Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
NILA --- 13:23:42 20.11.2017
???: úplne bežne, dávku menšiu ako 5 litrový pohár už ani nerobím, nemá to zmysel :)
??? --- 10:51:43 20.11.2017
BEBERA: však taky další várka bude mnohem větší :)
SQUZZA --- 6:46:12 20.11.2017
shanim mlecny kefir, praha. posta prosim :]
BEBERA --- 6:41:33 20.11.2017
???: Když nakládám,tak ve velkém,je to strašně dobré. Mě poprvé překvapilo,jak dobré je už samotné pekingské zelí,když se
??? --- 21:50:27 19.11.2017
???: každému korejci. Zejména ty letní jedí klidně jen tak lehce odleželé.
??? --- 19:34:58 19.11.2017
XCIDER: já naložila v pondělí poprvé, z 2 kg č. zelí a dnes mám tak 1/4, dost mě překvapilo, jak je to žravé hned :)
XCIDER --- 19:29:16 19.11.2017
???: Ted zrovna jsem dal par vidlicek z varky, kterou jsem nakladal ve stredu a teprve to zacina kysat. Ujidam vzdycky prubezne celou dobu, chutna mi i cerstve nalozene a navic me bavi sledovat, jak postupne pribyva kyselost a ubyva palivost.... Jen jsem ho teda nemel nechavat cely vikend bez dozoru, krapet se vzedmula hladina a kazdou lahev opustil cca velky panak smrdute cervene kapaliny :) Nastesti jsem s tim trochu pocital a podlozil tackem...
??? --- 18:24:59 19.11.2017
Zdravím, stalo se už někomu, že sežral (omluva outlocitným) kimči před pořádným prokvašením? :)
??? --- 21:49:35 3.11.2017
FAIRYPLAY: no - nejspíš je v tom méně kultur, než bylo v té původní kombuše. pokud ti to chtuná, tak to pij. Pokud to chceš obohatit, tak k tomu přilej koupenou kombuču, kdy se ty mikroby z ní nastěhujou do té blány.
FAIRYPLAY --- 18:46:45 3.11.2017
Ahoj, našla jsem v barelu s jablečným octem houbu, která je k nerozeznání od kombuchy, jíž jsem dlouholetou pěstitelkou. Ta kupovaná mi po pár měsících umřela a tak jsem měla radost, že mám možná kombuchu domácí. Dala jsem jí normální nálev sladkýho čaje a množí se pěkně. Jen nevím, zda je to fakt kombucha a můžu to bez problémů pít. (Je to dobrý). Máte někdo zkušenost? Nebo nějaký zprávy ze záhrobí?