Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
FLU --- 16:39:31 31.12.2012
???: mimochodem, v zidovskych komunitach na Halici i jinde se borsc delal zasadne ze zkvasene cervene repy. uz drahnou dobu se na to chystam, ale jeste jsem se k tomu nedokopal.
??? --- 13:23:44 31.12.2012
Johoho, mam za sebou kvasici vikend. V sobotu jsme se slecnou delali zeli (7litrovy zelak pro dva uplne staci) a dneska uz bubla jako o zavod. To bude neco!

No a dneska jsme potrebovali spotrebovat dve cervene repy. Tak slecna dostala napad, ze bychom ji mohli zkvasit. Krome ni jsou tam mrkvicky, celer, zazvor, hromada cesneku a chilli a neco soli:

[http://i50.tinypic.com/11gumxd.jpg]
??? --- 0:29:21 31.12.2012
???: To je běžný tady na jihu, roste tu hodně melounů.
??? --- 23:51:19 30.12.2012
wut?

Fermented Watermelon Rinds « Pickle Me Too
http://www.picklemetoo.com/2012/07/13/fermented-watermelon-rinds/
??? --- 23:35:10 30.12.2012
Momofuku miso a jiné věci

ScienceDirect.com - International Journal of Gastronomy and Food Science - Defining microbial terroir: The use of native fungi for the study of traditional fermentative processes
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1878450X11000047
??? --- 17:39:04 30.12.2012
Nějaké fulltexty
sojoknihy

miso, koji a tak

Free Online Books - SoyInfo Center
http://www.soyinfocenter.com/free-online-books.php
??? --- 20:42:11 16.12.2012
A na výrobu plísní (a kontrolu teploty při kynutí a prvních fází fermentace) DIY termobox!

A dá se to zkvasit?: Kynárna, jogurtovač a domeček na plísně v jednom.
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/12/kynarna-jogurtovac-domecek-na-plisne-v.html
??? --- 23:47:28 13.12.2012
Spice Up Your Stir-Fry With Homemade Soy Sauce - Real Food - MOTHER EARTH NEWS
http://www.motherearthnews.com/real-food/homemade-soy-sauce-zmaz75jfzwar.aspx
Making Soy Sauce At Home - China: Cooking & Baking - eGullet Forums
http://forums.egullet.org/topic/103707-making-soy-sauce-at-home/

nadivoko fermentovaná sojovka!
??? --- 19:15:40 6.12.2012
A dá se zkvasit Antarktida?

Zvláštní bakterie zpod ledu antarktického jezera Vida - Mozaika - pořad rozhovorů reportáží o kultuře | ČRo 3 - Vltava (Český rozhlas)
http://www.rozhlas.cz/mozaika/veda/_zprava/zvlastni-bakterie-zpod-ledu-antarktickeho-jezera-vida--1146488
??? --- 8:33:04 6.12.2012
Jak začalo mrznout, tak jsem zapomněla kefír na balkoně a chudákům krystalům se ten noční mráz fakt nelíbil.

Ovšem zabraly kefírové lázně - na krystaly nalít koupený čerstvý kefír a mléko a nechat to dokysat do oddělení syrovátky. A zjevně se mi povedlo to kolonizovat novými bakteriemi, které tam už nějakou dobu nebyly, protože to začalo vyrábět zase hustej kefír.