Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
THEO_PHIL
Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
HATEMAN --- 8:55:05 21.2.2017
DRCRABAKLES: no pár soutěží už jsem obrazil :)
tahle má výhodu, že se bude hodnit americkym způsobem (BJCP), kde se klade důraz na zpětnou vazbu (na většině ostatních soutěžích to bylo tak, že člověk dostane bodový ohodnocení a dalšího se nedozví nic)
takže určitě doporučuju :) čas navařit minimálně tu Black IPU ještě je
DRCRABAKLES --- 22:26:03 20.2.2017
HATEMAN: je tu nejaky veteran podobne souteze? :)
THEO_PHIL --- 12:21:34 17.2.2017
???: Med by se nemel zahrejvat vic nez na asi 50° C, takze bych ho pridal az pri zakvasovani. Coz muze tu davku kontaminovat. A navic se vetsina tech cukru prokvasi a v chuti moc nezustane...
HATEMAN --- 9:31:58 17.2.2017
konečně v praze soutěž, chystáte se někdo? :)
Prague Homebrewing Competition 2017
http://www.brewprague.cz/
??? --- 15:19:46 16.2.2017
THEO_PHIL: no ty postupy většinou hovoří o tom ho tam dát až na konci chmelovaru před chlazením, podobně jako 0min chmel, ale jak říkám nezkoušel jsem..
THEO_PHIL --- 15:18:46 16.2.2017
???: Pokud prevaris med, zustane ti z nej vicemene jenom cukr, takze se to moc nevyplati...
??? --- 15:11:15 16.2.2017
DRCRABAKLES: No díky tomu, že jsem si pořád nebyl schopen opatřit chladič a bez nej do další várky nejdu, tak zatím nevyzkoušeno, ale práve na US webech jsem se nachytřil, že to přidávají na konec chmelovaru, stejně jako med, koření či feferonky.
DRCRABAKLES --- 15:05:06 16.2.2017
???: Myslel sem, ze ovoce se tam pridava az pri fermentaci, jako pri "chmeleni za studena". Co jsem cetl v knize Pivni bible, tak varenim ovoce se z nej udajne vyluhuje pektin (ja bych spise ale typnul, ze taky taniny a terpeny, ktery daji pivu takovou tu trpce svíravou chut). Tak ti nvm, radej bych jeste projel nejaky US weby. At se ti dari, sem na to zvedavej! :)
??? --- 15:53:56 14.1.2017
Po delší době další pokus o IPA:

IPA:
3 kg pale ale
1 kg plzen
0,5kg psenice
0,5kg carared

Mash Profile:
53°C 15min
63°C 15min
73°C 20min
78°C 5min

Chmel:
60min Challenger 50g
5min Cascade 25g
0min Cascade 20g
Dry hop cascade 20g

Batch Size: 20L
Kvasnice US-05
Hustota na konci chmelovaru: 1060g/ml
JANDOUR --- 23:04:35 7.1.2017
JAVOR: jestli se nepletu, mohla by bejt brzo k prodeji v beergeeku. zkus pockat tejden a napsat pak mail, nebo po fb...