Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
http://zkvaseno.blogspot.cz/


http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

Spřízněné kluby
[ Domácí pekárna ]
[ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
[ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
[ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
VANEK --- 12:53:30 17.2.2017
???: Já vím. (Zvyš dávky masa,béčko z kvasnic zjevně nestačí.)
??? --- 6:18:54 17.2.2017
VANEK: kvasnice aka droždí.
VANEK --- 2:31:04 17.2.2017
(???: Jeden kvasinek, dva kvasinky, … ;-)
??? --- 17:14:20 16.2.2017
LOPIN: no můžou, ale imho je moc brzo na to, aby otho bylo tolik. Ale jeslti to chutná po kvasincích, tak to je sediment ;-)
LOPIN --- 16:52:17 16.2.2017
???: nemuzou to by bakterie sediment, se mi podobny delalalo na mrkvi treba
??? --- 18:53:01 15.2.2017
PERRYN: pokud to nesmrdí a neslizne a chutná a chová se to škrobovitě, tak je to usazenej škrob co se z té pšenice vylouhoval

. Pokud je to nějaký divný, tak na tý pšenici sedělo něco divnýho a nejedla bych to.
PERRYN --- 9:54:39 15.2.2017
Muzete mi prosim poradit - kvasim cervenou psenici od 4.2., do vody jsem prilil jako startovac par lzic z vody z kvaseneho zeli. Co je to to bile na dne? Je to ok?

[//i.nyx.cz/files/00/00/16/70/1670221_96a9f0d30ab439685087.jpg?name=IMG_4707.jpg]
MUTHA --- 20:13:27 8.2.2017
The health benefits of…fermenting | BBC Good Food
http://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-offermenting
LALOBA --- 22:22:46 30.1.2017
???: já tam právěže ještě přihodila fík a nechala to i s tim kokosem dál ještě asi dva dny. a pak se udělal takový slizský kokosový škraloup, tak jsem to už ani neochutnávala, jen jsem to vylila, vymyla, propláchla a jedu znova z 5 lžičkama třtinovýho a jednou lžičkou fruktozy a jednim fíkem. Chtěla jsem, aby se rozrostly, to byl cíl celé té kokosové párty, což se myslim i trochu stalo, nemám fotku před a po tak nevím o kolik, ale je toho víc, tak o třetinu možná...
??? --- 22:17:37 30.1.2017
LALOBA: neslevjat - nechat v teple dál zrát.