáva by měla příznivě působit na dnu a revma, laktobacily navíc se vždycky hodí, ale nerada bych, aby to bylo hnusné. Google-fu mě odkazuje jen na různé verze nakládaček.
DA_NIELA --- 21:47:10 6.6.2013
???: Trosečníci z Vlaštovky ... já bych raději tábořila na ostrově, než pila limču, ale taky dobrý!