Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 8:26:45 16.3.2017
???: já se tam nedostanu, ale kdybyste tam někdo jel a nalákal ho, aby přijel do ČR, tak pak ráda pomůžu s organizací. Nemám magy na to to celé rozjet.

Ale rozhodně tu za Průsmykem máme prostory, kde by šlo něco udělat, komunitu dostatečně punkohipiee, aby z toho byl Katz nadšený a všichni ostatní taky.
??? --- 11:43:15 14.3.2017
Začátkem června bude v Polsku kvasná dílna se Sandorem.

The Art of Fermentation | Fundacja Harmonia Kultury
http://harmoniakultury.org/projekty/the-art-of-fermentation/
??? --- 17:36:07 7.3.2017
VANEK: velmi punk. Sandor schvaluje!
VANEK --- 16:17:50 3.3.2017
V levných potravinách mají kvas fiľtrovanyj pasteryzovanyj syľnogazovanyj "Ľvivskyj bočkovyj", ovšem vyrobený v srpnu a "konečné datum vypršení platnosti" v říjnu. Jaká je pravděpodobnost, že to bude zkažené? A jak?

MUTHA: V jaký jedný?
??? --- 15:25:16 3.3.2017
MUTHA: jinak to kanži kvasí mikrobama co jsou na té zelenině a ta syrovátka je tam jen taková pojistka. Odšťavněná zelenina moc přirozeně se vyskytujících mikrobů nemá, ty jsou hlavně na slupkách a tak. Takže by spontáně kvasila především tím, co nachytá ze vzduchu.

(samotný mrkvový kvas, tedy že nastrouháš mrkev, zaliješ lákem a necháš zkvasit není nic moc, ale z toho džusu to může být dobré)

Nejspíš do toho dávali i nějaké koření (nejpodezřelejší je zázvor, ten s mrkví jde obvykle dobře dohromady).
??? --- 15:21:28 3.3.2017
MUTHA: před - pomáhá to eliminovat nežádoucí mikroby. Tak 1,5-2%.
MUTHA --- 15:14:35 3.3.2017
???: a tady zase pouzivaj syrovatku

jinak ta sul do dzusu pred kvasenim nebo po ciste kvuli chuti?