Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
DEVIL --- 7:08:54 7.2.2017
udite nekdo vepr zebra?? jak dlouho a jakou technikou? mam v praci nove komercni udirnu za 10 tisic dolaru a zejtra budu mit cest ji poprvy nazhavit. uz je od nekoho 'seasoned'

na netu je klasicky mega mrte mrdek. vsude rikaj 225 cca 2-3 hodiny pro baby back ribs, 4 hodiny pro baby ribs a 5-6 hodin st luis style ribs. byl sem levnej a koupil jen back ribs ktery staly $10/kg oproti spare ribs za $6/kg. zas ale baby back ribs byly za $14/kg a na diskuzich pisou, ze ty baby back ribs muzu snaz posrat a vysusit.

pak sou taky ruzny teorie, jak to v pulce motat do alobalu a jablecnej dzus a podobny mrdky.
nechci to dokurvit, ale zas budu v praci sice jako kuchar, ale nebudu mit rozhodne kolem toho onanovat, a strikat a znova presypavat rubem.
poradte mi tu teplotu v celsiech. nebo treba jen dejte osvedcenej recept...pls
LUCCHA --- 11:03:39 16.12.2016
Byla jsem za vámi poslaná, že mi snad poradíte. Uvažuji, že koupím udírnu tátovi, ale vůbec netuším podle čeho vybírat. Osobní zkušenost se by se mi hodila. Zvažuji tuhle: elektrická udírna
Díky :-)
KOCOURR --- 16:08:51 6.5.2016
ZORB: já udím hlavně kapra, ale už jsem udil i amura, tolstolobika a lína, všechno je super, udím tak 4-6h v závislosti na tom, jak velká je uzená ryba a jak moc pod tím topím, v průběhu uzení to 2-3x potřu rostliným olejem s kořením (česnek, červená paprika, pepř), udím to naporcované na podkovy, lín je menší, takže celého (nabodnout za páteř, ne za hlavu - ta se po ohřátí ryby rozrthne/utrhne)
KROTITEL --- 11:16:55 6.5.2016
trochu. většinou udim makrely a zrusil jsem pár pstruhů. taky super.
studenym kouřem udim asi 8 - 10h pak to ke konci více rozehřeju cca 100stp. na hodinu aby se to udělalo.
nakládám na 12h do soli
ZORB --- 9:10:03 6.5.2016
Ahoj vsem, ma tu nekdo zkusenosti s uzenim ryb?
KATTENNE --- 11:33:35 4.6.2015
Diky za reakce! Jen pro zajimavost a informaci: nakonec jsem koupila tuhle http://www.udirny.cz/...dirna-impuls_stolni_udirna_1041_nerez-793743775-695244831-elektricke-udirny/

udili jsme v ni sunku a syr. Syr jsem nakrajela na kousky treba 4x2x1 cm a dala do udirny v misce, kdyby se nahodou roztekl. Cekala jsem katastrofu, ale meli jsme nadherne vyuzeno behem nekolika minut!!! Sunka i syr ziskaly uzasnou uzenou barvu i chut a syr byl sice teply, ale neroztekl se! Takze dokonalost:)
KRSA --- 9:55:00 26.5.2015
U sýrů je důležitá teplota kouře. Udírny o kterých uvažuješ mají v drtivé většině uzenou teplým kouřem, což pro sýr moc vhodné není, protože se ti rozteče, takže musíš najít udírnu, která umí uzení i studeným kouřem. V rychlosti jsem ten web udirny.cz proletěl a až ta nejdražší má regulaci na teplotu kouře, takže tak.
Já jsem zatím udil jen v klasické zděné udírně na teplém kouři a sýr, i když byl v zdvojené punčoše mi protekl a dost ho vykapalo na zem, takže je nutno mít studený kouř :) hodně stěstí! :)
SNUPAK --- 12:12:47 8.4.2015
KATTENNE: bohužel. Na to se necítím. Nikdy jsem nedělal sýr a s uzením mám zkušenosti začátečníka...nechávám si to na střední věk spolu s rybolovem, ještě před houpacím křeslem a dýmkou :)
KATTENNE --- 11:43:30 8.4.2015
SNUPAK: Ze jo?:) Poradis mi? Ktera je podle tebe nejlepsi na obcasny uzeni syru?