Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Varime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
SHINIGAMI
Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
SINSEMILLA --- 21:58:22 22.4.2017
INUSHKA: Jasne, me se teda taky rozjel ekzem, šle zatim to nejak moc neřeším, mam nejakou masticku, ale zapominam mazat a do toho, co ne/jist jsem se jeste neponorila. Ale mela bych...
INUSHKA --- 21:27:26 22.4.2017
SINSEMILLA: Celer byl moje první myšlenka, já ho často do bramborové kaše i přidávám, ale velmi rychle jsem ho taky zase zavrhla, je to pro ekzematiky opravdu dost dráždivá potravina.
SINSEMILLA --- 17:01:39 22.4.2017
BALAENA: jasně, já s potravinovými alergiemi nemám zkušenosti, jen píšu, čím nahrazujeme brambory my
BALAENA --- 17:00:40 22.4.2017
SINSEMILLA: S celerem bych ale ve chvíli, kdy se hledá viník alergie, byla ve stravě velmi, velmi opatrná
SINSEMILLA --- 16:11:08 22.4.2017
a také máme rádi hráškové, to děláme normálně z raženého hrášku. to k řízku zrovna asi ne, ale k masu na přírodu se to hodí
SINSEMILLA --- 16:04:46 22.4.2017
INUSHKA: A my jeste děláme celerove pyré nebo celerove-petrželové a nahrazujeme tim brambory
INUSHKA --- 14:13:10 18.4.2017
ADD: Aha. Díky. My na vyšetření na alergologii pořád čekáme, takže zatím jsou to jen takové odpozorované odhady.

A děkuju všem za tipy. Zejména MONI za polentu, měla úspěch. Dá se s ní zacházet jako s bramborovou kaší a vypadá i dost podobně na to, aby i v jídle poměrně konzervativní Malvína byla ochotná to bez protestů sníst.
ADD --- 23:17:17 17.4.2017
INUSHKA: Jen poznamka bokem: mne se objevila alergie na brambory pred par lety a pry casto doplnuje brizu a olsi, ale aktivni to je jen v dobe, kdy tyto kvetou. Stoji za to za mesic vyzkouset, jestli jsou brambory stale problematicke. Byla by skoda se jim vyhybat celorocne, kdyby to nebylo nutne. (Do te doby jsem o takove verzi alergie neslysela, tak nevim, jak je to zname.)
INUSHKA --- 22:54:36 17.4.2017
???: To zní jakostrašně super kombinace, kterou určitě někdy vyzkouším :-) Ale teď mi bohužel nepomůže. Řízky máme už osmažené v trojobalu a batáty nemáme ozkoušené (běžně je v kuchyni nepoužívám, neb muže po několika pokusech moc nenadchly). Experimentovat s novými potravinami se mi teď úplně nechce.
MONI --- 21:59:42 17.4.2017
INUSHKA: Co třeba polenta? Nechá se jako kaše nebo pečená kostka.
Škola vaření: polenta | Apetitonline.cz
http://www.apetitonline.cz/skola-vareni/3396-skola-vareni-polenta.html