Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
THEO_PHIL --- 10:27:24 24.3.2015
DRCRABAKLES: Bez lednice se pri vareni piva neobejdes...my uz mame dve...
DRCRABAKLES --- 15:00:28 23.3.2015
THEO_PHIL: Mel jsem prave za to, ze po primarnim kvaseni a nalhavovani uz zadne kvaseni neprobiha, prave vzhledem k vyssi koncentraci alkoholu a hlavne absenci zkvasitelnejch cukru. To co me zajimalo je prave zminena autolyza kvasinek a nasledny vznik "pachuti" (vybuchu lahvi bych se nebal, lahvoval jsem az po tom, co hustota nekolik dni neklesala, takze uz tam moc cukru byt nemuze). Pri jake teplote nechavate lezet pivo vy? Kupovat kvuli tomu lednici se mi zda uejty :)
THEO_PHIL --- 10:14:41 23.3.2015
DRCRABAKLES: Kvasi, dokud tam jsou zive kvasnice, co maji co zrat. Tim snizenim teploty jenom snizis jejich aktivitu. Kterou teda este snizuje obsah alkoholu. To pivo by se kazit nemelo, jenom pak zacne probihat autolyza kvasinek (kdyz nemaj co zrat, poziraj samy sebe) a to udela takovou trochu neprijemnou chut...ale pit se to da :-)
??? --- 22:57:57 22.3.2015
DRCRABAKLES: pivo kvasi ve dvou stazich.. v kadi a potom ve flasce...
DRCRABAKLES --- 22:55:57 22.3.2015
THEO_PHIL: Opravdu? Mel jsem za to, ze pivo po ukonceni primarniho kvaseni dokvasuje uz jen pouze "kosmeticky". Nedojde k jeho predcasnemu kazeni?
THEO_PHIL --- 21:44:51 22.3.2015
DRCRABAKLES: Nezkazi ale vic ti prokvasi. Takze vic alkoholu ale min chuti. Muze to bejt taky dost vybusny...
DRCRABAKLES --- 17:24:10 20.3.2015
Dik za radu :) Jeste mam dalsi dotaz, co s stane, kdyz necham pivo (spodne kvasene) lezet pri teplote cca kolem 10°C? Zkazi se driv, nez staci dozrat?
THEO_PHIL --- 10:46:06 3.3.2015
DRCRABAKLES: Pena to pivo chrani, takze staci sbirat jenom ty hnedy oka...ale ten tejden, co to kvasi by ti mela vydrzet...
DRCRABAKLES --- 21:54:54 2.3.2015
Moc to tu nejde, ale stejne se zeptam. Pri sbirani deky berete pouze hneda oka, nebo berete vse? Diky
DRCRABAKLES --- 11:14:49 9.2.2015
Zdravim,

mate nekdo predstavu, kde by se dala sehnat sadba chmele? Z institutu z Zatce mi odepsali, ze uz je vsecko pryc :/ Diky

Za odpovedi o etiketach diky, dam pak vedet, jak jsem to provedl.