Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
JANDOUR --- 23:24:20 12.5.2015
A v čem se to pivo vaří, když je to pivovar?.)

Když si to jen zběžně počítám, tak ty věci maj zvlášť hodnotu tak tříčtvrtinovou. Nemluvě o tom, že třeba ta zátkovačka je past, protože s ní jde zátkovat jen některý lahve.
THEO_PHIL --- 10:59:23 11.5.2015
UZEL: Na vyrobu piva z koncentratu asi postaci...
UZEL --- 21:38:35 9.5.2015
Nejakej nazor?
UZEL --- 21:38:10 9.5.2015
Mikropivovar Mr.Sládek „Lux komplet Jantarový" 25L - Mr. Sládek s.r.o.
http://www.mr-sladek.cz/...domaci-mikropivovar/mikropivovar-mrsladek-lux-komplet-jantarovy-25l/6-226
THEO_PHIL --- 12:31:10 30.4.2015
RADUZA: Asi bych to tam dal až po chmelovaru...postupne pridavat az docilis stupnovitosti (k tomu je potreba cukromer nebo refraktometr), jakou chces ve vysledku mit. Nebo proste podle chuti...
RADUZA --- 9:27:27 30.4.2015
Prosím o radu: budu vařit teprve podruhé (poprvé ze zákl. surovin, nyní ze slad. výtažku). Mám tři pixly slad. výtažku na cca 27 l piva. Chtěla bych přidat maltozu pro plnější chuť a nemůžu nikde dočíst kolik a v které fázi se dává. Může mi někdo poradit?
THEO_PHIL --- 10:27:24 24.3.2015
DRCRABAKLES: Bez lednice se pri vareni piva neobejdes...my uz mame dve...
DRCRABAKLES --- 15:00:28 23.3.2015
THEO_PHIL: Mel jsem prave za to, ze po primarnim kvaseni a nalhavovani uz zadne kvaseni neprobiha, prave vzhledem k vyssi koncentraci alkoholu a hlavne absenci zkvasitelnejch cukru. To co me zajimalo je prave zminena autolyza kvasinek a nasledny vznik "pachuti" (vybuchu lahvi bych se nebal, lahvoval jsem az po tom, co hustota nekolik dni neklesala, takze uz tam moc cukru byt nemuze). Pri jake teplote nechavate lezet pivo vy? Kupovat kvuli tomu lednici se mi zda uejty :)
THEO_PHIL --- 10:14:41 23.3.2015
DRCRABAKLES: Kvasi, dokud tam jsou zive kvasnice, co maji co zrat. Tim snizenim teploty jenom snizis jejich aktivitu. Kterou teda este snizuje obsah alkoholu. To pivo by se kazit nemelo, jenom pak zacne probihat autolyza kvasinek (kdyz nemaj co zrat, poziraj samy sebe) a to udela takovou trochu neprijemnou chut...ale pit se to da :-)