Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 14:07:31 30.9.2012
A něco o konjugované kyselině linolové a střevních, či žaludečních bakteriích

http://www.vuzv.cz/sites/Marounek%20CLA(2).pdf
??? --- 12:57:19 30.9.2012
???:
".... pravé vinné zelí připravíme pomocí hroznů bez jader. Na pět kilogramů krouhaného zelí přidáme zhruba 250 gramů hroznů a nakonec přilijeme250 ml ryzlinku – nebo sektu, to pak získáme „šampaňské zelí“...."
??? --- 12:53:14 30.9.2012
http://knihy.cpress.cz/?p=actions&action=download/file&value=files&id=105337

Ukázková kapitola z knihy o domácím konzervování vydané Cpressem - a zrovna mléčné kvašení!
??? --- 10:56:08 30.9.2012
Hm, tak jsem hodila poměrně nenápadný odkaz na blogýsek do jednoho dotazu na mimibazaru a za den mi to vygenerovalo víc jednotlivých návštěvníků než nyx za tři týdny ;-)
??? --- 18:41:33 29.9.2012
Tak dva pokusy
1. houby kysané v kyselém mléce. Prej se maj zalít kyselým mlíkem, zatížit a nechat 10 dní. Ochutnala jsem je po týdnu a vylila do záchodu. Brrr. Rychlokvašky se slaném roztoku se syrovákou, kmínem a koriandrem mňam - jen v kyselém mléce - fuj.

2. alkoholový kefír.

Do půl litru kefíru jsem přidalal lžíci cukru a nechala na teple - po dvou dnech byl krásně napěněný a měl tendenci utíkat z lahve, ale alkohol tam nebyl znatelný. I přidala jsem další lžíci a po dalších dvou dnech byl stále napěněný a troška alkoholu se tam objevila. PO dalších dvou dnech už začal hořknout.

No ale fakt si neumím představit, že by se tím někdo opil.
VERONIKA22 --- 23:46:39 28.9.2012
???: díky to dává smysl. kupovaná v prášku je fakt nažloutlá, a při výrobě másla jen odstraňuji tuk. už se těším na ten tvaroh snad se povede :o)
??? --- 20:31:55 28.9.2012
VERONIKA22: syrovátka je, pokud z toho mléka dostaneš kasein - tedy vysráženou bílkovinu. Měla by být nažloutlá až průhledná.
Podmáslí vzniká odstraněním tuku a ještě by to mělo být kyselé. Je normálně bílé, protože tam jsou pořád ty bílkoviny.
VERONIKA22 --- 20:14:58 28.9.2012
VERONIKA22: tak jsem právě byla poučela, že po výrobě másla zůstává podmáslí. tak se omlouvám za mýlku
VERONIKA22 --- 15:13:15 28.9.2012
VIKY_K: do kupované jsem se musela nutit a mixovala do toho jahody abych to vůbec spolkla. domácí jako zbytek po výrobě másla je úžasná a pila bych klidně po litrech.
??? --- 14:57:08 28.9.2012
VIKY_K: nevím jak chutná kupovaná syrovátka, ale ta co mi zbývá po vykapaném kefíru je moc dobrá. Nakyslá nej trošku, ale piju ji osolenou, ne nasladko.