Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
THEO_PHIL --- 12:54:07 17.10.2013
JANDOUR: To je panecku pocin!!
JANDOUR --- 15:16:28 16.10.2013
bomba...
Roztočte pípy! - seznam digitalizovaných knih - Národní technická knihovna
http://www.techlib.cz/cs/2080-roztocte-pipy-seznam-digitalizovanych-knih/
COCKROACH --- 21:58:20 6.10.2013
POUTTNIK: nevim, nemeril jse mto, jse mteprv zacatecnik. ale pomohlo to hodne zchladit pred otevrenim.
POUTTNIK --- 20:00:54 2.10.2013
COCKROACH: Při kolika % cukru jsi to slejval? Takhle se chovaly moje první várky, než jsem zjistil že cukroměr měří blbě a slejval jsem při asi 6% cukru. Nezbejvá, než s tím zacházet jak se šampusem a po rychlým otevření mít připravený sklenice.
MIMA_A --- 20:56:49 26.9.2013
Omlouvam se za spam, ale kdyby nekdo z domacich pivovarniku potreboval Isohop, muzu po domluve odprodat. Mam ho pri me spotrebe asi tak na 20 let, tak by se treba nekomu hodil, a nezkazil se mi v lednici. Bezna cena je 320,-/10 ml
[ OFFERINGNABÍZÍM: Chmelový extrakt - ISOHOP / Praha / 100 CZK ]
COCKROACH --- 20:02:19 26.9.2013
JANDOUR: no nechat sednout pochopitelne otevreny :) asi mi nic jinyho nezbyde, jen se obavam, ze kal nestaci sednout dostatecne rychle, nez prijdou lidi zitra na kostovani...holt budou mit pivni burcak co do vzhledu asi :)
JANDOUR --- 18:49:10 25.9.2013
Jednak určitě vychadit, ale to už asi je, tušim.

A jednak otevřít, nechat vypěnit a pak nechat sednout - ovšem zase zavřený?

Obávám se, že jestli se to chová takhle, tak vyšeptalost pak nebude nejzásadnější problém?...
COCKROACH --- 19:42:41 24.9.2013
Ahoj, potřeboval bych poradit. Moje poslední várka extrémně pění. Pri poodšroubování se vyvalí pěna. Co je nejhorší, pivo se v PETce okamžitě zakalí, takze i kdyz otvíram pomalu a nad kyblem, tak ve vysledku dostanu hnedy zakaleny pivo, ktery spis pripomina burcak. Pritom pred otevrenim je videt, ze je cire, ale otevrenim se zbytkove kvasnice strasne rozviri a zakali zbytek piva. Otazka, co s tim? da se s tim vubec neco delat?

Kvasnice jsou blaticko, prefiltrovat pres nejaky hadrik by asi nepomohlo. Jediny co me napada, je to otevrit nad nejakym kyblem, pockat, az kal sedne a pak prelit, jenze mezitim mi to zvetra... ale lepsi reseni zatim nemam. Co myslite?
JANDOUR --- 19:55:46 23.9.2013
to je strašný. představit si tu nemocenskou napsanou vod doktora. obávám se, že kód nemoci by mu chyběl.)
??? --- 16:06:01 21.9.2013
Auto-Brewery Syndrome: Apparently, You Can Make Beer In Your Gut : The Salt : NPR
http://www.npr.org/...09/17/223345977/auto-brewery-syndrome-apparently-you-can-make-beer-in-your-gut

Australský domavarník si vypěstoval kvasinky, které mu přežily ve střevech a kvasily!