Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
MUTHA --- 21:44:13 23.7.2017
Utrpeni mladeho pestitele kvasku

How My Sourdough Starter Took Over My Life
https://food52.com/blog/16780-how-my-sourdough-starter-took-over-my-life
??? --- 21:01:50 17.7.2017
Probiotic brew brings new meaning to "beer gut"
http://newatlas.com/probiotic-beer/50262/
??? --- 17:49:52 16.7.2017
Katzův kvasný výlet po Číně.

People's Republic of Fermentation // Episode 01: Mrs. Ding's Pickles
https://www.youtube.com/watch?v=M4elw9rIs9Y
MUTHA --- 21:25:27 14.7.2017
Obsessed: A Man and His Mold | Serious Eats
http://www.seriouseats.com/2017/07/obsessed-koji-rich-shih.html
KOCHANSKA_CH --- 18:04:39 10.7.2017
???: Kdybys během těchto tří týdnů stihla Brno, poskytnu.
??? --- 16:15:27 8.7.2017
kdybyste měl někdo přebytky mléčných kefíráků, tak by se mi nějací hodily. Ideálně příští týden v Praze.
ZOIDBERG --- 11:26:04 22.6.2017
ELGATOVERDE: Já bych to vyhodil, nesnáším rozblemcané kvašáky... Rada s odřezáním špiček je ale dobrá a určitě to udělej. A listí může být různé, dávám tam kromě toho z vína i křenové, trešňové a rybízové.
ELGATOVERDE --- 11:07:31 22.6.2017
ZOIDBERG: ???: ta rozkydost nastala asi po 5ti dnech, takže to bude asi i tím listím. Ok na příští nálev už budu líp vybavená. Teď jen vymyslet, co udělat s těma 3 kg rozkydlejch okurek, který mám narvaný v ledničce :))) nějaký tipy jak to zužitkovat při vaření?
??? --- 8:29:22 22.6.2017
ELGATOVERDE: spíš je potřeba je sníst dřív. A teda používat co nejmenší okurčičky a uřezat jim hlavičku - tu část kde byl květ, protože tam sedí nejvíc enzymů, co to rozkládaj celulozu. Případně je ještě oblanšírovat. Maximalisti pak koupou kvašáky v teplé vápenaté lázni ;-)

A dá se to zkvasit?: Okurky - otázka křupavosti a barvy
http://zkvaseno.blogspot.cz/2014/07/okurky-otazka-krupavosti-barvy.html
ZOIDBERG --- 8:19:58 22.6.2017
ELGATOVERDE: Zřejmě ano. Poslední léta dělám kvašáky dle návodu paní domácí a vždy byly křupavé, respektive se rozblemcly až po delším čase.