Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
TPA --- 10:32:06 11.10.2017
HAUSNUMERO: Tak nebudu hned vařit hektolitr žejo. Třeba jen 5 litrů jako pokus. Nebo si odleju trochu várky vedle, až budu dělat pšenici.
TPA --- 10:29:21 11.10.2017
AMENOPHUS: Myslel jsem to míchat jako radler. Ale ta dřeň do vaření je dobry nápad. Když to bude světlé, tak se to ani nemusí pražit.
AMENOPHUS --- 5:53:25 11.10.2017
TPA: Tak Mogonzo neznam, ale zni to hodne zajimave. Nicmene ve svetlem pivu jsem se s kokosem jeste nesetkala. Ale mam moc rada kokosovy porter (napr. tento: https://www.kererubrewing.co.nz/b-coconut-porter.php ) - tam se ale dava jen prazena kokosova dren, rozhodne ne kokosove mleko. mezi nama nevim co by kokosove mleko delalo pro kvaseni a asi bych to neriskovala...
HAUSNUMERO --- 17:32:40 10.10.2017
Nestacil by panak Malibu do pulitru s natocenym pive? Bude to asi stejne hnusny, jako kdyz to uvaris s kokosem a nevylejes tak celou varku do hajzlu.
TPA --- 10:00:25 10.10.2017
Nezkoušel jste někdo ovocné pivo, konkrétně bych chtěl zkusit kokosový něco na způsob "mongozo"
Jak to míchat? Kokosové mléko, nebo nějaké tresť (kokos ve vodce)?

Mongozo Beers
https://www.mongozo.com/en/home
TPA --- 23:33:04 5.9.2017
HAUSNUMERO: Co o tom lambiku čtu, tak spíš něco méně divokýho. Asi zkusim "Belgii Pale Ale". Je na to recept v "pivařce"

Recept na 25 l mladiny:
Slady: Plzeňský 3,7Kg, Mnichov 1,2 Kg, Abbey 0,5 Kg, CaraBelge 0,3 Kg
Chmel: Golding 80g (má tam být 2 druhy goldingu, ale sehnal jsem jen jeden tak to bude singl)
Iský mech 5g
Kvasnice: M41 Belgian Ale Mangrove Jack's (Maji být WLP 550) ale nesehnal jsem

Infuze:
53° 20min
63° 20 min
68° 10 min
76° 10 min

Chmelovar:
27g 60min
27g 15 min
5g 10 min (mech)
27g 5 min

Pak už nějakýho bocka na zimu.
HAUSNUMERO --- 22:02:25 5.9.2017
TPA: treba nejakej Lambik jo? :)
??? --- 16:38:36 5.9.2017
Koukám, že jak venku klesá teplota tak se začíná zase vařit, taky jsem o víkendu zkusil klasickou bavorskou pšenku, tak uvidíme jak to dopadne.
TPA --- 15:18:04 5.9.2017
HAUSNUMERO: Ta apa je výborná. jen by mohla být plnější, ale za to asi můžu sám, přidal jsem tam ve rmutu teplotní kroky navíc.
Nebyl by recept na nějakou belgii?