Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vitarianstvi aneb raw food (life food)
PUFFY
Zkusenosti, nazory, rady,..... - proste cokoliv vas napadne
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
TVX --- 21:25:46 31.7.2011
Ve skutecnosti to je vetsinoui tak ze placky nevydrzi vice jak 24 hodin.
Protoze se zezerou :)

Pro delsi skladovani samozrejme nemixovat.

Len je vytecna ingredience kdekoli kde je potreba sliz, lepidlo nebo zahustovadlo.

Ma i zajimavou chut, pokud se potka s ovocem.

Davam ho do smesi: 1kg jahod, 1kg bananu, 100g mandli, polevkova lzice, podle chuti i vice lnu. rozmixovat uplne dohladka. mozno dochutit citronem, vanilkou...atd.

Pripomina to silne jogurt co termix, je to velka lahudka, pokud jsou jahody mrazene lze docilit blizkosti stavu zmrzliny.
BAHNIX --- 22:07:20 28.7.2011
TVX: říká se ale, že rozemletý len rychle oxiduje..nevíš jak to s tim ve skutečnosti je?
GAF --- 21:01:54 28.7.2011
Oh, až takhle. Ok ok.
TVX --- 20:57:02 28.7.2011
muj recept byl: cca kilo lnu, klio rajcat, cesnek a koreni, cca 1/2 lnu rozmixovat na hrubou mouku, sozmixovat rajcata, smichat vse dohromady, na papir na peceni a na plech, rozmazat natenko, rovnou pokrahet na kosticky, susit v trobe na minimum pri otevrenych dverich...

pamatuju sraz kde jsme kazdej nadelal placky, kazdej mel jiny a silne sme se jima prezrali :)
TVX --- 20:54:37 28.7.2011
GAF: sus to v troube, otevrene, nastavene na minimum...

Vychytavek je halda, kdyz sem byl vetsim nadsencem nezli ted, zvazoval jsem delat primo skoleni nebo workshopy
bejvavaly pravidelny party u nas doma ci na zahrade ale to uz je daaavno... behem odpoledne se vymenilo takovyho know-how, casto i prakticky... lidi se nacpali lahuudkama a vubec, bylo to fajne setkavani...

zvazoval sem to spolu s priklonem k vita zase opraasit, kdyby byl zajem se shlukovat a knowhow vymenovat.

ziju na na okraju Prahy :)
GAF --- 18:14:03 27.7.2011
Mno tak ty susenky dopadly strašně. Maj pachuť, smrdí a jedl jsem je polomokré. Ok, moje chyba :D

Prosim Vás, máte někdo nějaký recept? Konkrétní? Koupil jsem už do zásoby spoustu semínek.

A btw je možné kombinovat lněné semínka se sezamem a ostatními (po trochách)?
IRO --- 15:23:46 27.7.2011
GAF: no vitariáni obecně moc nepijou a to pivo bych si tipl, že bude nějaké nepasterizované živé pivo :D
GAF --- 14:00:41 27.7.2011
IRO: ok, dik. Tak mě napadá. A co víno? Víno vlastně nemá s vitariánstvím ani něco společného ani nic proti, žejo? A pivo jo? Jak je to s touhle kuriozitou teda?
IRO --- 13:20:15 27.7.2011
GAF: ten lepkavý sliz je z toho lnu :)
GAF --- 12:53:21 27.7.2011
Tak suším doma ty lněné sušenky. Nevěděl jsem, že po namočení začne len (nebo je to ten sezam v tom?) vylučovat něco lepkavýho, co pak drží semínka dohromady.

Chápu to dobře, že jako Vitarián přijdu na spoustu dalších vychytávek, co jiným zůstaly utajené, jenom protože zbytečně nadávaj na to co neznaj?

(jak způsobit světový mír třeba :)

Ne fakt, vyvíjí se to zajímavě. Ale suší se už druhej a půl den a teprve teď jakžtakž už proschly. Sluníčko totiž došlo, tak sušim v pokoji.