Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vitarianstvi aneb raw food (life food)
PUFFY
Zkusenosti, nazory, rady,..... - proste cokoliv vas napadne
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
KALICOR --- 12:23:04 6.12.2016
nejvic simple - tunakova raw pomazanka :) - namocene slunecnicove seminka rozmixovat s rasou (vita samosebou)
JAZZ --- 11:28:09 6.12.2016
KUBIS_IN: a mohl bys prosím postnout nějaké recepty na pomazánky? Díky moc!
KUBIS_IN --- 21:41:14 5.12.2016
Byl na mne dotaz v poste jestli klicim. Ano hlavne pohanku, tu ted davam kazdy den na obed, vetsinou v podobe sladke kase se zelenyma listama, brokolici, strouhanym kokosem nebo naklicenym makem s irskym mechem, psyliem a dalsima superfoodama a proteinama, ktery stridam. Nebo taky slane pomazanky z namocenych(naklicenych) slunecnicovych a jinych seminek. Dale obcas klicim mungo, cocku, vojtesku, adzuki, rerichu, cizrnu a piskavici - ale to jen v omezenem mnozstvi.
JAZZ --- 16:35:48 3.12.2016
KUBIS_IN: díky
KUBIS_IN --- 11:05:45 3.12.2016
JAYBEE: ja jsem ciste na raw vic nez 3 roky a jedu tak na 97%.
Ted v zime si hodne pridavam do jidla teplou vodu. A zaklad myho jidelnicku jsou zeleny listy(ty cpu vsude) a kazdy rano si delam smoothie z divokych bylin i ted v zime dokud to venku nezapadne snehem.
KUBIS_IN --- 10:58:51 3.12.2016
JAZZ: Navod na kliceni pohanky:
Vecer zalejes pohanku vodou, davam ji vice (nechat na temnejsim miste)
prvni hodinu po namoceni slit vodu, proplachnout a jiz nechat bez vody
rano zase proplachnout a tak pokracovat, ja prolivam kdyz si vzpomenu tak 3x denne
druhy den ji dam do lednice a hotovo, je ready s klickama
PEPAZZ --- 16:10:32 2.12.2016
obecne stravitelnost roste pokud suroviny uvařís/napařís zkratka tepelně zpracujes(pokud se bavíme o napr o tvrde zelenine, lusteninach, obilovinách) roste tím i kalorická hodnota techto potravin
JAZZ --- 13:26:03 2.12.2016
a ještě jedna věc, odoperovali mi žlučník a při mých snahách o vitariánství (nezvládám to) jsem přemýšlela, jestli je syrová strava pro "bezžlučníkáře" staravitelnější než vařená nebo ne? díky
JAZZ --- 13:24:07 2.12.2016
MAHUTA: když už jsme u pohanky, snažila jsem se jí nechat přes noc a dopoledne ve vodě, ať si pěkně změkne a stejně mi pak přišla tvrdá a "nestravitelná", je to v pořádku nebo má být ve vodě déle?
KALICOR --- 18:39:09 1.12.2016
MAHUTA: nechci ti do toho kecat, tak jen postreh co me napadl pri cteni:
pohanku nevarim, pouze namacim (tmavou [nini raw - vim;)] i svetlou) - tmavou protoze je chutnejsi :) co takhle zkusit tu pohanku zahrat na tech 40-42 nepomohlo by to v zimnim obdobi?
mleko podobne - at uz je to mak nebo konopne seminko - tak se snazim v zime mixovat s vodou blizkou 40 at to neni studeny a taky abych lip dostal tuky do napoje :)
a do tretice - ranni beh (at uz prsi, mrzne ci snezi) 2km+ me zahrejou na cely den :)