Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
POHODAVOLE --- 16:41:07 16.12.2010
ABRAHAM: zatim v kazdy plechovce sme meli svrchni, ktery sme i pouzili na vyrobu Plzenskyho typu s dochmelovanim a chut vyborna :)
ABRAHAM --- 15:44:37 16.12.2010
Takovy dotaz na koncentratove varice. V tech plechuvkach jsou prilozeny vzdy svrchni kvasinky, ze? Kdyz jste varili pilsen, delali jste to s tema svrchnima nebo jste si zkusili sehnat spodni a kvasili spodne?
UMBERTO --- 12:06:40 8.12.2010
THEO_PHIL --- 10:08:49 8.12.2010
UMBERTO: Nas Pachtin odesel bez ceny :-( Vyhral nejakej Amik, co vari uz 20 let. A jasnej trend jsou nakurovany piva (slady), coz mi ale z tech ochutnavek moc nepresvedcilo...
UMBERTO --- 16:17:59 7.12.2010
THEO_PHIL: My jsme se tam byli podívat. Nejdřív teda trochu ostychu a nesmělosti, ale pak došlo i na pár ochutnávek, které stály rozhodně za to. Odcházeli jsme ale ve 12 hodin, tak nevím, jak to dopadlo...
THEO_PHIL --- 14:31:46 2.12.2010
Nemate nekdo podrobnejsi program Dne domovarniku? http://www.homebrewing.cz/clanek/4357-Den-D-domovarniku/index.htm
SAMMAEL --- 14:57:13 19.11.2010
Nevíte o nějakém kameném obchodě v praze,kde by se daly koupit kvasnice pro svrchně kvašené IPA?
THEO_PHIL --- 20:21:29 23.10.2010
Dneska sme byli pro slad ve sladovne v Kounicich. Je to asi pul hodky za Prahou a maj plzenskej slad za 10 Kc (ale prodavaj ho jenom po pytlich s 25 Kg) a ty tmavy do 15 Kc! Doporucuju!!
KACIR --- 11:54:03 8.10.2010
THEO_PHIL: Tak to je cool vůl. Neuvést ani, o které pivo z toho pivovaru se jednalo, to je vrchol tuposti, naštěstí tím prozradí svůj amatérismus i nepivařům. Ne že bych čekal v časopise pochybného mafiánského vydavatelství Grand Princ něco kvalitního...
THEO_PHIL --- 11:23:42 8.10.2010
A k vareni: vcera sme ochutnavali dalsi varku a zatim to vypada dost dobre...tentokrat sme hodne redili, tak abysme po konci vareni meli stejne vody, jako sme dali na zacatku. Je to min vyrazny, ale vyrazne pitelnejsi! Jednu flasku sme udelali experimentalne: 2 kvaseni v jednom (nestaceli sme, ale uz od pocatku to bylo v lahvi - otevreny, kterou sme pri druhotnym zavreli a zchladili na ty 3 stupne). Vcera mi to skoro bouchlo v ruce a bylo to dost nepitelny. Znatelne tam probihalo jeste nejaky jiny kvaseni, protoze to chutnalo...zkvasene (ale musim priznat, ze sme zapomneli na mladinu, ze ktery sme to delali a tak lezela venku asi 3 dny). Ale zkusime, co to este udela! A zejtra snad vyrazime do Kounic pro slad na dalsi varku!!