Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vitarianstvi aneb raw food (life food)
PUFFY
Zkusenosti, nazory, rady,..... - proste cokoliv vas napadne
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
FIFFIII --- 14:49:44 18.9.2012
JAYBEE: ja si vyrobila ze zavařovaci sklenice a sítka )použit zbytek ze sítě do okna proti hmyzu), které připevním gumičkou...inspirovala mě sarah britton: http://mynewroots.blogspot.cz/2008/01/organic-garden-in-your-kitchen.html
STILL_PRIMITIVE --- 21:23:48 17.9.2012
PHUSHI: smekám!!!!
BETCHO --- 20:28:45 17.9.2012
PHUSHI: Vypadá nááádherně! Vyráběj to ve větším a vyděláš prachy!
PHUSHI --- 18:13:46 17.9.2012
ROSADKO: kvasek myslis jako kvasek na chleba? to jsem nikde nevidela...
probiotika normalne v lekarne
ROSADKO --- 16:18:44 17.9.2012
PHUSHI: bezva, díky :) překvapuje mě, že tam není žádný kvásek (v tom mém návodu z knížky byl pšeničný). A ty probiotika sháníš kde?
PHUSHI --- 19:37:20 16.9.2012
ROSADKO: dva hrnky orechu (na obrazku ciste makadamie, ale priste zkusim pul na pul makadamie a kesu nebo ciste kesu nebo smes s mandlemi, takhle je to moc makadamiove) pres noc namocit, pote slit a proplachnout. Rozmixovat s 1 hrnkem filtrovane vody a 1 lzickou probiotik (prasku z kapsli) do hladka. Pote prelit do platynka (ja mam nut milk bag), polozit na cednik pres misku, zatizit a nechat 24 hodin pri pokojove teplote odkapavat a fermentovat. Pote opet rozmixovat ci dobre promichat s cca 1/2 lzickou soli, 1 lzici oleje, 1 lzici citronove stavy a 1 lzici lahudkoveho drozdi (delala jsem tak nejak podle oka a chuti).
Pak uz se muze jist (napr. obalenej v bylinkach) nebo se muze dalsich cca 12 hodin susit v susicce ci troube, aby se udelala kurka jako na fotkach.
Popravde jsem cekala, ze z tech makadamiovejch orechu bude nejlepsi, ale ciste chutove je imo lepsi ten z kesu, jsou kremovejsi a chutove neutralnejsi.
ROSADKO --- 14:37:36 16.9.2012
PHUSHI: já zkoušela, nepovedl se (podle návodu z knížky syrová strava)...můžeš sem poslat svůj recept? tvůj vypadá skvělě :)
PHUSHI --- 13:02:45 16.9.2012
dalsi pokus o orechovy syr (plus minus raw, suším to v troubě na 50°C)
jako prvni jsem zkoušela tenhle http://www.cestlavegan.com/2009/10/peppered-cashew-goat-cheese/, ale moc neztuhnul a citronu a soli bylo moc

teď jsem zkoušela jinou verzi s probiotikama a makadamiovymi orechy a je moc dobra. K dokonalosti ještě neco chybi (priste asi zkombinuju makadamie a kešu), ale jsem na správné cestě. Sám o sobě by mohl být trochu víc "tart", s bylinkama je výbornej.

[http://oi45.tinypic.com/33y4b9e.jpg]

[http://oi50.tinypic.com/2unzer7.jpg]

Co vy, zkoušeli jste už nějakej ořechovej sýr?
HOMOLIBER --- 20:41:26 14.9.2012
BOSSORKA: jojo- nestarám se- zplesniví (docela zákonitě)
JAYBEE: dokážu si představit, že někdo raději vyrobí - šikovných lidiček je dost :D
BOSSORKA --- 18:33:03 14.9.2012
takže to plesnivý i v těch spešl miskách? :-(