úvod
témata
události
tržiště
Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
K dispozici jsou také mobilní aplikace
přihlásit
přihlásit
pamatovat si přihlášení
neviditelný
bez kontroly IP
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
jít na ...
nejnovější
12/2015
09/2015
06/2015
03/2015
12/2014
09/2014
06/2014
03/2014
12/2013
09/2013
06/2013
03/2013
12/2012
09/2012
06/2012
03/2012
12/2011
09/2011
06/2011
03/2011
12/2010
09/2010
HOBBY, SPORT A ZABAVA
»
hobby
»
jidlo a piti
Marmelády, džemy a jiné zavařování
MAR_TINA
Výroba marmelád, dženů, rosolů a klevel. Zavařování - ovoce, zelenina, houby. Zásoby dobré na chuť i hezké na pohled.
<<
<
>
>>
Máte k tomu co říct?
Vložte se do diskuze
.
SANTAL
---
19:57:39 13.3.2015
PETRUSKA
: domácí recept na tohle je s přidáním pudingového prášku (což alternuje ten rýžový škrob) - obvykle se užívá vanilkový.
PETRUSKA
---
15:02:05 12.3.2015
???
: jj ja vim, ze bude jina... ale zkusim to, uvidim. Zatim se necha presvedcit, ze jeden den koupenou, jeden den delanou. Tak alespon tak :)
???
---
15:01:14 12.3.2015
^
PETRUSKA
: do týdne asi sterilizovat není nutné (já zavařovala z podzimních jablek na zimu), ale v tom případě bych ten banán varem nechala projít.
Ale ta chuť těch BL přesnídávek jablko-banán je prostě jiná, než když namixuješ jablko a banán a zavaříš. I chuťově, i konzistencí.
PETRUSKA
---
15:00:59 12.3.2015
1 odpověď
A jeste dotaz - maji takovou jakoby pudinkovou konzistenci - podle slozeni tam je ryzovy skrob, coz bude asi ono. Kdyz zkusim po rozvareni a rozmixovani pridat trochu instantni ryzove kase - mohlo by to pomoct, ze?
PETRUSKA
---
14:59:18 12.3.2015
1 odpověď
???
: No on si oblibil Babylove ovocne prikrmy, kde je jablko+banan+suchar.. tak zkousim... planuju to uvarit, dat do sklenicek a snist do tydne - musim to sterilizovat? Doted jsem vzdycky jen uvarila, horke naplnila do vyhratych sklenic a otocila dnem vzhuru - varim si je vzdycky na tyden, kazdy den sni jednu...
???
---
14:57:45 12.3.2015
^
PETRUSKA
: pokud budeš sterilovat ve vodní lázni (což bys stejně měla, pokud to chceš pak dávat malému dítěti), tak banán vařit nemusíš, stačí přidat do hotového.
Ale nějak se mi ty přesnídávky s přidaným banánem neosvědčily, ta chuť byla taková divná... čisté jablko bylo lepší.
TABBY
---
14:51:43 12.3.2015
PETRUSKA
: Tak kdyz ho nepovaris, tak se asi bude kazit, ne?
PETRUSKA
---
14:50:43 12.3.2015
2 odpovědi
Chtela bych zkusit zavarit jablka s bananem jako presnidavku - jen nevim, jak s tim bananem? Uvarim jablka a banan pridam nakonec? Povarit, nebo ne? Diky
BARC2A
---
18:10:28 11.3.2015
AIJA
: bylo to asi 3 kila bananu a o trochu vic jablek. Neco se snedlo a ze zbytku sem udelala chutney.
AIJA
---
13:39:24 11.3.2015
^
BARC2A
:
Kolik je hromada?
<<
<
>
>>