Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Ano šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
GANBOY

[http://sranda.kdecoje.cz/obrazek/nedovarene_jidlo.jpg]

Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
GENTIANA --- 12:12:57 31.12.2014
ZOIDBERG: Nejsem automechanik, ale cosi se tam zlomilo a nešlo řadit.

Nakonec to skončilo tak, že přijel šéf sousedního hotelu, který taktéž čekal na svoje pivo, cesťák z Makra, který tam je na dovolené a paní ředitelová, protože páni už měli upito a po návštěvě našeho baru měli ještě víc upito. Dojeli mechanici, to zlomený vyměnili za celý, pošibovali autem, já dostala své tři palety ledu, limonády, uzeného lososa, smetáků a kdovíčeho a řidič vyrazil do tmy. Chudák; tohle se zásadně nestane za vlahého letního dne.
ZOIDBERG --- 21:42:03 30.12.2014
GENTIANA: Ať vymáčkne spojku, odtlačit, vyložit a pak je to jejich problém.
GENTIANA --- 21:17:12 30.12.2014
Jen tak mimo téma, na dvoře mi stojí náklaďák z Makra, přesně tak, že neodklopí zadní plošinu, a má rozbitou převodovku. Nejbližší servis je v Olomoucu.
EVILMIND --- 11:11:04 30.12.2014
koukam na kurzy Fortuny z chlivecku "Stane se v roce 2015", a tenhle je peknej:
Láďa Hruška a Zdeněk Pohlreich odvysílají společnou televizní kuchařskou show - 1:6.66
GENTIANA --- 18:15:54 29.12.2014
MAR_TINA: No, já plantám dohromady dvě věci, ona je i 12% rama, která jde případně do těch omáček a spol. Sice jsem stále nevytloukla kuchařům z hlavy, že to nemaj vylepšovat třicítkou, ale furt lepší, než když dělali z třicítky všecko - protože přecinky vaříme kvalitně (kvalitní hádku si p. t. obecenstvo jistě představí samo.)

A mezitím jsem absolvovala pohovor se zelinářem. Uteklo mi, že silvestr je až pozítří, tak jsem tak povídala, že na silvestrovskej raut nějaké ty karamboly ap. ozdobné divné ovoce a jemu to došlo a zeptal se, jestli na zítra nebo až na středu. Vzhledem k tomu, že místní majitel obchodu s kuchyňským vybavením je bohemista a s panem Večerkou se nějak kamarádí, začínám mít podezření, že jsou to spolužáci z vysoké. Kéž by takhle fungovali všichni.
MAR_TINA --- 17:29:05 29.12.2014
GENTIANA: do omáček dávejte 12%, je to dobré, ne tak mastné a levnější
GENTIANA --- 17:20:12 29.12.2014
MAR_TINA: tak u bikosu, podle faktury, rama cremefine ke šlehání 1 l 67.90, smetana jihočeská 30% v makro eshopu 70.20, když se vezmou čtyři kusy, tak 69 něco. V podstatě je ten rozdíl pro běžné použití marginální, ale...

Zde odbočím a zaskuhrám si. Ministrerstvo životního prostředí začlo dávat dost peněz na ozdravné pobyty, školy musí udělat výběrové řízení a 100% rozhodovací váhu má cena. Takže všichni jdou nadoraz. Takže děcka dostanou, co se za ně zaplatí, a soryvole, i ty dvě koruny na litr smetanoidu pak hrajou roli. Mimochodem, poslední várka využívala smluvně určené ovoce na každou svačinu na ovocné války, takže jsem prostě zelinářovi říkala, že klidně ty hnusný levný kyselý jabka a mandarinky, protože si nic lepšího nezasloužej.

A odbočím ještě jednou, místní zelinář, je teda z druhé strany hor, někde od polských hranic, je anděl. Všecko má krásné, když se s ním domluvím, že potřebuju maximální počet kusů ovoce na kilo nebo banány zvláště přezralé, tak zařídí. Občas je i v sudetech někdo normální a neštítí se práce.
MAR_TINA --- 16:48:57 29.12.2014
GENTIANA: co stojí Rama Skorojakošlehačka? Měla jsem dojem, že je to velká reklama a je to dražší než šlehačka. Tento týden v lidlu 14,90 / 250ml, trvanlivá, od kraviček.
GENTIANA --- 16:44:09 29.12.2014
ADAMIRA: No, moje zkušenost je spíš opačná, hromada byrokratů dokazuje svou užitečnost tak, že vymýšlí hovadiny.
Ale třeba mám obecně dobrou zkušenost s hygieniky. Oni jsou totiž poměrně normální a nejde jim o buzeraci per se, ale o pořádek. Takže se třeba v posledních letech poměnily některé v podstatě marginální body různých vyhlášek - nebylo povolené dětským výpravám servírovat míchaná vajca nebo zmrzlinu z gastrobalení s premisou, že vajca by mohly být nedodělané a zmrzlina... něco, a v polních podmínkách pionýrského tábora nelze dodržet chladírenský řetězec aatd. Tohle se vyškrtalo, musí se dodržet chladírenský řetězec a tím to končí, šmytec. Pokud si umí zařídit příslušnou kvalitu transportu a skladování, tak ať to děcka dlabou klidně uprostřed lesa.

Jo a dneska jsem vracela dva kartony Ramy Skorojakošlehačka. Pokaždé pana Bikose zjebu, že když říkám smetana, tak myslím tu od kraviček, když říkám máslo, tak míním máslo, ne margarín s příchutí. Jako, ta Rama je docela dobrá do omáček a tak, ale udělat z toho šlehačku do kávy, to fakt nejde. Ale párkrát nastala situace, kdy tu byli nějací levní hosti (ano, školy v přírodě a spol., tam rozhoduje cena a co si zaplatili, co maj), takže to vepřové na smetaně je vlastně vepřové na ramě. Ale jo, v papíře bude, že může obsahovat alergen mléko, takže budou všichni hepy a to je to hlavní :D
ADAMIRA --- 12:10:41 29.12.2014
GENTIANA: Ano, kdyby to tady takhle fungovao takhle standartně, tak to kromě pár úředníků neřeší...