Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Marmelády, džemy a jiné zavařování
MAR_TINA
Výroba marmelád, dženů, rosolů a klevel. Zavařování - ovoce, zelenina, houby. Zásoby dobré na chuť i hezké na pohled.
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
AIJA --- 10:09:48 20.4.2018
WERKA:
Aha, tak to se mi zdálo málo barevné. U nás v cukrárně to dobarvují.
WERKA --- 14:31:51 19.4.2018
AIJA: Já si myslím, že na vůni to nebude nijak výrazné, ale pokud se barva vyvede jako u toho sirupu, bude to aspoň dekorativní. U sirupu se ta barva ztratí naředěním sodovkou a zatím mne nenapadlo jiné použití.
AIJA --- 8:53:49 19.4.2018
WERKA:
Fialkový cukr je voňavější, ale vlastně ho používám jen k povrchnímu pocukrování. Jiné využití, třeba jako vanilkového cukru, mě nějak nezaujalo.
TABBY --- 6:00:25 19.4.2018
WERKA: Barva pěkná :)
WERKA --- 21:49:19 17.4.2018
Experimentálně jsem zkoušela fialkový sirup (recept tady - http://werka13.blog.cz/1804/fialkovy-sirup ). Je to hezky fialové (a strašně sladké ;-)), ale po fialkách to nevoní. Do sodovky to není nejhorší, ale reprízovat za rok to asi spíš nebudu. Jestli nám chalupu obrostou fialky jako letos, tak pro změnu zkusím fialkový cukr.

[//i.nyx.cz/files/00/00/18/35/1835222_fbdcc91f10df099d9b9c.jpg?name=3.JPG]
AIJA --- 14:08:04 15.11.2017
KAERI:
Nakrájet a dát na plech a papír do trouby na méně než 70stupňů. Klidně přes noc a při čůrání zkonroluješ, prohrábneš nebo vypneš:-)
ZATAMOKO --- 16:09:27 9.11.2017
KAERI: můžeš koupit https://bionaire.cz/ezidri/krajec.htm a dělat spirály, které pak provlíkneš špagátem a pověsíš mimo dosah předškolní komando :)
Jinak sušička by byla ideální volba, ale tak záleží, abys ji využila. Pro pár křížal je to zbytečný.
VODOMERKA --- 11:37:56 9.11.2017
KAERI: nevyjde levněji pořídit sušičku? tou troubou je to na dlouho...
KAERI --- 11:15:50 9.11.2017
Nevím, jak moc sem ten dotaz spadá, ale doufám, že mi zdejší konzervaceschopné osazenstvo poradí :)

Mám spoooustu jablek, chtěla bych udělat křížaly. Blahé paměti moje babička prostě nakrájela jablka a frkla je na novinách na topení. To se střemi živými předškolními dítky nepřipadá moc v úvahu. Tak jsem si říkala, že bcyh to zkusila v troubě. Mám plynovku, dala bych ji na minimum a pootevřela dvířka - jablka by byla na roštu na pečícím papíře. Nebo by bylo lepší ji rozehřát, vypnout a jablka do ní strčit pak? Nebo máte jiné fígle? Křížaly dělám (ještě nedělám, ale budu) poprvé. Děkuji.
FKA82 --- 19:45:05 6.10.2017
Tak z dřínů je kompot a marmeláda. A teď si jdu pro radu co s kdoulema. Udělal jsem marmeládu, dneska budu dělat kdoulový sýr a uvažuju co dál. Loni jsem dělala likér ale moc se nepovedl, nemáte někdo ověřený recept?