Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
FLU --- 4:59:37 30.3.2013
BONEMINA: kimci neni pro kazdeho, ale jak mu jednou prijdes na chut, neni cesty zpet :)
PLAGUEDIL --- 3:47:25 30.3.2013
BONEMINA: každemu co jeho jest, pokud ti to nechutna, znamenato pro mě jen to, že ho zbude vic pro mě. moje žena napřiklad nema rada pivo ani olivy, naprosto stejna situace, bude toho vic pro mě.
BONEMINA --- 22:13:48 29.3.2013
TADEAS: Podle obsahu to vypadá na hezké čtení na dlouhé zimní (ehm :) ) večery, ukládám.

Btw. upálíte mě, když veřejně prohlásím, že mi strašlivě nechutná kimči? První pokud doma, ale nedalo se to jíst, tak jsem si řekla, že musím někde ulovit kontrolní vzorek. V japonském krámě kousek od baráku dělají nějaké prý homemade, vypadalo to tak. Ochutnala jsem a bylo to ještě ohavnější, než to moje vlastní.
??? --- 21:11:38 29.3.2013
TADEAS: ty jo - to je jak článek na novinkách.cz



Ano při nedodržování hygieny se ti to může zvrhnout, zejména při fermentaci živočišných produktů. Zejména na aljašce roku 1985 ;-)

Ethylkarbamát vzniká při alkoholovém kvašení pokud se ovoce kvasí s peckama. Takže opět se to dá vyhodnotit jako chyba v metodě - v kyselém zelí se nemá kde objevit.

A teda u té studie na číňanech (originál zde http://www.nature.com/bjc/journal/v101/n9/full/6605372a.html ) je dost zásadní problém v tom, že se jaksi studie nenamáhá sdělit jaká je to nakládaná zelenina - v číně to může být naprosto cokoliv ať už mléčně kvašené, nebo vnějakém sojovém produktu, nebo v octě a kdoví v čem ještě. A jak domácí, tak převážně průmyslově vyráběné. Čímž se dostáváme ke kvalitě čínských potravin. Japonci, kteří nakládané zeleniny jedí minimálně stejně takové výsledky podle všeho nemají...
TADEAS --- 20:54:56 29.3.2013
BONEMINA: k tomu daval BROZKEFF jednu bakalarku, kde ruzny druhy taky testoval, jsou tam hezky tabulky:) - http://is.muni.cz/th/326403/lf_b/bakalarska_prace_mqstvghy.pdf
bezne u vietnamcu dostupny samir kysany zeli z takovejch plastovejch pytliku tam vyslo docela dobre.
TADEAS --- 20:49:02 29.3.2013
zuzkaou: cau, setkala jsi se nekdy s timto? http://en.wikipedia.org/wiki/Fermentation_(food)#Risks_of_consuming_fermented_foods
zajimal by me treba nejaky komentar, pripadne diky :)
MIC --- 11:25:56 29.3.2013
MIE: Tak první chléb na světě, mailard jak má být :-) Eda je zdá se v dobré kondici, vesele si dál roste. Díky za tipy!
AKI4CE --- 22:37:48 28.3.2013
MIC: presne tak
MIC --- 16:31:16 28.3.2013
Takže prostě stačí zajistit aby měl dostatek krmiva a teplotou jen regulujeme rychlost růstu?
RYBKA --- 21:35:03 27.3.2013
Když se udělá hodně hustý, až skoro drobivý, měl by v ledničce vydržet měsíc i dýl (vyčteno, zkoušeno pouze týden).