Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
glykemicky index
DEBBIE

[http://i.nyx.cz/files/00/00/04/07/407748_e5d81b55ea86eae17409.jpg]

Glykemický index (zkratka GI) je bezrozměrná veličina, která udává rychlost využití glukózy tělem z určité potraviny..

- recepty
- tipy, triky
- seznam hodnot potravin
- diety
- atd..
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
NELUSHE --- 23:17:19 27.11.2015
Můžu se zeptat jaký máte názor na kokosový cukr?...který má nižší GI
MFIN --- 21:40:22 13.9.2012
Dobrý večer, nevím jestli jsem tu správně. Potřebovala bych zkonzultovat diabetický jídelníček.
MARMOLAK --- 16:45:27 19.5.2012
PIZI: K tomu, aby ti tolik nekolísal cukr v krvi.
PIZI --- 15:54:45 19.5.2012
MARMOLAK: Jsou potřeba k čemu?
MARMOLAK --- 15:53:10 19.5.2012
PIZI: Ted jsem ve fázi, kdy omezuji sacharidy a krapet zvyšuji bílkoviny, ať se mi nerozpadnou svaly :). Ale normálně si k večeři přílohu dám. Přílohu mám i při nabírání. Prostě sacharidy jsou potřeba.
A doporučovat zrušit sacharidy k večeří je kravina...


PIZI: No proč ne? Stejně se žerou takový blafy a nikomu to nevadí :D.
PIZI --- 11:04:10 19.5.2012
MARMOLAK: Přestaň používat slovo vyhazování a nahraď ho slovem omezování.
PIZI --- 11:03:39 19.5.2012
MARMOLAK: Má strava být tak pestrá, že je nutno do ní zahrnovat i antinutrienty, které brání vstřebávání? Proč? O co přijdu, bez pečiva?
MARMOLAK --- 8:33:55 19.5.2012
PIZI: Ty jsi kulturista? Nebo držíš paleodietu? Nebo jsi eskymák?

Ad pečivo: a to je problém dodat ty tajemné některé (jake?) látky z pestré stravy? Myslím po tom, co tu kyselinu odbouráš. Strava má být pestrá... Nikdy nic nestrávíš na 100%. I bílkoviny vysereš.. a pak z nich uděláš chutný burger :D.

Díval jsem se na oslední díl Jste, to co jíte a vyhazování příloh považují za kravinu.
PIZI --- 23:39:15 18.5.2012
MARMOLAK: Ketóza nevadí, ale není moc dlohodobě udržitelná. Sacharidy omezit. Celozrné má také své problémy. Je tam nějaká kyselina fytová, která zabraňuje trávení některých užitečných látek. Takže i když v celém zrnu ty látky jsou, kyselina je blokne a ony se nestráví. Paradoxně existuje nějaký nedostatek minerálů způsobený jezením obilovin, které ten minerál sice obsahují, ale blokují jeho vstřebávání.
MARMOLAK --- 22:30:11 18.5.2012
CHIMERA: Je hubeňour a nebo vychrtlá chcíplina? To je dost podstatný rozdíl :D.