Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
AMENOPHUS --- 6:24:41 28.6.2017
NEVIEM: My zkouseli bily bavlneny povlak na polstar. Byla to prilis masivni kvalitni latka, vyzdimat to bylo peklo, ale pokud sezenes neco tenciho (ale zaroven aby to byl zdravotne nezavadny material) tak by to mohlo jit ok.
TPA --- 9:42:41 27.6.2017
NEVIEM: Někdo používá vyvařený silonky
NEVIEM --- 20:57:27 26.6.2017
Zasa raz dotaz, pripadne tema na diskusiu, co pouzivate Vy, na BIAB (''varenie vo vreci'')?
Mam na chmelovar/dryhop vrecko 15x15x35, nylonove, co je ma vysladzovanie prilis male...
Nejaky tip na nieco lacne a ucinne, resp. vyskusana alternativa? Dost ma zaujimaju tieto netradicne postupy. Diky za pripadnu diskusiu
NEVIEM --- 17:37:18 15.6.2017
HATEMAN: ok, dam na teba a vyskusam, dam polovicu do chladnicky a polovicu necham pri 18 az 20 v pivnici. pri mojej spotrebe si budem skor pivo odopierat, ako sa nutit, ved to poznas
TPA --- 17:37:14 15.6.2017
Klarstein Mundschenk set up - příští týden jdeme na to, musím ještě někde sehnat nějakou super vodu ze studánky. Když už tak už...

[https://photos-5.dropbox.com/t/2/AAAnEaWBzvjXM3phVuufbH20VLUOgFVai8P5JcKSD-hwHA/12/1591912/jpeg/32x32/1/_/1/2/klarstein.jpg/EKWMpwEYg8eJyAEgBygH/dhQR5p1SmcTbKq4_vflheuvYxbkoWcUbBYbvLNEDGlI?size=1280x960&size_mode=3]
HATEMAN --- 8:40:36 15.6.2017
NEVIEM: skladovat pivo měsíc po lahvování v pokojový teplotě bych se fakt nebál.. pokud nepodceníš sanitaci tak se myslím nemůže nic stát. nehledě na to, že jak budeš pivo upíjet, můžeš postupně do lednice doplňovat - tím i vypozoruješ, jak se chuť po skladování v teple postupně mění
pokud samozřejmě uvaříš nějakou super voňavou ipu, aroma vyprchá v pokojový teplotě rychlejc, ale rozhodně to nebude na vylití
HAUSNUMERO --- 19:26:47 14.6.2017
NEVIEM: zase nepodcenuj konzervacni schopnosti alkoholu a chmele. Dulezity je mit pivo po celou dobu kvaseni v temnu, aby se ti k nemu nedostavalo UVecko, jinak z nej budes mit v lepsim pripade vetraka nebo kyselace.
IPA - PIVO-PIVO (svět piva a vše kolem něj)
https://www.pivo-pivo.cz/svetpiva/clanek/1223-IPA/index.htm

NEVIEM --- 15:21:20 14.6.2017
THEO_PHIL: dakujem za odpoved... je mi to jasne, ale ked nemam kapacitu... navarit viac by som urcite chcel, ale potom vylievat pokazene pivo? toto je opacna strana mince, pretoze si nemyslim, ze pri teplote skladovania 18 - 20 stupnov mi pivo vdrzi povedzme mesiac po naflaskovani...
THEO_PHIL --- 10:27:37 14.6.2017
NEVIEM: Vydelit to klidne muzes, jenom se ti zmensenim varky meni ekonomika toho vseho. Delas to vicemene stejnou dobu ale mas toho pulku :-)
NEVIEM --- 19:00:07 13.6.2017
???: teraz neviem, ci to je recesia alebo fakt :D

btw ALL: mate skusenosti s varenim malych varok? totiz chladnickovu kapacitu mam na 13 litrov, pretoze mam zdilanu chladnicku a viac miesta sa urobit neda. co mne ale nevadi.

otazkou ale je, mozem recepty normalne vydelit 2? (tak ze pouzijem polovicu vody, polovicu sladov a chmelov, kvasnic... smaozrejme, odpar bude asi v pomere k varke viac, co sa da ale doliat.
alebo to nie je tak presne?
na co si davat pozor, ak si je na co davat pozor?
dakujem za nazory :)