Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
LKD --- 22:40:28 25.9.2011
LKD: takze, dnes jsem to stocil..

chutna to po pivu, ale jakoby dost rozredenem, neni to "silne", myslim chutove
cast varky jsem jeste nechal kvasit (stocim zitra, pozitri a popozitri a porovnam rozdil), cast v lahvich uz je v chladu

jestli mate nekdo jakykoliv tip, budu vdecny, pripadne na to prijdu casem sam :)

diky predem
LKD --- 15:56:34 20.9.2011
THEO_PHIL: kvasinky jsem mnozil asi 4 hodiny,
kvasi/nekvasi - abych rekl pravdu: je to v demizonu, ktery ma jen navrchu takovy maly otvor + kohoutek, takze to neni moc videt
jestli se kvaseni projevuje mirnym kvasnicovym smradem, tak kvasi :)

diky za teplotni tip, trochu tady pustim studeny vzduch
THEO_PHIL --- 14:22:55 20.9.2011
LKD: Ta teplota by mohlabejt o kousek nizsi (tak o stupen), furt nekvasi? Namnozil si kvasinky pred tim?
LKD --- 14:10:14 20.9.2011
LKD: jo, v mistnosti je 21,5 C
LKD --- 14:08:59 20.9.2011
THEO_PHIL: Brewferm TOP - sušené kvasnice svrchni + tam je sladovy vytazek
THEO_PHIL --- 8:57:19 20.9.2011
LKD: No nevim, jesli je to pivo, z medu, spis naka horka medovina...jaky si pouzil kvasinky? A na jak teplym miste mas ten demizon?
LKD --- 21:16:17 19.9.2011
ahoj,
vcera jsem dokuchtil pivo podle tohoto receptu..

Půl hodiny vaříme 0,5 kg medu v 9 litrech vody, odpařenou vodu doplníme na 10 l.
Do roztoku vložíme pytlík obsahující 20 g chmele a vaříme 20 až 30 minut.
Do litru ochlazeného odvaru dáme 5 g kvasinek a ponecháme několik hodin na teplém místě.
Potom zchlazenou mladinu přelijeme do demižonu, přidáme rozmnožené kvasinky, demižon převážeme řídkou tkaninou a ponecháme na teplém místě.
Bouřlivé kvašení končí po třech až pěti dnech, pak demižon přemístíme do sklepa. Po několika dnech pivo stáčíme do láhví. Slad lze koupit v pivovarech, kvasinky v běžných drogeriích.


Ted je to v teple, v mistnosti, v 10 litrovem demizonu a cekam . zatim je to jeden den.. zadne bourlive kvaseni nejak nezaznamenavam, ale asi to kvasi :)

Muzu vas poprosit o pripadny tip? promichat, pridat neco, radeji do studena, whateva..
+ jak poznam, ze pivo je tak akorat? tri - pet dni je dost velke rozpeti. normalne to degustovat?
udelal jsem samozrejme mensi davku, jsem pripraveny na prvni nezdar, ale pokud je moznost, radeji se zeptam.

diky predem
POUTTNIK --- 18:29:26 19.9.2011
Bejvávalo... dnes vím, že pivo je dobrý z pivovaru a ne z eurochemičky:-)
KACIR --- 13:06:09 19.9.2011
POUTTNIK: Překvapuje, já tě měl za plzeňskýho patriota... .-)
Ale asi taky půjdu cestou plastovýho barelu... Uvidíme...
POUTTNIK --- 11:14:55 18.9.2011
Tak potom nezbejvá než to vyzkoušet:-) Já o tom asi před rokem taky uvažoval a to bylo bez slevy a nakonec jsem za tu cenu pořídil hrnce, spilku a další vybavení a pustil se do klasickýho vaření. Ale já na to mám místa dost, tak se mi to kecá. Být limitován prostorem, lednicí a tak, asi bych do toho šel. Domácí pivko za to stojí! ;-)