Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kuchařky, knížky o vaření a o jídle
TIGRE


[http://i51.tinypic.com/2yynp6g.jpg]


O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
BRUKEV --- 21:33:36 30.3.2013
BRUKEV: takže řada Culinaria se mi líbí čím dál víc. Načteno i Culinaria Čína a Culinaria Francie. Vždy rozděleno na oblasti, popsána oblast, čím je specifická a pár receptů. Moc dobře se to čte.
KUBAN88 --- 22:22:53 28.3.2013
???: koupili jsme taky... ale jsou to takove imagovky... novy recept aby clovek pohledal... ale zase hezke mit doma ;)
??? --- 16:10:03 24.3.2013
SURICATA: Tu posledni bych mohla poridit tchyni :-D
CIA --- 15:56:01 24.3.2013
SURICATA: Potvrzuji, že je super!
??? --- 16:47:09 21.3.2013
Tak já d nes neodolala a mám nový přírůstek do knihovny
Recepty z farmářského trhu - II. díl jaro, léto | Dumknihy.cz – knihy po všech stránkách
http://www.dumknihy.cz/recepty-z-farmarskeho-trhu-ii-jaro-leto

První díl podzim/zima se mi moc líbil a tenhle taky nevypadá špatně. Už se těším, jak si budu večer v peřinách listovat :)
SURICATA --- 12:50:18 21.3.2013
Má doma tuhle super "kuchařku" o konzervování potravin a dneska jsem narazila na knižním klubu ji mají za 49,- Kč. Fakt je krásně udělaná a stojí za to mít ji doma
Kniha Konzervování | bux.cz
http://www.bux.cz/knihy/96097-konzervovani.html?ic=ostatni_kupuji&icc=crosseling
BRUKEV --- 9:42:31 13.3.2013
Tak jsem včera nabral v knihovně asi šest kuchařek, rychlý repost:

Iveta a sladká Francie
http://neoluxor.cz/popularne-naucna/iveta-a-sladka-francie--98253/
tuhle slečnu nějak nemusím, nicméně kuchařka vypadá luxusně. Spousta krásných a na první počtení snadných receptů. Kniha je klasika, na jedné straně recept, na druhé obrázek.

Culinaria Maďarsko
http://www.knihcentrum.cz/culinaria-madarsko/d-11028/
tohle jsem vzal jen ze zájmu, co tam bude za recepty. Kniha je takový průřez madarskou kuchyní, vysvětluje rozdíl mezi perkelty, gulášem, paprikášem, ukazuje fotky známých mpučníků, to vše prokládá několika klasickýma receptama. Spíš takové zajímavé počtení, ukazuje to klasická jídla a suroviny (paprika, tarhoňa, konzumace těstovin,...). Asi bych si to nekoupil, ale na přečtení je to příjemná kniha. Ještě existuje dalších pár dílů o španělsku, číně,... Rozhodně půjčím taky.

Italská kuchyně krok za krokem podle fotografií
http://www.arara.cz/product/259193
velm hezká kniha pro lidi začínající s italskou kuchyní. Vše rozfázováno na fotkách, klasické základní recepty a dělení (pasta, risotto, polévky, hlavní jídla, moučníky). Plus je hlavně v tom, že na fotkách uvidíte, jak má na konci jídlo vypadat, což jen podle popisu vstupních surovin není vždy jasné:) Nemyslet si o sobě, že už je to pro mě zbytečný začátečnickký krok, tak bych si to koupil. Jako dárek velmi vhodné.


TIGRE --- 21:03:37 12.3.2013
Ruhlman legálně pro Kindle za 3 babky!

Ruhlman's Twenty: Michael Ruhlman, Donna Turner Ruhlman: Amazon.com: Kindle Store
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B0064BXCEK/ref=nosim/ruhlmancom
??? --- 14:29:47 10.3.2013
KURE: souhlasím, naprosto základní česká klasická kuchyně
GUDRUN --- 11:32:49 8.3.2013
SURICATA: pravdu dis.