Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 12:57:14 27.11.2016
Chtěl bych udělal stout a přidat tam nějaké ovoce na konec chmelovaru, pravděpodobně borůvky/maliny. Došel jsem youtubem k tomu, že vhodně je je povařit ve vodě v hrnci rozmačkat a propasírovat přes plátno. Nicméně v čem si nevím rady je množství, máte tip/radu? Uvažoval jsem o 400g/27litrů chmelovaru.
THEO_PHIL --- 13:09:22 21.11.2016
???: Ono davat na prvni chmeleni cervenak je asi jako ho vyhodit do kose. Prvni chmel dava pivu horkost a ty v cervenaku pri obsahu alfa kyselin 3-4 procenta moc neni. Cervenak se pouziva spis pro aroma pri tretim chmeleni...
HATEMAN --- 8:14:35 21.11.2016
???: američani používaj pytel :) ale nezkoušel jsem
Brew In A Bag : A Simple and Complete Illustrated Guide
http://homebrewmanual.com/brew-in-a-bag/
X_RATED_IDIOT --- 20:03:30 19.11.2016
??? --- 19:58:45 19.11.2016
X_RATED_IDIOT: no on grainfather není zrovna na tlačítko, koupil si ho můj šéf a docela mě překvapilo, že to neumí naprogramovat mash mapu, takže k tomu stejně musíš měnít teploty a nebo to ohákuješ pomocí programovatelného termostatu z činy, kterej tam napájíš, ale ...

http://homebrewery.nz/process/grainfather-stc-1000/

X_RATED_IDIOT --- 19:55:29 19.11.2016
a hlavně mít pivovar na tlačítko, to už chce nějakej betonovej skvost u černošic aspoň :)
X_RATED_IDIOT --- 19:54:11 19.11.2016
???: jasný, na to peču, začnu kupovat levnější rohliky a pustim z rodinnýho rozpočtu 4 mega a nechám si postavit kolonu z 80 hrnců z ikey :) a scezovat to budu vozit do bubenče do kanalizační čistírny
??? --- 19:50:33 19.11.2016
X_RATED_IDIOT: tak nejvíc efektivní je asi vysolit 25k za grainfather, ale tak nějako tuším že takové prachy do toho jako já pouštět nechceš:-)
X_RATED_IDIOT --- 19:49:16 19.11.2016
???: jo sorry, to sem vlastně opomněl, ale i tak, jak to vyjde časově s tim ohřevem na chmelovar? budeš muset čekat celou dobu, než se ti ten hrnec uvolní a myslim, že naopak o to dýl to bude chladnout, než když přes kýble cedíš zpátky do hrnce kterej máš rovnou puštěnej na plnej céres. zajmá mě to z toho důvodu, že já nemám ještě vůbec nic, tak bych rád šel potom rovnou do nejefektivnějšího
??? --- 19:43:12 19.11.2016
X_RATED_IDIOT: no ten kohout bych z toho vybral a strčil místo toho hadici a kompresor