Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Marmelády, džemy a jiné zavařování
MAR_TINA
Výroba marmelád, dženů, rosolů a klevel. Zavařování - ovoce, zelenina, houby. Zásoby dobré na chuť i hezké na pohled.
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
SQUZZA --- 20:06:48 13.3.2014
Mate nakej tip na kram v praze, kde bych koupila ruzny sklenice? Chtela by tak 2.5l a nejaky kolem litru... Na netu jsem nasla ale spis bych si sla vybrat osobne. Nepotrebuju primarne zavarovaci, ale skladovaci... Klidne weck, kdyz bude za slusny peniz. Diky :]
SANTAL --- 20:08:16 1.2.2014
KACHNIK: Program na hrnce - je nejteplejší. Lhostejno jaký typ. Obvykle je ten první ve výběru...
Můj má 70.

Akorát 5l sklenice se tam nevejdou - ty tedy takřka neužívám, nebo nadávám u trouby.

Maso bych v myčce nedělala, to bych dál vařila v troubě...
BJETUSH --- 18:25:47 1.2.2014
když jsme u těch zavařovanejch pomazánek, tak bych uvítala nějaký tipy na vegan pomazánky vhodný k zavaření...?
Zavařuju v troubě, jak dlouho tak zavařovat pomazánky?
MAR_TINA --- 15:39:10 1.2.2014
KACHNIK: já zavařovávala v pračce :) Ale to byla stará minoromo, té se vrtule zapínala sólo / na kompoty vůbec.
KACHNIK --- 15:33:17 1.2.2014
KACHNIK: Chééé, reakce mýho muže: "V myčce jooo?"
"Nojo, tak pětašedesát stupňů na ovoce/zeleninu snad stačí..."
"No a v pračce dáš i devadesát"
"Jo, jenže ta se točí!"
"To prolož nějakejma teplákama... :)"
KACHNIK --- 15:28:27 1.2.2014
SANTAL: to zní skvěle, mě mimořádně nebaví tahat flašky z hrnce na plotně, stát u toho a kontrolovat teplotu... Ta teplota v tvojí myčce by mě taky zajímala a ještě čas na jak dlouho ti ten tvůj program jede. Programy máme určitě jiné.
CAMKA --- 13:14:43 1.2.2014
SANTAL: a jakou teplotu má tvůj program A? my máme nejvyšší teda 65° a to mi přijde dost málo nebo ne?
SANTAL --- 12:44:22 1.2.2014
CAMKA: když to zkvasí, "něco" se stalo a poznáš to poměrně rychle. Jsou věci, které se mi nedaří - jako meruňkový kompot.
Obecně základem je naprosto čisté to, v čem zavaruješ (včetně víček). Ale já to taky beru myčkou na maximální teplotu... :-)
SANTAL --- 12:41:46 1.2.2014
KACHNIK: Naskládám do myčky, aby se flačky nedotýkaly, zapnu A-program (na nejvyšší teplotu), nechám projít celý cyklus.
Okurky z trouby se mi už pokazily, z myčky ne. Do myčky vždy dotahuju. Nestojím o to, aby se tam něco dostalo - dotáhnu a klidně může být vedle i hrnek od kafe :-)

Mimořádně pohodlný způsob :-)
KACHNIK --- 12:33:19 1.2.2014
SANTAL: He, zavařovat v myčce? Nějakej osvědčenej návod pls?