Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 16:19:27 10.12.2017
Ozvali se mi z Cpressu ohledně toho, že by chtěli kuchařku na kvašenou zeleninu.

kdybyste si chtěli zahlasovat, jestli máme zkoušet vyrobit low-costové fotky a nebo ilustrace/grafiku tak budu ráda

https://www.facebook.com/Zkvaseno/posts/1755071437857651
GALE --- 17:22:00 2.12.2017
GALE: Našla jsem toto. Chci se zeptat, jestli je to funkční věc.
https://www.mall.cz/mlynky-strihadla-krajece/lodos-rotacni-krajec-jizeran
FAT --- 17:16:43 2.12.2017
GALE: OK, neptám se...
:-)))
GALE --- 17:05:57 2.12.2017
FAT: O nich vím. Dokonce se dá nakrouhané zelí i koupit, nicméně tato varianta mu nevyhovuje. Neptej se mě proč.
FAT --- 17:02:51 2.12.2017
GALE: Jo, existuji krouhárny, kde si nakrouhané zelí koupíš.
GALE --- 16:52:24 2.12.2017
Mám dotaz na krouhač zelí pro tátu k Vánocům. Jeho současný robot dosloužil a nový nevyužije. Jde mu jen o to krouhání jednou ročně. Máte něco vyzkoušeného, na čem se dá rozumně nakrouhat jednorázově asi 10 kg zelí?
??? --- 12:33:06 25.11.2017
XARGH: sůl určit ě nepridávej, starter to nepotřebuje, jen to díky té soli bude kvasit trošku pomaleji. Dej pod to nějakou věc, kam ti bude přetýkat bublající lák, ať nemáš posléze celu skříň od zelí.

Jkinak zatížit to klidně můžeš i třeba igeliťákem z části naplněným vodou.

a jinak prostě, za stálého ochutnávání, počkej.
GOGGA --- 12:49:55 24.11.2017
XARGH: ja jsem vymyslel fintu k zatizeni, kdyz mi dosla tezitka - dat navrch mikrotenovy sacek a napustit ho vodou.. :-)
XARGH --- 12:48:41 24.11.2017
GOGGA: jj to jsem si zhruba pamatoval. dnes vysbiram co plave na hladince a dam novou steril sklenici na zatizeni! snad se to ujme, uzirat zacnu uz pristi tyden :) (kdyztak jsem -10kc a pul h prace)
GOGGA --- 11:15:47 24.11.2017
XARGH: po svete se pise, ze je potreba 2+ % soli v roztoku a kvasny obsah musi byt cely pod hladinou, aby se zablokovaly hnilobne procesy