Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Ájurvéda
CONTINUITY
Informace, zkusenosti a odkazy tykajici se tradicni indicke mediciny. Byliny, techniky, masaze, oleje, vyvazovani konstituce, knihy a texty, lekari a odbornici a dalsi :)

Ajurveda.cz - je tam i prehled dalsich odkazu:)
Ayurveda.cz, ajurvedske centrum Dr. Freje
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 21:29:47 30.6.2014
Dik za odpovedi!
Zel jsem mela obdobi nazoru, ze chci jist jen 'prirozene', tj co jak utrhnu, tak to snim :) Ale zda se, ze mi to opravdu asi nesedi.
CONTINUITY: obdivuji, ze dokazes nakrajet zeleninu a proplachnout lusteniny atd za tri minuty. Mne jakekoli vareni veme min. hodinu az dve. Vecsinou mam kuchyne dost na dalsi tyden. Nevim cim to je, ale i kdyz si jdu jen zalit caj, tak jsem tam pul hodiny. Ono to asi souvisi i s ostatnimi cleny domu a bordelem, ktery tam uklizim...
No nic. Zkusim to a jsem moc zvedava, jestli se mi ty potize zlepsi :)

(jeste jedna vec: co s ovocem a zeleninou jako je ledovy salat? I to mam alespon zalit vrouci vodou?)
CONTINUITY --- 21:18:43 29.6.2014
CONTINUITY: Velice doporučuju tady ten text :) Je to obsáhlejší a promakanější než kterákoliv kniha na českém trhu.
KLUZAU --- 17:56:19 29.6.2014
pls, nemáte doporučení na nějakého vaastu poradce?
KLUZAU --- 11:48:39 29.6.2014
???: většina ajurvédských receptů v podstatě zabere málo času - 20 - 30 minut, většinou mnohem méně než klasická indická kuchyně. Kuchařek je spousta, na netu receptů také
CONTINUITY --- 9:33:53 29.6.2014
???: změna bude imho hned :).....jedno jídlo, jeden den....

Plynatost = váta v trávicím traktu.
Mít s ní problém neustále je zdravotně dlouhodobě dost rizikové, určitě by to chtělo nějakou změnu.

Zkus vařit úplně jednoduché věci, nemusíš přece strávit u plotny hodiny, propláchnout obilniny nebo luštěniny, nakrájet zeleninu, přidat koření a hodit do hrnce ti zabere tři minuty, pak půl hodiny děláš něco jiného, pak sliješ, dochutíš a sníš :)
(něco je potřeba předem namočit, ale to zabere cca dalších 10 sekund, stačí jen zvyknout si večer nebo ráno si na to vzpomenout:)

(taky na vaření nejsem, dělám to tak, funguje to, a to jídlo je i dobré, pokud netrváš na super komplikovaných chutích :)

A pokud se ti vůůůůůbec nechce, máme tu přirozeně instantní věci, třeba jemné ovesné vločky jen zaliješ, počkáš tři minuty, přidáš třeba oříšky, olej, sojovku, trochu zeleniny, a už máš normální chutné jídlo, které není syrové a uleví ti od nutnosti trávit celulózu...:) Většině dalších vloček stačí 2-5 minut vaření....

Jak o tom tak přemýšlím, napadají mě desítky nesyrových kombinací, které zaberou okolo 15 minut :) (obvykle přijdu do kuchyně a mám hlad, lol.... :)
REK11 --- 7:52:13 29.6.2014
???: mno ty jo, to jsi odvazna :-o ale vate syrove fakt nesvedci, bohuzel. ja se s varenim taky nepretrhnu, nedelam nic sloziteho a kolikrat na dva dny. zelenina by mela byt varena dyl jak 20 minut, ale ja obcas restuji na masle. takze kdyz delam polevku, prvni co tam davam je zelenina a odchazim pak se pritocim a mrsknu tam zbytek ;-)
??? --- 0:02:16 29.6.2014
CONTINUITY: hm, to je zajímavé; jsem vata-kapha ale víc vata a jím v cca 75%+ syrové stravy, protoze nerada vařím. Mám neustále problém s divně nafouklym břichem; žeby to bylo fakt tím, že vata nesnese syrový? Pokud bych tedy začala vařit, po jaké době by se mohla dostavit změna?
REK11 --- 11:01:55 28.6.2014
KLUZAU: to já zas nemám problém, zkusím.... ale jak co a hlavně nemám ráda takový ty huráááááááá akce, tohle je perfektní pro každého..... nejsem schopna se asi dostatečně zapálit pro každou blbost :-)))
KLUZAU --- 10:36:33 28.6.2014
slyšel jsem že ta hlavní propagátorka raw teď vydala knihu, kde se omlouvá za to o propagovala a doporučuje alespoň 20% stravy vařit. Také jsem teď poprvé slyšel paleodietě, což je svým způsobem něco podobného. Já mám zase rád věci trochu ověřené, ať tradicí nebo dobrým vědeckým výzkumem, a ty módní výstřelky mi v tom moc nevyhovují.