Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
HAUSNUMERO --- 15:19:29 9.12.2017
???: je tam v kontaktech telefon na Jandu, kdyz mu vysvetlis situaci, tak to urcite nejak vyresi
??? --- 14:38:56 9.12.2017
HAUSNUMERO: no právě že tam ještě nemaj kurzy na příští jaro :-(
HAUSNUMERO --- 14:07:37 9.12.2017
???: ok sorry dostala si odpoved na neco jinyho nez si se ptala :) zkus kouknout na stranky beeracademy.cz jestli by si z toho neco nevybrala
??? --- 13:57:14 9.12.2017
HAUSNUMERO: to je velmi nyxovská odpověd ;-)
HAUSNUMERO --- 13:50:11 9.12.2017
???: jestli vari lezaky, tak nebude mit problem uvarit stout i jiny piva bez kurzu. Staci mu recept z Pivařky.
??? --- 12:18:25 9.12.2017
nevíte o někom, kdo by dělal kurzy pro domácí vaření piva, ale ne základy? Nevím - třeba stouty, nebo něco takového. Hledám dárek pro tátu. Vaří si vlastní verze světlých ležáků, takže vyloženě začátečnický kurz by úplně nepotěšil.

V Praze a okolí.
NEVIEM --- 15:24:12 2.12.2017
*hop spider* nemate niekto na predaj zbytocny hop spider?
TPA --- 14:10:00 7.11.2017
Prosím zkušenější o radu...
Uvařil jsem cca 27l silného polotmavého spodně kvašeného ležáku... ZAPOMĚL JSEM POŘÁDNĚ PROVZDUŠNIT... a přidal pěkně rehydrované kvasnice saflager w34/70 (2 balení), teplota při zakvašení cca 15°C a pak hned do lednice kde je teplota kolísá 9-7°C. Počáteční hustota cca 1073 nyní po 11 dnech už dva dny po sobě okolo 1045. Půjde to ještě dolů? Neměl bych lehce zvýšit teplotu?
Předem díky za rady.
[https://www.dropbox.com/s/wse60u9zc0p1wyq/IMG_8294.JPG?dl=0]

[//i.nyx.cz/files/00/00/17/71/1771951_ec1b9995a4afa29dc1ee.jpg?name=IMG_8294.JPG]
TPA --- 10:32:06 11.10.2017
HAUSNUMERO: Tak nebudu hned vařit hektolitr žejo. Třeba jen 5 litrů jako pokus. Nebo si odleju trochu várky vedle, až budu dělat pšenici.
TPA --- 10:29:21 11.10.2017
AMENOPHUS: Myslel jsem to míchat jako radler. Ale ta dřeň do vaření je dobry nápad. Když to bude světlé, tak se to ani nemusí pražit.