Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
KACIR --- 17:21:52 31.3.2010
Však se zpívá, že vodu pijou žáby, pivo je pro báby, my pijeme rum :-)
Chtěl bych ochutnat pivo podle starých postupů, protože dnešní piva se i přes marketingové kecy o stálosti receptury diametrálně liší...
THEO_PHIL --- 13:23:16 25.3.2010
NINE_OF_NINE --- 0:41:23 25.3.2010
KLARYSSA: Dovolim si odporovat ;-)
http://www.baronschool.cz/obory/sladovnik.htm

Ted jen zjistit kde se da vyucit dalkove ;-)
ONDRAP --- 12:26:09 24.3.2010
KLARYSSA: Vem si me.
KLARYSSA --- 11:49:55 24.3.2010
Tak to my jsme varili pivo hodnekrat.Chodila jsem s jednim sladkem.Ted nevim jestli sladek,nebo sladovnik,to uz je jedno,protoze ten obor uz pry dnes stejne neexistuje.Varili jsme ze sladu od Fleku a vysledek byl vzdycky uzasnej.Delai jsme tmave,sbvetle,i polo.
mnam.kdyz si vzpomenu na to leto,kdy jsme meli v lednici petky,a pokazdy k obedu si vybrali/byla plna odzdola az nahoru/ jakou dame,uaaaaa,nemelo to chybu:)A taky pekne makalo:)))
Jednou jsme v lednu delali privatni party v lese a varili jsme pivo i tam,byla faaakt zima,ale bylo to fajn.
AXUOH --- 14:01:16 23.3.2010
jinak spousta uzitecnejch informaci je tu
http://www.homebrewing.cz/
??? --- 14:00:35 23.3.2010
No tátovi se podařilo uvařit něco, co bylo pitelné nejen ze zdvořilosti asi až tak ze 4 várky. S tím že konzultoval u tety na VŠCHT a jezdí si do Bráníka pro čerstvé kvasnice.
AXUOH --- 13:58:46 23.3.2010
ha, vareni piva uz i na nyxu! :)

uz jsme s kamosek uvarili nekolik varek, takze nejaky zkusenosti uz mame... neni to nic extra slozityho, takze pokud clovek neni uplny kopyto, tak rozhodne doporucuju varit normalne ze sladu, ne z prasku... z prasku to neni ono, ale jestli mate dost penez, tak si mistra sladka a jeho veci kupte, takova nulta varka neni od veci, aspon zjistite co a jak... taky ten jejich vercajk neni do zacatku uplne nejhorsi

my jsme napoprve postupovali podle tohohle navodu a da se
http://pivni.info/homebrewing/103-domaci-vareni-piva-aneb-jak-na-to.html
casem jsme si upravili nejaky teploty a tak, ale v zasade je to podobny

suroviny se daj bezne koupit na netu, napr tady
???:
nebo tady http://www.raven-trading.cz/qnabzblist.php?cmd=resetall

pokud mozno kupujde slad nasrotovanej, neb je celkem problem to v domacich podminkach srotovat (my zezacatku mleli na kafemlejnku, ale to neni moc vhodny) - ale zase semletej rychlejc starne...

jinak neni spatny se poptat v nejakym blizkym pivovaru ci minipivovaru (ne velkopivovarsky chemicky), pokud jsou rozumny, tak by meli radi vyhovet a prodaj vam slad, chmel i kvasnice (ty se davaj zadara)

taky to chce mit nejaky vybaveni, na spodni kvaseni se hodej dve lednice, nejakej lepsi horak nejspis na plyn a taky nejakej peknej hrnec tak 30-50 litru... teplomery, cukromery a tak, chce to trosku pripravu...

a pak hura do toho, postupem casu se to bude zlepsovat - zadnej ucenej z nebe nespadl... vysledek ale stoji za to, navic je to i zabava... jo a pekne to voni :) (jak komu teda)

toz tak,
dej buh stesti!
SHMOULA --- 13:51:14 23.3.2010
book, taky si pohravam s tou myslenkou ;-)