Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Varime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
SHINIGAMI
Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
KRKA --- 8:44:03 28.6.2013
VERONIKA22: kdyby to jedl, tak mu to klide budu delat, ale stejne me s tim posle nekam :)))
ANNNA --- 18:01:32 25.6.2013
OXIS: Z dlouhodobýho hlediska nic moc pro ledviny, ale krátkodobě snad žádná hrůza. Teda myslím...
OXIS --- 15:18:33 25.6.2013
Nacpala jsem do sebe kotel nudlí s mákem, tak doufám, že chvíli přestanu prahnout po křídě...včera jsem snědla celý platíčko vápníku a pořád málo! A propos... něco horšího než zácpa/průjem se při předávkování stát nemůže?
TORUVIEL --- 21:31:01 24.6.2013
NEMYNA: Ano, běžně, dcera (20m) pije mléko rýžové, mandlové, makové, téměř každý den.
NEMYNA --- 21:10:39 24.6.2013
zkousely jste nekdo davat detem mlika z mandli, liskovych orechu, obilnin...atd.
Od kdy? Moc jsem nenasla od kdy se muzou zavadet.
Mladej (17m) nejak nedava UM, tak hledam alternativy
ALDEMIK --- 13:27:56 7.6.2013
Ono sýry z nepasterizovaného mlíka se dají sehnat v podstatě jen takové ty tvrdší alpské déle zrající, riziko bych viděla u čerstvých (tam je i riziko boreliózy atp.) - takové se ale z nepasterizovaného mlíka nedělají, pokud to nedělá někdo doma a blbě. Setkala jsem se s tím jen jednou u neoficiálně vyráběného čerstvého sýru z jednoho jihočeského statku a ten jsem si, ač netěhotná, fakt nedala, hnusů v tom může přežít požehnaně. Nejsem schopná momentálně odkázat na relevantní zdroj, ale při dlouhém zrání (1 měsíc a déle) sýrová kultura všechno ostatní vymlátí (tvrdila to Švýcarská sýrařská příručka, co jsem měla jako tahák na alpu Robiei).
PEPAZZ --- 11:54:14 7.6.2013
jj napr niva je hoodne slanej sýr ..
??? --- 10:51:07 7.6.2013
já většinou v něčem rozpouštím nivu (v polévce, v omáčce), takže to není tak moc poznat.
Vzpomínám, jak jsem jednou servírovala na sváteční oběd kuře s nivovo-pórkovou omáčkou, akorát jsem neřekla, co to je. A tchán s tchýní dlabali, až se jim za ušima dělaly boule, a tchýně mluvila o tom, jak jí niva hrozně nechutná a jak by ji nikdy nesnědla :-)
TAPINA --- 10:21:19 7.6.2013
Taky si myslím, že u plísňových sýrů není hranice, kdy by ho děti směly, ale spíš hranice, kdy ho budou ochotné pozřít :o) To je jedna z chutí, ke kterým se musí dospět.