Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 9:19:55 19.12.2016
DIVER: tak poznatky z kimdžanku se Sue (američanka s korejskými kořeny, v koreji vyrostli její prarodiče). Nutno naznat, že ona sama do té doby kimči nikdy nedělala, dělla to její matka.

Ale - škrobovou pastu dělá hodně hustou - hustější než třeba krupicovou kaši, z umami věcí je tam ochotná dát jen ty nakládané krevetky (mimochodem na podzim je v Shinu neměli) a její výsledná pasta před zkvašneím nebyla moc pálivá a byla méně zázvorová, než si dělám já.

Bonito vločky do kimči pasty přidají velmi zajímavý uzený ton, který přežije i fermentaci.
DIVER --- 13:38:20 2.12.2016
???: nelyžuju a ten víkend makám, nicméně, můžu tě tady (asi i za ostatní :) poprosit pak o nějakej report a nějakej základní recept na to kimči "od Korejky"? dík!
??? --- 11:32:44 2.12.2016
Příští víkend - nakládání kimči a zelí v Tančírně. Tady u nás v horách. Ale zase v Jeseníkách nejspíš už bude možné lyžovat a kimči se nakládá v neděli po obědě (a s Korejkou. Teda Američankou korejského původu).

Takže v sobotu můžete vytáhnout lyže či prkno, večer se opít, pořádně se vyspat, zbalit si věci, přijet se podívat do Tančírny, naložit si kimči či zelí a odjet domů.

Jedou i dva autobusy, co navzaujou na vlaky na Prahu, Ostravu a Brno.

https://www.facebook.com/events/1894439024118466/

A Tančírnu rozhodně chcete vidět. Nádherná, dřevěná secesní stavba - my budeme dole v místnosti s krbem, kde je za rohem kuchyň pro catering.

Tančírna v Račím údolí - Georgshalle
http://www.tancirna.rychleby.cz/

[http://www.navstivtejeseniky.cz/data/fotografie/1153/684906_slider]
??? --- 11:29:24 2.12.2016
VANEK: tak jestli tam dali cukr, tak ten určitě mohl alkoholově zkvasit. Máš z toho holt takový lehký okurkový kumys ;-)
VANEK --- 0:08:11 2.12.2016
???: Ve složkách sice cukr je hned za okurkami a jogurtem, ale celkový obsah je jen 3,73 % (a půl procenta složitější sacharidy). Pravda, jestli to štípání dělá jen CO2, tak to může být jakýkoli jiný druh kvašení.
NABUKHADNEZAR --- 21:33:36 1.12.2016
Přátelé, kombuča. Když jsem ji dlouho zanedbával a poslední várka mi skrznaskrz zoctovatěla, je možné kulturu znovu použít do čerstvého čaje? Je to ještě kombuča? Není to octová matka? Není to - bože chraň, co jsem to vytvořil - ještě něco úplně jiného?
??? --- 16:59:38 1.12.2016
VANEK: alkoholové to nejspíš nebude, pokud to nedoslazovali. Jestil ti to nesmrdí, chutná a nejsou na tom podezřelé útvary mycélia, tak to je jedlé.
VANEK --- 13:59:47 1.12.2016
Balené tzatziki po datu trvanlivosti se nafoukly, tekutá složka má štiplavou chuť. To je nějaké druhotné alkoholové kvašení? (A jak moc je to nebezpečné, když to sleju? Okurky chutnají úplně stejně... :-)
BEBERA --- 22:50:39 28.10.2016
ZOIDBERG: Dělám to podle Maangchi z odkazu ze Zkvašeno https://www.youtube.com/watch?v=0sX_wDCbeuU , jen jsem vynechala ty čpavé věci. Cibulovou chuť tam částečně dodá jarní cibulka, ale už bez toho zápachu. Ale jestli nemáš rád ještě i rybí omáčku, stejně to pro tebe nebude příliš chutné...
ZOIDBERG --- 22:39:11 26.10.2016
BEBERA: Tak já bych poprosil přesné složky na to bezčesnekové kimči, děkuji.