Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Marmelády, džemy a jiné zavařování
MAR_TINA
Výroba marmelád, dženů, rosolů a klevel. Zavařování - ovoce, zelenina, houby. Zásoby dobré na chuť i hezké na pohled.
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
BONEMINA --- 17:26:01 21.9.2017
Nakonec bylo rakytniku malo, tak jsou 4 dily rakytnikove stavy, 1 dil malinove stavy a je to vynikajici :) nechutna tak "zdrave" jako kupovane rakytnikove sirupy co jsem pila.
AIJA --- 10:27:35 21.9.2017
BONEMINA:
Do marmelády jsem naposledy použila při svaření skořici a citronovou kůru a citronový pektin místo želírovacího cukru.
BONEMINA --- 20:45:17 19.9.2017
FKA82: diky, zitra se jde na to:)
FKA82 --- 20:35:31 19.9.2017
BONEMINA: Rakytníkový sirup je u nás nejoblíbenější. Odšťavním rakytník (dělám na lisu na bobuloviny, co mám k Boženě) a šťávu svařím s cukrem. Na 1l šťávy dávám 1 kg cukru. Dám do lahví a otočím dnem vzhůru.
Jinak doporučuju část šťávy zmrazit do sáčků na led, dávám pak v zimě do čaje s medem.
A letos jsem objevila smoothie z rakytníku a banánu a je vynikající.
BONEMINA --- 14:30:53 19.9.2017
Mate prosim nekdo ozkouseny recept na rakytnikovy sirup nebo marmeladu?
AIJA --- 13:53:58 30.8.2017
VODOMERKA:
Spáchala jsem to spolu se špendlíky a troškou skořice. Dobrý je to.
ZEMINO --- 21:33:14 29.8.2017
MAR_TINA: nedělám teda ratatouille, ale směs ala uncle Bens a nezavaruju, jen otočím dnem vzhůru. .rok to vydrží v klidu
MAR_TINA --- 14:16:42 29.8.2017
???: dík za zkušenost :)
??? --- 14:16:29 29.8.2017
MAR_TINA: zavařovala jsem ratatouille dvakrát, byla z toho srajda, tak už to nedělám.
VODOMERKA --- 13:14:35 29.8.2017
AIJA: kamarádi dělají rakytník v medu. ale je třeba použít sušený, jinak se do medu dostane moc vody a kvasí.