Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
THEO_PHIL --- 13:08:11 27.6.2011
Top 10 Songs in Beer Commercials - Spinner
http://www.spinner.com/2011/06/23/top-10-songs-beer-commercials/
SAMMAEL --- 16:52:46 30.5.2011
THEO_PHIL: Ha! To je možná stopa! Díky, Kamile, díky :-)
THEO_PHIL --- 15:46:25 30.5.2011
POHODAVOLE: Ja o svrchne kvasenejch a este z extraktu moc nevim, ted sme delali prvni...ale bylo tam napsany, ze se to ma v tech 20ti stupnich nechat jenom ctyri dny (byla to IPA)...a pokud to ma vodovou chut, tak proste kvasnice vsechen cukr sezraly...
POHODAVOLE --- 15:37:17 30.5.2011
THEO_PHIL: tezko rict, treba je chyba v zatkach,a le ja to tak delal a gut :)
THEO_PHIL --- 14:41:27 30.5.2011
SAMMAEL: Svrchne kvaseny maj bejt v tech 20ti stupnich 4 dny, pak s nima do chladu!
SAMMAEL --- 11:59:48 30.5.2011
THEO_PHIL: Taky už mě to napadlo, ale teplota skladování je stejná jako při dozrávání - cca 20°C (jsou to svrchně kvašená piva)

HYPNOGEN: Právě. Čekal bych zkažené, ale ne vyčpělé pivo. Přitom láhev byla natlakovaná.
HYPNOGEN --- 11:41:18 30.5.2011
THEO_PHIL: ale zkazej = zatrpknou, zkysnou, zacnou smrdet apod... ale ze by se "ztratila chut" ?
THEO_PHIL --- 11:19:38 30.5.2011
SAMMAEL: Spatna teplota pri skladovani? Spodni by melo bejt na 2-3 stupnich. Taky se nam nektery piva nevejdou do lednice, tak je nechavame ve vetsi teplote - rychlejc dozrajou, ale zase se rychle zkazej.
POHODAVOLE --- 8:22:08 30.5.2011
SAMMAEL: divny, pivo by melo nabirat na chuti kdyz je starsi a dobre zavreny..
SAMMAEL --- 18:24:56 27.5.2011
Mám další možná hloupej dotaz: Už u další varky piva z koncentrátu se mi stalo, že po cca měsíci od stočení do lahví se jednalo o velmi chutné pivo, ale po odležní několika dalších měsíců se z toho stala vodička. Původní chuť velmi řídká, v jednom případě mám dojem dokonce stoupl obsah alkoholu, ale opět na úkor chuti. Co dělám špatně?