Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Ano šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
GANBOY

[http://sranda.kdecoje.cz/obrazek/nedovarene_jidlo.jpg]

Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
MIST --- 15:48:06 31.12.2013
PALEONTOLOG: kynuti se v lednici nezastavi, v mrazaku ano, v lednici se jen zpomali. Nechavam pres noc v lednici kynout testo naprosto bezne, ozkousej si to.
GIANT --- 15:41:13 31.12.2013
no ja to mam v lednici vzdycky po tu dobu, nez si pripravim zbytek veci na pizzu (treba hodinu) a vzdycky to trochu nakyne, ale to bude asi tim, ze to samo trva nez, se to ochladi na teplotu lednici, stejne to pak zas splacnu a rozvalim. prislo mi, ze vysledek z lednici je lepsi, nez kdyz jsem testo necham nekde jen tak lezet pri pokojovy teplote

http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Pizza-Margherita-Napoletana - v uvodu dela testo
tady si to prectete, me staci verit Ridimu:
The Pizza Lab: How Long Should I Let My Dough Cold Ferment? | Slice Pizza Blog
http://slice.seriouseats.com/...10/09/the-pizza-lab-how-long-should-i-let-my-dough-cold-ferment.html
PALEONTOLOG --- 15:26:08 31.12.2013
GIANT: v lednici se kvaseni prave totalne zastavi, zato kdyz testo vyndas k ohrati na pokojovou teplotu (pri te se pizza pece), tak to zabere prave tak tu hodinu k dokynuti. nic jinyho me v souvislosti s italem nenapada.

dobre kvasek mi "spravne" neprosel :) zkusim to jinak, kde se ve stredni evrope pestujou olivovniky, pro tradicni cesky testo na kolac? :)
GIANT --- 14:34:27 31.12.2013
no to jo, ale asi je tam nakej duvod, aby to nevykynulo moc. stejne na to vzdycky prdim a delam pizzu skoro rovnou. bez poradny pece to stejne neni nikdy spravna pizza
MALKE --- 14:29:06 31.12.2013
GIANT: Tam to, Kefalín, pomalu kyne!
GIANT --- 14:21:37 31.12.2013
nevim, jen jsem si proste vzpomnel na jeden dil s italem v kuchyni, kde to rikal. predpokladam, ze to rek, tak jak se to spravne ma delat.
MAR_TINA --- 14:12:47 31.12.2013
GIANT: a tam se pomalu děje co?
GIANT --- 13:29:42 31.12.2013
no nemelo by se nechat kynout, ale hodit do lednice na noc
MAR_TINA --- 12:51:57 31.12.2013
PALEONTOLOG: vážně?
PALEONTOLOG --- 12:48:04 31.12.2013
MAR_TINA: jen se pizza nedela z kynutyho, zejo nebo tak