Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 15:53:56 14.1.2017
Po delší době další pokus o IPA:

IPA:
3 kg pale ale
1 kg plzen
0,5kg psenice
0,5kg carared

Mash Profile:
53°C 15min
63°C 15min
73°C 20min
78°C 5min

Chmel:
60min Challenger 50g
5min Cascade 25g
0min Cascade 20g
Dry hop cascade 20g

Batch Size: 20L
Kvasnice US-05
Hustota na konci chmelovaru: 1060g/ml
JANDOUR --- 23:04:35 7.1.2017
JAVOR: jestli se nepletu, mohla by bejt brzo k prodeji v beergeeku. zkus pockat tejden a napsat pak mail, nebo po fb...
JAVOR --- 21:15:58 7.1.2017
nevite kde sehnat samostatne 29mm hlavici na zatkovacku.? uz zacinam bejt trochu zoufalej
JANDOUR --- 23:58:04 19.12.2016
???: to neni sadra, ale sadrovec. o tom, ze vyrazne zmeni telo, bych silne pochyboval. zvysi ale pH, ktery snizujou tmavy slady. ale hrat si s vodou bez znalosti dalsich zakonitosti a slozeni vody muze vyustit ve vetsi pruser, nez nechat to bejt....
??? --- 11:21:07 17.12.2016
Našel jsem obchod kde mají několik super vychytávek a asi nejlevnejšií deskáč na internetu, tak třeba se bude někomu hodit:

Mědí pájený deskový výměník tepla 5 kW | IndCom.cz
http://www.indcom.cz/medi-pajeny-deskovy-vymenik-tepla-5-kw
THEO_PHIL --- 13:13:10 12.12.2016
???: My sme zkouseli akorat pridavat tusim jedlou sodu pro vetsi tvrdost vody u ejlu...
??? --- 20:57:28 10.12.2016
Byl jsem ted na semináři o vaření piva, kde přednášející propagoval úpravu vody sádrou do Stoutu kvůli tomu, že to pak vyrobí olejovitost výsledku, dělal jste to někdo?
??? --- 21:14:34 9.12.2016
???: první ochutnávka, je to sakra dobrý! pšenice jak cyp...
??? --- 12:57:14 27.11.2016
Chtěl bych udělal stout a přidat tam nějaké ovoce na konec chmelovaru, pravděpodobně borůvky/maliny. Došel jsem youtubem k tomu, že vhodně je je povařit ve vodě v hrnci rozmačkat a propasírovat přes plátno. Nicméně v čem si nevím rady je množství, máte tip/radu? Uvažoval jsem o 400g/27litrů chmelovaru.