Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
pifka z malých pivovarů & hospůdky kde je točej (Cz, Sk)
TSOH
klub zaměřenej jen na kvalitní piva z malých pivovarů (které nejsou ještě prodány mimo Cz) a hospůdky kde je točej... [http://dolbrusnice.sweb.cz/FotoVelk/Pulitr.jpg] http://www.pividky.cz/mapa.php
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
LE_JOUEUR --- 13:16:19 14.6.2012
Ahoj,
hledam zebricky pivovaru, muzete pomoct? Hodi se mi tam udaje - nazev, jmeno majitele, jestli to vlastni jen cesi, nebo nekdo dalsi, kolik loni vyrobili. Kdyz tam bude i rozdeleni podle druhu piva, tak to bude skvele.. :)
Diky za tipy!
CHOROBA --- 11:36:53 4.6.2012
UMBERTO: po pravde sem koutsky ochutnal mimo lipu jednou v kavarne na sumave a jednou uz nevim kde, a ani jednou mi nejelo jak u lipy :)


UMBERTO --- 16:40:24 1.6.2012
HAUSNUMERO: Přesně, když to talčíš vzduchem, musíš to vytočit do 2-3 dnů. Problém je v tom, že vzduch se rychle mísí s pivem a to pak zvětrá. Do hospody občas přišel někdo, kdo si to nechal natočit pěkně z vejšky, trvalo to sice třeba 10-15 minut, ale myslím, že šlo o to, aby vyprchal ten biogon. Jinak biogon je dobrej, je to směs plynů vyvinutá snad speciálně pro pivovarnictví.
Minulý týden jsem byl U Vodoucha, náhodou měli i koutskou 12, takže jsem při výběru vůbec neváhal a je pravda, že mi ze začátku moc nejela, vůbec jsem tu chuť nemohl poznat. Tlačený to bylo vzduchem, takže čert ví, je to alchymie.
HAUSNUMERO --- 12:50:56 1.6.2012
CHOROBA: u toho vzduchu je nejdulezitejsi abys to co nejdriv vytocil a nekazilo se ti to v sudu.
CHOROBA --- 10:17:41 1.6.2012
tlaceny vzduchem je to normalni. paklize teda nemas stolet starej kompresor u dalnice.


UMBERTO: a tobe dik za dva prokaleny roky :D
MILHAUZ --- 1:29:46 1.6.2012
UMBERTO: diky za pekny prispevek. naprosto chapu, ze to musi byt vycerpavajici, ja sam bych do toho nikdy nesel. a novy majitel se zda byt dobry, i kdyz vedle si X_RATED_IDIOT stezoval, ze jak vodouch, tak cernok.pivovar uz neni, co to byvalo, tak snad to nepujde dolu jako svijany. a penzion dal funguje? vypada sympaticky.

jinak s tim biogonem jsi me prekvapil. myslel jsem, ze biogon je to nejlepsi, dokonce jsem to tu celkem i resil pred svou svatbou (na ktere se samozrejme pil kout). tak jsem zvedav jake to bude tlacene vzduchem.

a at se dari!
KACIR --- 18:15:35 31.5.2012
JND: U jednoho vlezu do Prokopáku byl na podzim stánek s Rychtářem nebo něčím jiným pitelným, ale to bylo asi z tý druhý strany...
JND --- 16:29:16 31.5.2012
Tak jsem si udělal malý cyklovýlet pražským Prokopským udolím a v Řeporyjích začal pátrat po pivu.
Na dotaz kde si tam dát dobrá pivo mi bylo odpověděno,že v pravo mají Gambrinus a vlevo Krušovice. Dal jsem si teda lahváče u stánku s nějakým ukrajincem a raději jsem si jel spravit chut k Princi Miroslavovy kde mají plno dobrých pivek.

Co jsem tím chtěl říci ? Že Řeporyjím se raději vyhněte:o)
UMBERTO --- 23:59:56 30.5.2012
MILHAUZ: Ahoj, zde bývalý provozovatel Slovanské lípy. Děkujeme za slova chvály, velmi si toho vážíme. Sem tam se totiž objevil někdo, komu náš styl vedení hospody nepřipadal dost repre a psal pak do pivovaru. Pozitivní reakce ale jednoznačně převažovali.

Měli jsme částečně možnost ovlivnit volbu nového provozovatele a myslím, že to dopadlo dobře. Pan Vodochodský (provozovatel Vodoucha a Černokostelckého pivovaru) má k pivovarnictví vztah a nekouká se na věci jen optikou peněz. Stydím se to napsat, ale přišlo mi, že je to srdcař, kterej umí počítat. V Kostelci nad Černými lesy například budují pivovarnické muzeum. Ano, vytvářejí tak do jisté míry turistickou atrakci, která jim třeba přinese peníze, ale jsem si jist, že hlavním motivem sběru tohoto šrotu je snaha, aby některé artefakty prostě nezmizely ze světa. Například mi říkal, že z Německého minipivovaru, který byl již v demolici, zachránili myčku sudů z 20. let.

Proč jsme toho nechali?
1. Hlavní pracovní síly - Honza a Martina - byli už z tý práce unavený. Začalo je to víc srát než bavit. Kdo neměl hospodu, neví, jaká je to otročina a jak je to unavující...
2. Hospoda byla zastaralá (zejména požadavky na kuchyň) a náš provoz byl dlouhodobě neudržitelný. Chtělo to prostě modernizaci. S tím souvisí i bod 3.
3. Provoz hospody je podřízen mnoha státním úřadům, které mohou kdykoliv přijít na kontrolu: hygiena, hasiči, bezpečnost na pracovišti, živnostenský úřad, finanční úřad, ČOI, úřad práce atd. V provozu, který je v mnoha ohledech na hraně nebo za hranou, vzniká pro provozovatele neustálá obava, kdy někdo přijde.
4. Hospoda vám bere čas na věci, který byste třeba dělali raději nebo který zanedbáváte.

O zachování koutského piva jsme se snažili a myslím, že se to podařilo. Na čepu nebude asi 5 druhů, ale desítka a dvanáctka by měly být jako stálice. Změnou k lepšímu bude způsob čepování. My jsme pivo ze sudů tlačili biogonem, v důsledku čehož se občas objevila oprávněná námitka, že naše pivo je přesycené. Pivo pak řetízkuje, bublinkuje, ale hlavně to potlačuje chuť. Nově by se pivo mělo tlačit vzduchem z kompresoru, což je pro chuť piva rozhodně lepší.

Tak trochu punkový charakter hospody se asi promění, to je pravda, ale prostě tak to je, že něco ze světa mizí a něco vzniká. Lípa rozhodně nebude nóbl podnikem, ale dál bude normální žižkovskou hospodou. Osobně věřím, že to dál bude příjemná hospoda. Věřte však, že vždy se najde někdo, komu se nezavděčíte. Nejde udělat hospodu, ve které by se líbilo všem.
TSOH --- 15:06:18 30.5.2012
Žižkovské pivobraní představí přes 65 pivních speciálů (Praha 3)
http://www.praha3.cz/kultura-a-volny-cas/akce-mestske-casti/zizkovske-pivobrani-predstavi-pres-65.html