Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
POUTTNIK --- 22:22:36 20.3.2011
a já se na to ptal v trafice jak roura:-/ Dík za info!
THEO_PHIL --- 21:40:07 6.3.2011
Kdyby nekdo jeste nezaregistroval, zacal tu vychazet casopis Pivo, Bier & Ale...zatim sou venku dve cisla a pivovarniky v tomhle platku zabavi asi skoro fsechno!
Pivo, Bier & Ale
http://www.pivobierale.cz/
THEO_PHIL --- 11:03:30 18.2.2011
Vcera sem byl na "krtu" piva Quaterback se 70 IBU (z pivovaru Kocour) a musim jenom doporucit. Ted ho maj jenom v Pivnich rozmanitostech (http://pivnitv.cz/rozmanitost). Btw. presunuli tam sortiment pomucek pro hombrewerare, kterej se prej bude rozrustat. Ted tam maj docela velkej vyber sladu, chmelu a taky kvasnice. K tomu sady na vareni od Mistra sladka, zatkovacky, zatky, sklo a k tomu docela slusnej vyber piv z celyho sveta za docela sympaticky ceny...
POHODAVOLE --- 12:53:26 6.1.2011
ABRAHAM: ja jel vzdy v 18-22 a vzdy po tejdnu sem to slil a bylo to dostacujici, s tema teplotama pod 16 moc nevim pze mi bylo receno ze pak umiraj kvasinky.., takze se vzdy drzim 18-22 a jeste se mi nestalo ze bych neco podelal, kdyz nepocitam, ze sem jednou pouzil dextrozu misto maltozy :)
ABRAHAM --- 10:54:15 6.1.2011
POHODAVOLE: Pri jakych teplotach jste to kvasili? V navodech (na Cooper Pilsener) se uvadi kolem 14-21, s tim ze doporucena je 15-16. V diskuzich jsem nasel rady kvasit to na spodnich hranicich a na nizsich teplotach, ale par jedincu s kvasenim kolem 15 stupnu uz melo problemy.
POHODAVOLE --- 16:41:07 16.12.2010
ABRAHAM: zatim v kazdy plechovce sme meli svrchni, ktery sme i pouzili na vyrobu Plzenskyho typu s dochmelovanim a chut vyborna :)
ABRAHAM --- 15:44:37 16.12.2010
Takovy dotaz na koncentratove varice. V tech plechuvkach jsou prilozeny vzdy svrchni kvasinky, ze? Kdyz jste varili pilsen, delali jste to s tema svrchnima nebo jste si zkusili sehnat spodni a kvasili spodne?
UMBERTO --- 12:06:40 8.12.2010
THEO_PHIL --- 10:08:49 8.12.2010
UMBERTO: Nas Pachtin odesel bez ceny :-( Vyhral nejakej Amik, co vari uz 20 let. A jasnej trend jsou nakurovany piva (slady), coz mi ale z tech ochutnavek moc nepresvedcilo...
UMBERTO --- 16:17:59 7.12.2010
THEO_PHIL: My jsme se tam byli podívat. Nejdřív teda trochu ostychu a nesmělosti, ale pak došlo i na pár ochutnávek, které stály rozhodně za to. Odcházeli jsme ale ve 12 hodin, tak nevím, jak to dopadlo...