Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
ice-cream
MEOW

[http://www.goodhousekeeping.com/cm/goodhousekeeping/images/chocolate-ice-cream-bowl-1007-de.jpg]

.. nejlepší zmrzlina z celého světa..
.. kopečková, točená, vodová ..
recepty, destinace, výrobci
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
TULENI --- 10:28:37 19.3.2014
recept na chutovy orgasmus pro jahodo- a sorbeto-milce...

pul kila jahod rozmixovat s troskou vody, z 300ml vody a 300g cukru udelat cukrovy sirup - ten nechat vychladnout, pak primixovat k jahodam s jednim vymackanym citronem.. odebrat (tak hrnek cca.), prisypat agar-agar, privest k varu, povarit dve minutky a vlejt do zbytku rozmixovanych jahod se sirupem...nechat vychladnout (ani jsem nevydrzela chladit v lednici x hodin) soupnout do namrazenyho zmrzlinovace a cekat...dloouho cekat...trva tak dvojnasobek casu oproti smetanovejm...ale stoji za to cekani! :)

sakra a nutne to potrebuju vyzkouset s malinama! :) delala jsem podobnou verzi s rybizem s mrazaku...ten jsem tedy po rozmixovani prepasirovala a pridala stavu z pomerance a taky to bylo vynikajici!
??? --- 23:22:09 20.11.2013
TULENI --- 13:55:27 13.8.2012
nejlepsi je hezky doma delana stejne, nevydrzi dlouho ale to po ni ani nikdo nechce, protoze maximalne do dvou dnu je pryc stejne :) ted jsem o vikendu delala misto strawberry cheescake raspberry a mnam nejvic :)
NTR23 --- 11:42:22 13.8.2012
V pátek jsem shodou okolností zahlédl Zmzlinu z Opočna. Tu nejlepší u nás.
Tak jsem ji vyfotil.

Photo by ntr23 • Instagram
http://instagram.com/p/OJ4XUVG9zK/
??? --- 19:20:19 12.8.2012
doporučuju točenou na Míráku v Praze [http://a.doova.sweb.cz/303126_10150273014348720_1108257_n.jpg]
ESL --- 21:28:29 10.7.2012
Pokud ještě neznáte, doporučuju zmrzlinový blog:

Tři kopečky | stránky s vášní pro poctivou zmrzlinu
http://blog.trikopecky.cz/

Autorka vyrábí podomácku famózní zmrzlinu (prodávala ji na Apetit pikniku a dá se u ní soukromě objednat nebo odkoupit přebytky - pozor, mizí bleskově). A vymýšlí i neuvěřitelné kombinace - například její okurkovo-mátová s ginem u mě patří k nejlepším chuťovým zážitkům za hodně dlouhý čas.
TULENI --- 10:24:40 25.1.2012
MALKE: ty ikeacky mam tak to zkusim do nich :) diky za tip! :)
MALKE --- 22:06:17 24.1.2012
TULENI: Doporučuju nějaká echt tvořítka, jako byla ta od Ikey. Nebo holt se to musí nechat povolit, není to jako Ben a Jerry, ta oproti tomu tuhne málo. Ale chuťově fakt skvost.
TULENI --- 18:02:12 24.1.2012
MALKE: ultimatne se mi udelaly boule za usima jen to ctu! :) vyzkousime :)
MALKE --- 12:27:17 24.1.2012
Ultimátní Míša!

1 plnotučný tvaroh, 1 šlehačka (250 ml), deset deka cukru - rozšlehat tvaroh s cukrem, přidat smetanu a došlehat.

Já jsem to dělala ve zmrzlinovači, ale vzhledem k tomu, jak to ztuhlo, mi daleko lepší přijde rovnou to nalít do nějakých tvořítek.

Potud původní recept. Ultimátní zmrzlina se z toho stává tak, že rozehřejeme deset deka mléčné čokolády, a když vychladne, tak ji smícháme s cca dvěma velkýma lžícema zakysané smetany.

Kdo to dělá ve zmrzlinovači, tak uzmrzlinuje tu základní směs, dá ji do toho, v čem půjde do mrazáku, a rychle a nepříliš pečlivě vmíchá (v lednici chlazenou) čokoládovou směs, aby udělala vzor. Kdo mrazí rovnou, nechá aspoň trochu zmrazit základní směs, která nesmí být až po okraj tvořítka, a prostor doplní čokoládovou.

Oproti té parodii, co se z Míši za léta reálného kapitalismu stala, je to naprosto dokonalé.