Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Marmelády, džemy a jiné zavařování
MAR_TINA
Výroba marmelád, dženů, rosolů a klevel. Zavařování - ovoce, zelenina, houby. Zásoby dobré na chuť i hezké na pohled.
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
LAMUSHKA --- 20:54:04 27.6.2013
ZEMINO: ja na 1.5kg ovoce davam 350 gramu cukru, pomalu privedu k varu, 5 minut varim, pres sitko preliju ovoce, stavu vratim na sporak, pridam 3 velke lzice citronove stavy, a varim na silny plamen alespon 20 min, nebo vic, a pak vratim ovoce a jeste nejakou dobu varim. Je fakt, ze je marmelada trosku tekutejsi, ale tak vynikajici chut s zelirovacim cukrem nebo s pektogelem neziskas!!!
??? --- 21:50:08 23.6.2013
Trocha oříšků z vlastní zahrádky - džem, pickles, víno, ořechovice.

A dá se to zkvasit?: Nezralé ořechy
http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/06/nezrale-orechy.html
HABRENKA --- 18:25:34 23.6.2013
ja se zeptam asi blbe, ale prece, jsem totalne nezkusena, ale propadla jsem kouzlu chuti nakladaneho kvetaku a ted zrovna je kvetak tak krasny, ze premyslim nalozit si ho sama, jen par sklenic... nejake uskali? nikdy jsem nic nez detske kejdy na par dni nezavarovala... pripadne diky...
??? --- 12:52:04 12.6.2013
ZEMINO: já bych začala lžičkou, provařila, udělala talířkový test a pak případně přidala další.
ZEMINO --- 12:22:07 12.6.2013
???: a kolik tak té kys.citronové?
??? --- 12:14:58 12.6.2013
ZEMINO: a jaký pektogel máš? já používám 3:1 - pokud máš pektogel 1:1 nebo 2:1, tak jde přejít na ten "lepší".
Citronovka to určitě trochu stáhne, jestli máš hodně sladké jahody, tak by i teoreticky šlo použít míň cukru, ale lepší je vzít ten koncentrovanější pektogel.
ZEMINO --- 12:04:21 12.6.2013
???: diky a kolik tak asi na 1kg ovoce?
ted jsem tu jahodovou marmeládu ochutnala a je hrozně sladká,dá se tam dát mín toho cukru,než je napsáno nebo to ta kyselina citronová stáhne trochu?
??? --- 22:57:18 11.6.2013
ZEMINO: pektogel ne, přidat kyselinu citronovou.
ZEMINO --- 20:02:36 11.6.2013
A ještě dotaz.Obvykle jsem dělala marmelady s želirovacím cukrem,ted jsem dělala jahodo-jablečnou marmeládu s pektogelem a ikdyž jsem ji vařila aspon 20minut,tak neztuhla,tak jak bych si představovala.. Je to normální?nebo kde byla chyba?když bych přisypala více toho pektogelu,ztuhlo by to?
ZEMINO --- 19:59:34 11.6.2013
TABBY: já dělám ovocné kompoty (merunky/jahody) a tudíž nejspíš i švestky (ty nemám zapsané v "kuchařce") na 80 stupnu podle tvrdosti 10-25 minut v troubě na plechu