Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Varime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
SHINIGAMI
Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 19:39:08 23.12.2011
MARKYSHA: díky, dobře vědět!
MARKYSHA --- 19:22:14 23.12.2011
???: podle našeho pediatra ano
??? --- 18:02:14 23.12.2011
dneska jsem nakupovala nějaké mléčné výrobky od Mléka z farmy a i když to u nás ještě není aktuální - nevíte, jestli je jejich Selský jogurt vhodný jako mléčný příkrm pro kojence?
PSICHE23 --- 19:41:24 19.12.2011
GIO: jak jsem psala lze nahradit to oříšk.máslo ale to už je fuk.)
GIO --- 17:46:33 19.12.2011
uz mam no,a le problem je i s oriskama.)
PSICHE23 --- 11:56:53 18.12.2011
koukam teda že už je to starší příspěvek tak už to máš asi slepený:))
PSICHE23 --- 11:55:35 18.12.2011
GIO:
Krém tmavý
2 lžíce celozrn.špaldové mouky, 200ml vody, 150g oříškového másla(v případě zájmu rozepíšu recept) nebo slunečnicového tuku, 150g sladěniy, 3 kapky soj. omáčky tamari
Mouku s vodou sváříme asi 5min, aby se dobře provařila.Pak přidáme sladěnku, tuk, soj.omáčku a ještě vaříme asi 3 min. Poté vyšleháme dohladkého krému.

dá se kombinovat ještě s kávou=kávový krém (špaldový)
karobem, oříšky, kokosem a skořicí
pro příp. zájemce rozepíšu

krém lze připravit i světlý..místo špaldové mouky, kukuřičná, voda v poměru k mouce 4:1, místo tamari špetka soli

čerpám z Lužný, je tam vícero vánočního cukroví, zkoušela jsem loni a mnam.)
BALAENA --- 22:09:57 10.12.2011
MEDOULKA: abych nezapomněla. to formičkové se nenechává odležet, plní se hned po zadělání
MEDOULKA --- 22:07:48 10.12.2011
BALAENA: perfekt, dekuju!
BALAENA --- 22:03:41 10.12.2011
MEDOULKA: ok. z bezlepkové mouky (osvědčilo se mi "nastavovat" směsi čistou rýžovou nebo jahelnou, jakmile by to bylo převážně kukuřičné, bude to po chuti škrobovaté, ta mouka holt taková je) vcelku drželo linecké: 375 mouka, 195 moučk. cukr, 250 žlutý tuk, v orig. receptu je šťáva z 1/2 citrónu a kůra ze 1/4, ale to jsem většinou radši nedávala kvůli ekzému. těsto nechat odležet, vykrájet, upéct, slepit marmeládou.
anebo formičkové dvoubarevné: 400 mouka, 230 moučk. cukr, 1,5 vanilk. cukr, 250 g 100% tuku (Omega, Ceres). zpracovat. v originále se polovina těsta obarví 2 lžícemi kakaa. to se dá nahradit karobem, ale je to jiná chuť. anebo nechat celé bílé, jen to holt nebude dvoubarevné. vymastit formičky, plnit těstem (v případě dvoubarevnosti porůznu vesele skládat), upéct, vyklápět zatepla. někdo obaluje v cukru, my necháváme většinou holé