Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
MIMA_A --- 20:56:49 26.9.2013
Omlouvam se za spam, ale kdyby nekdo z domacich pivovarniku potreboval Isohop, muzu po domluve odprodat. Mam ho pri me spotrebe asi tak na 20 let, tak by se treba nekomu hodil, a nezkazil se mi v lednici. Bezna cena je 320,-/10 ml
[ OFFERINGNABÍZÍM: Chmelový extrakt - ISOHOP / Praha / 100 CZK ]
COCKROACH --- 20:02:19 26.9.2013
JANDOUR: no nechat sednout pochopitelne otevreny :) asi mi nic jinyho nezbyde, jen se obavam, ze kal nestaci sednout dostatecne rychle, nez prijdou lidi zitra na kostovani...holt budou mit pivni burcak co do vzhledu asi :)
JANDOUR --- 18:49:10 25.9.2013
Jednak určitě vychadit, ale to už asi je, tušim.

A jednak otevřít, nechat vypěnit a pak nechat sednout - ovšem zase zavřený?

Obávám se, že jestli se to chová takhle, tak vyšeptalost pak nebude nejzásadnější problém?...
COCKROACH --- 19:42:41 24.9.2013
Ahoj, potřeboval bych poradit. Moje poslední várka extrémně pění. Pri poodšroubování se vyvalí pěna. Co je nejhorší, pivo se v PETce okamžitě zakalí, takze i kdyz otvíram pomalu a nad kyblem, tak ve vysledku dostanu hnedy zakaleny pivo, ktery spis pripomina burcak. Pritom pred otevrenim je videt, ze je cire, ale otevrenim se zbytkove kvasnice strasne rozviri a zakali zbytek piva. Otazka, co s tim? da se s tim vubec neco delat?

Kvasnice jsou blaticko, prefiltrovat pres nejaky hadrik by asi nepomohlo. Jediny co me napada, je to otevrit nad nejakym kyblem, pockat, az kal sedne a pak prelit, jenze mezitim mi to zvetra... ale lepsi reseni zatim nemam. Co myslite?
JANDOUR --- 19:55:46 23.9.2013
to je strašný. představit si tu nemocenskou napsanou vod doktora. obávám se, že kód nemoci by mu chyběl.)
??? --- 16:06:01 21.9.2013
Auto-Brewery Syndrome: Apparently, You Can Make Beer In Your Gut : The Salt : NPR
http://www.npr.org/...09/17/223345977/auto-brewery-syndrome-apparently-you-can-make-beer-in-your-gut

Australský domavarník si vypěstoval kvasinky, které mu přežily ve střevech a kvasily!
MATHEW --- 18:34:27 26.8.2013
LKD: pošlu, už jsem domluvenej tady s panem vedoucím diskuze:)
LKD --- 18:25:51 26.8.2013
MATHEW: posli pak odkaz, diky, at se to povede
MATHEW --- 9:43:29 26.8.2013
MATHEW: přišel bych s diktafonem na místo, tj. nebude to živě, žádný stresy, pohoda
MATHEW --- 9:42:11 26.8.2013
zdravím, je tady někdo, kdo se vaření piva věnuje už nějakou dobu, má zkušenosti a byl bych ochotnej se mnou pro českej rozhlas natočit krátkou pětiminutovou repku o tom, jak se to dělá, jak se k tomu dostal atd? pošta pls. bude to sranda