Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Babské rady aneb rezavý nůž vyčistíte, když několikrát říznete do syrové cibule
ONITSUKATIGER
[http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQA0iypGKKyIGLc-o_JIzQj8pMHCvcguU1467lnqH5m532d_8-J4My4dB7L]



Také Vás baví babské rady? Pomohly Vám už někdy nebo to jsou jen mýty?
Spolu můžem rady sbírat, vyměňovat anebo vyvracet a smát se jim...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
NIKUSKA --- 23:07:48 31.12.2011
par vyzkousenych ode me:

na bolest v krku: mekky tvaroh rozetrit na satek, prilozit na krk, zabalit salou a na noc nechat

na horecku: slivovicove ponozky - jedny ponozky namocit do slivovice, na ne dat suche ponozky a nechat pusobit 1h - celou noc. nutno nohy predtim poradne namazat mastnym kremem

na opary: potirat slivovici

na bolest zubu: rozkousat hrebicek

na zaludek: pomalu upijet studenou colu

na vosi stipnuti: okamzite prilozit horici cigaretu tak blizko stipnuti, jak jen to jde, zamezi to otoku

ALDEMIK --- 22:24:22 30.12.2011
KKKAROLINKA: Dáváme to do vyvařených sklenic od kde čeho, nahoru dáváme alkoholovou zátku a máme to ve studené místnosti - čtvrt roku určitě.
KKKAROLINKA --- 21:37:14 30.12.2011
ALDEMIK: skvělej nápad!! Určitě vyzkoušim díky moc :) Jen ještě jakou asi trvanlivost ten sirup pak má?
ONITSUKATIGER --- 20:50:30 30.12.2011
dnes takova spis "tchanovska rada"...Pritel si koupil novy boty a na otazky jaky jsou rekl, ze jsou jeste trosku ouzky..Nacez tchan zaperlil " No, Vasiku, to musis vzit pytlik, dat do nej vodu a tu dat do ty boty a pak botu do mrazakau a jak se ten led bude rozpinat, tak ti to ty boty vytahne...no nekecam! Cetl jsem to v Katce"...
CROMWELL --- 20:48:12 30.12.2011
vodka je taky fajn ;]
ALDEMIK --- 20:30:45 30.12.2011
KKKAROLINKA: My děláme zázvorový sirup, vedlejší produkt je kandovaný zázvor. Ze sirupu lze udělat výborná zázvorovka.

Oloupeme zázvor a nakrájíme, dá se to do cukrové vody (litr vody kilo cukru) tak, aby to bylo v pohodě potopené, nechá se to přejít jednou varem, ale nevaří, udržuje se to na asi 80 stupních v podstatě čím dýl tím líp. Přidáváme do toho pomeranč, citron, hřebíček, skořici. Až nás to přestane byvit udržovat teplý, vyndáme zázvor, okapem a necháme vysušit v sušičce nebo na málo v troubě, obalíme v cukru a je to kandovaný zázvor. Se sirupem většinou děláme to, že si ho dáváme do čaje, podarujeme známé, nalejeme do vodky, čímž se vytvoří zázvorovka.
KKKAROLINKA --- 9:52:13 30.12.2011
FKA82: super, díky moc :)
FKA82 --- 9:47:47 30.12.2011
KKKAROLINKA: Do čaje, a když si přidám ještě ořechy, tak to jím i samotné:)
KKKAROLINKA --- 8:41:05 30.12.2011
FKA82: do medu skvělej nápad!! A to pak používáš klasicky do čaje, nebo to má i jiné využití? Děkuju :)
FKA82 --- 22:04:07 29.12.2011
KKKAROLINKA: Nakládám nastrouhaný do medu, nebo dělám zázvorovou pasti s chilli, česnekem a solí a používám do vaření.