Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kuchařky, knížky o vaření a o jídle
TIGRE


[http://i51.tinypic.com/2yynp6g.jpg]


O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
VIKY_K --- 21:10:44 14.9.2012
ANYSA: Já mam zatím jen upirátěnou anglickou a jak to tak vidím, tak si nechám dát spíš tu než českou. Vykošťování ledviny je dobrý zásek. :D
ANYSA --- 19:08:27 14.9.2012
VIKY_K: já mám českou verzi, vyloženě se tam píše "Výše zmíněným masem jsou vepřová žebírka s ledvinou (...) abyste mohli ledvinu vykostit, musíte ji osmažit dohněda...."
Já mám na to kotletu bez kosti, takže se s tím nějak popasuju, jen mě zaujalo že tomu nerozumím. Ale doufám že to bude vyjímka.
VIKY_K --- 18:25:25 14.9.2012
ANYSA: "Loin" bych viděla spíš na svalovinu na boku než na ledvinu. V zásadě tam píše, že si máš nechat u řezníka oddělit maso od samotných žeber (a ta nechat nasekat na 2-3 menší díly), což ti umožní maso lépe osmahnout do hněda a vařením spolu s kusy žeber přitom nepřijdeš o chuť, kterou sebou kosti nesou.
RUTHLESS --- 16:38:30 14.9.2012
ANYSA: az dorazim domu, mozna s epodivam (jestli to zvladnu) mam celej vikend skoleni a snad se nezvednu z lavice mimo spanek... tak sorry, ale casem si vzpomenu a odpovim.
ANYSA --- 15:55:55 14.9.2012
RUTHLESS: jojo, mám oba díly v jednom. Třeba na straně 448 je recept na dušené vepřové v mléce po boloňsku, který chci o víkendu zkusit. Mám teda už maso koupené, jiné než žebírka, ale stejně vůbec nerozumím té úvodní poznámce o vepřových žebírkách s ledvinou. Jak to mysleli ?
RUTHLESS --- 15:45:16 14.9.2012
ANYSA: koupila jsi oba dily v jednom? ja jsem to poridil behem dnu marriane, nahodou jsem potkal kamaradku, co mi dala kupon na slevu :-) prijemna koupe v luxoru. Jen ted nevi, jestli to do vanoc vydrzi, abych to dal mame nebo to proste rovnou zaradim mezi kucharky :-) bojim se, ze do vanoc to tak strasne uprasil a zmackal, ze by to nemoh byt darek.
ANYSA --- 7:36:33 14.9.2012
Tak jsem včera neodolala a koupila si Marcellu Hazan, vypadá to na krásné čtení, kdyby to nebyla taková bichle budu ji číst cestou do práce :-) Ale ta čeština...balzamický ocet...au. Aspoň že jsem našla na netu vypracovaný rejstřík. Díky že jste se tady o ní zmínili, donedávna mi byla existence tohoto pokladu utajena (a divím se že se o ní obecně moc neví).
RUTHLESS --- 20:41:08 11.9.2012
To je ta pamatna Julia Child? Děkuju za odpověd a omlouvám se za tapetu. Je to z mobilu přímo, určitě to bude obři...

[http://i.nyx.cz/files/00/00/08/45/845734_e781a160f88cc6084090.jpg?name=image.jpg]
ZUBANA --- 19:57:22 19.8.2012

???: jasny chapu:-)