Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
STOOL --- 12:55:20 18.5.2018
GIA_: dokázal bych sehat aj v Brně
??? --- 18:43:42 15.5.2018
GIA_: odpadá ti péče o základní kolonii daných kulutr, protože prostě nasypeš prášek do vody či mlíka a počkáš. Takže se vyhneš tomu, že jsi zaplavená krystaly kefíru a nevíš co s nima.

Podle složení ovšem mají méně kultur, než obecně bývá v kefírech z krystalů. Ale zase zato máš garantované složení, to co konkrétně je v té které kultuře nikdo nikomu garantovat nemůže, dokud si z toho neudělá laboratorní analýza.
??? --- 18:41:26 15.5.2018
LINKOS: proč by nemohly? Pokud dodržuješ nějakou základní hygienu... Listerie a spol se v tom většinou nevyskytujou, protože to je kyselý...

Respektive u malejch dětí je potřeba otestovat, jestli jim to bude chutnat (obecně ne vždy mají kyselé rádi) a jak na to budou reagovat a spíš v menším množství a zvyšovat.

KEfírové koktejly a limonády z vodního kefíru děti většinou pijou dost ochotně.
LINKOS --- 16:02:57 15.5.2018
me by zajimalo, jestli mohou kvasenou zeleninu male deti,cca dvoulete...? A co mladsi deti a tehotne zeny? :-)
GIA_ --- 15:04:28 15.5.2018
VXP: ahá :D tak to jsem nevěděla, každopádně děkuji za info. Holt o tom zatím moc nevím :)
VXP --- 2:37:30 15.5.2018
GIA_: jako vážně chceš dát 447,- za něco, co se dá běžně sehnat zadarmo (stačí se zeptat tady v klubu)? :-o

nebo pokud za to chceš opravdu platit, tak na letgo to máš od holky ze strašnic za 40,- ;)
https://www.letgo.cz/item/tibetska-houba-na-kefir-iid-8399488
GIA_ --- 17:11:58 14.5.2018
Ahoj, nemáte někdo prosím zkušenost s kefírem od Wugi a tip na dobrá probiotika po léčbě atb?
Děkuji :)
LITTLEWONDER --- 13:46:25 14.5.2018
Rising fame: experts herald Canadian woman's 120-year-old sourdough starter | World news | The Guardian
https://www.theguardian.com/world/2018/may/14/ione-christensen-canada-yukon-sourdough-starter-yeast
??? --- 15:28:15 11.5.2018
Tak konečně - kombuča. Teda od Qwertyho, já ji furt nemám ráda ;-)

Kombucha revival
https://zkvaseno.blogspot.cz/2018/05/kombucha-revival.html
??? --- 8:15:30 28.4.2018
KAMIONG: no, tak ho ho vylej na kompost či tak něco (ve vodovodnim odpadů má tendenci se hromadite a ucpávát) a zkus to znovu, no