Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vitarianstvi aneb raw food (life food)
PUFFY
Zkusenosti, nazory, rady,..... - proste cokoliv vas napadne
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
TILOPA --- 8:27:55 26.9.2013
Co si o tom myslite ?
Duše K: Biochemické zdraví a nová medicína - Karel Erben - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=pY-j3ZwvCW0
TILOPA --- 22:21:55 23.9.2013
KAATHA: Ja to pocitam, vychazi to na sobotu?
KAMAHL --- 19:09:45 23.9.2013
Např. u vitamínu C můžeme spolehlivě jmenovat některé funkce v těle ke kterým je potřeba, ve kterých potravinách se vyskytuje a za jakých podmínek dochází k jeho úbytku. Stejně tak můžeme hovořit o jiných nutrientech. Žádnou podobnou analýzu jsem ale neviděl pro enzymy, chápu že jsou to složitější látky takže nemusí být tak snadné to zkoumat, ale když někdo tvrdí, jak jsou důležité např. pro trávení, měl by být schopný nějaké takové informace dodat, ne? Uznávám, že tam argumentují nějakými studiemi na zvířatech (bohužel neozrdojovanými), ale trávení ptáků a lidí je myslím dost odlišné. Navíc se domnívám, že Hommo sapiens už měl dost času adaptovat svoje tělo na tepelně upravenou stravu, uvádí se až 800 000 roků, to už je nějaký pátek...
KAMAHL --- 18:52:54 23.9.2013
MAHUTA: Ne, to není vůbec odpověď na mojí otázku, ani v těch odkazech. Ptal jsem se jestli můžete nějaké z enzymů jmenovat, nejmenoval jsi žádné ani v tom článku žádné konkrétní uvedené nejsou. Ani ten článek ani video mi nepřijdou nijak odborné, což mě zajímalo. Takovýchto poloezoterických řečí už jsem viděl dost, tak teď bych prosím rád viděl nějakou skutečnou vědu, abych si mohl udělat úplnější obrázek.

Nic proti tomuhle způsobu stravování, sice ne 100% ale jím sám hodně syrových věcí a cítím že mi to dělá dobře. Ale některá tvrzení, např. právě ohledně těch enzymů mi přijdou nedostatečně podložená, přehnaná nebo jinak podezřelá.
??? --- 18:23:57 23.9.2013
a teda enzymy nedegradujou při 42 stupních, ale od 60 do 90 stupňů - třeba taková amyláza ze sladu vydrží docela dlouho - proto se pivo vaří, nikoliv máčí.
??? --- 18:05:00 23.9.2013
ROSADKO: uráááá, do boje a nejlépe ad hominem! Kde je láska a sluníčko?
ROSADKO --- 18:03:45 23.9.2013
???: zapomněla jsi mezi těmi 'bludy, kterým dneska někteří lidé věří', vyjmenovat taky syrovou stravu. Čtu od tebe podobně laděné příspěvky všude možně po nyxu. Jsi si jistá, že jsi ve správném auditku?
??? --- 18:02:56 23.9.2013
Jinak to s tou placatou zemí je geniální příměr, protože na to možná věřili prostí lidé, co se o věci nezajímali, jak sktuečně existuní, nikoliv astronomové, geografové či námořníci. A to dlouho, dlouho před evropskými zámořskými plavbami.

Takže pohrdání objektivním zkoumáním a důrazem na "přirozený stav" je tu paradoxně velmi výmluvné.
??? --- 17:59:46 23.9.2013
MAHUTA: trávení nefunguje tak jak si představuješ. Základní trávení dělají enzymy, ovšem trávicí, tělem vyrobené. Ty z potravy mohou lehce usnadnit tento proces, ale když už, tak se předem musí ta potravina nechat fermentovat, aby ty enzymy měly čas působit. A trávicí trakt jich prostě vyrobí mnohem víc, než je třeba i v tak enzymaticky aktivních plodech jako je ananas a nebo papaja.

Tělo potřebné látky téměř k čemukoliv umí vyrobit samo a pokud ne, tak tento nedostatek je dost zantelný, nikoliv běžné neurotické pícháníčko v boku.

Dřív věřili na palcatou zemi, teď na sílu enzymů co rozhodně organismus vstřebý, nánosy ve střevech, parazity všude v těle, ufony a podobné věci.
MAHUTA --- 17:51:41 23.9.2013
???: ..ale o tom jsem psal že si je tělo pak musí vyrobit ...........co vim tak telo si vyrábí enzymy( ty trávící,o těch je řeč - psal jsem je jako příklad) proto že po uvaření jsou ty z potravin k ničemu.V syrové stravě začnou trávit hned po smíchání se slinami a následně v žaludku. Neříkam že nevěřím učebnicim biologie,ale v tomhle případě bohužel vychazí z toho jak funguje trávení(o kterem je ted řeč) u běžné,tedy nepřirozeně podávané(vařené) stravy, což je pro většinu přirozený stav-bohužel i pro vědce. Dneska se povědomí pomalu naštěstí mění,ale tuším že učebnice biologie si na to ještě asi počká.

Kdo nevěří ať běží studovat ,materiálu je dost a dost. Kdysi lidé věřily na placatou zem ....a dnes?