Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kuchařky, knížky o vaření a o jídle
TIGRE


[http://i51.tinypic.com/2yynp6g.jpg]


O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
TIGRE --- 12:48:57 29.12.2011
Tak já jsem dostal od Ježíška tuhle kuchařku a zatím si spokojeně mručím!

[http://www.quaintliving.com/wp-content/uploads/2010/01/bookforgot1.jpg]

Amazon.com: Forgotten Skills of Cooking: The Time-Honored Ways are the Best - Over 700 Recipes Show You Why (9781906868062): Darina Allen: Books
http://www.amazon.com/Forgotten-Skills-Cooking-Time-Honored-Recipes/dp/1906868069

dnes se chystám vyzkoušet jeden z receptů na předkrm, ale už se těším až uvařím něco velkého :)
KURE --- 15:07:42 20.12.2011
TIGRE: jsi můj hrdina, díky moc.
TIGRE --- 13:01:39 20.12.2011
KURE: Je to knížka Ratio od Michaela Ruhlmana

Ke stažení jako ePUB tady
request download ticket | __Ratio__The_Simple_Codes_Behind_the_Craft_of_Everyday_Cooking.epub - ifile.it
http://ifile.it/ixhnwk/__Ratio__The_Simple_Codes_Behind_the_Craft_of_Everyday_Cooking.l_t5x41470txtoxj4.epub
KURE --- 9:33:23 20.12.2011
zdravim pred casem jsem nekde na nyxu zahledl odkaz na kucharku ktera se zabývá principy a poměry vaření.
neco na způsob do vývaru patří 3:2:1 voda zelenina maso (vymejslim si)

nebyl by odkaz nebo alespoň co to je za knihu a kdo ji napsal?
TIGRE --- 19:32:45 11.12.2011
BONEMINA: bohužel s kuchařkou nepomůžu - na takovou jsem nenarazil. Ad vánoce - chápu :)
BONEMINA --- 19:29:19 11.12.2011
TIGRE: Kuchařské knížky mi už nikdo nedává, protože většinou je reakce "Díky, tu už mám dvakrát". A já nedávám, protože kromě mě by to nikdo z přátel ani rodiny neocenil. Všichni vaří od oka nebo podle starých osvědčených sešitů a mou mánii číst si recepty jen tak, jako literaturu faktu, prostě nechápou.

Btw. sháním jednu kuchařskou knížku, co tuhle mou mánii odstartovala, když jsem byla dítě. Byla psaná slovensky, vyšla někdy v 70. nebo počátkem 80. let, byl to formát A3 a recepty v ní byly ve dvou sloupcích. Mezi recepty byly porůznu rozhozené citáty o jídle, úryvky z krásné literatury (poměrně často něco od Zoly) a podobné. Doma to nikde není, rodiče popírají, že by kdy takovou knížku vlastnili. Samozřejmě že neznám ani název, ani autora, takže pátrání po antikvariátech taky k ničemu nevedlo. Existuje ta knížka vůbec, nebo jsem si ji vymyslela?
TIGRE --- 16:55:28 11.12.2011
Necháváte si dát nějakou kuchařku k vánocům nebo sami něco dáváte?
SHITTIE --- 20:36:30 20.11.2011
Uložto - Modernist_Cuisine_4.zip
http://www.uloz.to/10416454/modernist-cuisine-4-zip
TIGRE --- 18:17:01 7.11.2011
Zajímavý článek o rozdílech mezi CZ a US porcování hovězího! Sám jsem měl občas z amerických a anglických receptů u řezníka zmatky v hlavě.

Beef Cuts
http://www.expats.cz/prague/article/czech-food-drink/beef-cuts/