Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
GHOSTDOGG --- 14:23:03 12.9.2017
???: Super dík! Zatím mi zázvorovka pokaždé vyšla bez problému a to mám dost punkovej přístup a moc to neřeším. Překvapilo mě, že kvasila normálně cca týden a pak se teprve na povrchu, hlavně na těch plovoucích šlupkách, začala objevovat plíseň. Doufal jsem, že je zázvor víc "sterilní".
??? --- 14:11:52 12.9.2017
GHOSTDOGG: je nejpravděpodobnější, že je z toho zázvoru a pak už se ti tam usídlila.

Současnou várku vylej a začni novou. Při rozkvašení především hlídej aby k tomu nemohl vzduch - tedy to dělej pod kvasnou zátkou. Stačí trubička a gafa.

Pokud máš nějakej startér - syrovátku, šťávu z něčeho jinýho zkvašenýho a tak - tak to tam přilej, aby si posílil co nejrychlejší žádoucí kvašení, aby si minimalizoval šanci pomnožení plísní.


Vománkový víno
https://zkvaseno.blogspot.cz/2012/10/vomankovy-vino_18.html
GHOSTDOGG --- 12:51:16 12.9.2017
Dělal jsem si zázvorovou limonádu a začala na hladině plesnivět, zkusil jsem ji slít, ale plesniví i bez pevných částí. Nevíte, je ta plíseň přímo z toho zázvoru nebo spíš odjinud, abych tomu kdyžtak příště předešel? Stalo se mi to poprvé.
BALAENA --- 12:20:20 12.9.2017
BONEMINA: když jsem si vloni hledala, co že to jako je, psali tam ještě o syřidle
BONEMINA --- 12:11:44 12.9.2017
Zkousel jste nekdo delat doma skyr? Co jsem zatim vycetla, priprava je vlastne stejna jako u bezneho jogurtu, jen se pouzije odtucnene mleko a na zaver se necha odkapat. Je v tom nekde nejaky hacek?
??? --- 23:18:04 4.9.2017
OTZ: jestli to nesmrdí a chutná, tak to bude v cajku.
OTZ --- 22:50:49 4.9.2017
???: ja to prave ochutnal nez jsem to chtel dat do jidla, a jo chutnalo mi to akorat jsem nevedel.. tak jsem to zase vyplivl a ceka to v lednici :))
??? --- 22:49:13 4.9.2017
Southern Classic: Sour Corn – Garden & Gun
http://gardenandgun.com/recipe/southern-classic-sour-corn/
??? --- 22:48:40 4.9.2017
OTZ: jestli ti to voní a neroste na tom nic 3D a nebo barevného, tak bych to určitě ochutnala - kukuřice se normálně kvasí. Jestli tomu hodně nevěříš, tak ochutnej jen malé množství a počkej, jestli tě to prožene.
OTZ --- 22:37:03 4.9.2017
asi blba otazka, ale zkusim to:

co kdyz me cukrova kukurice v plechu zkysne a voni jako smetanovej jogurt, neni to jenom mlecny kvaseni? snedli byste to? .))