Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Postoj! neboli Vystavujeme psa
ETH
Rady, zkušenosti, rozhodčí, termíny výstav, spolujízda a vše co s vystavováním psů souvisí

[http://faldici.cz/images/stories/nyx/dogshow-winner.jpg]
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
ALIANOR --- 20:03:42 28.12.2010
DRAKKA: u papirovejch bohuzel ano :( Jsou to tri importy, ovenceny titulama od hlavy k pate a lidi vic nevidej (bo videt nechtej)
DRAKKA --- 17:41:45 28.12.2010
ALIANOR: vzdyt golden retrieveru je vsude tolik, je mozny ze kryjou aktivne jen tri psi??
ALIANOR --- 12:48:10 27.12.2010
ETH: no pokud mate volny chov, tak mas s omezenim poctu kryti u psa smulu. To same probehlo cca tri roky zpet u goldenu - za pet let pusobeni v chovu tohoto psa se chov vratil o 20 let dozadu, ale nikdo s tim nic nezmuze :(
ted se situace trochu zlepsila - mame uz tri psy, kteri si republiku defakto rozdelili ... nastesti je tu par (temer doslova par) rozumnych lidi, kteri jezdi kryt za hranice.
ETH --- 11:14:50 27.12.2010
PLAVEVA: CIB je namísto Interšampiona a týká se nepracovních plemen a k těm kartičkám za caciba, ty obyčejné co dorazí dlouho po výstavě jsou ty nejdůležitější, ačkoliv to tak nevypadá, na základě těchto potvrzených cacibů se na čmku vystavuje diplom. Chystám se tam vyrazit po Novém roce, tak pak poreferuju, chci se totiž ještě přeptat na nějaké info ohledně omezení počtu krytí na jednoho psa. Máme totiž u šarpejů jednoho psa, kterej vytrvale kreje už cca 5 let a v podstatě se podepsal na příbuznosti skoro všech českých odchovů za těch pár let.. Samozřejmě je to chyba "chovatelky" majitelky, která to nechala dojít takhle daleko.
PLAVEVA --- 11:05:13 23.12.2010
jee, tedko si to ctu a ono je jeste nejaky C.I.B. a C.I.E....paaanecku, to sem z toho jelenice:o)
no ono nam to hned tak stejne nehrozi tak nastudujem nejdriv pravidla
PLAVEVA --- 9:45:54 23.12.2010
ETH: fakt? 4y cacib v sampionech? ja mysllea ze jen 4CACIBy na intersampiona staci...jedno z ktere tridy..

aha tak ty karticky co dorazi i za rok po udeleni CACIBa se maji taky schovavt a pak se posilaji..kam?
ALIANOR --- 18:53:17 22.12.2010
ETH: netusim, ale asi to bude stejny jako klasickej, pocitala bych cca 300,-
ETH --- 17:23:42 22.12.2010
PLAVEVA: nemusí, ale měl by.. v podstatě to má význam, když jdete do Interšampióna, kde je třeba získat 4 caciby ve třídě šampionů.
Když jsme u toho, konečně mi po půl roce dorazilo poslední potvrzení caciba z německa, ale na čmku jsem se nedočetla kolik stojí vystavení titulu C.I.B. netušíte někdo?
PLAVEVA --- 8:00:46 22.12.2010
ALIANOR: supr, diky moc:-)

ale to jako do tridy sampionu MUSI kdyz ma sampionat priznanej??
ALIANOR --- 15:44:35 21.12.2010
PLAVEVA: add 1 - pokud ma sampionat z clenske zeme FCI, muze do tridy sampionu ve vsech clenskych zemich FCI. Toto se zcela urcite tyka mezinarodek, jak je to na narodkach a klubovkach si asi upravuje vetsina zemi ve svem narodnim vystavnim radu ... ovsem pokud je vypsana trida sampionu (a ne treba vitezu) mel by tam mit pristup.

add 2 - ResCACIB ma uplne stejny vyznam jako ResCAC. Tudiz - dostane-li CACIBa pes, ktery uz MA PRIZNANY intersampionat, druhy pes po nem s priznanym ResCACIBem toho CACIBA dedi ... tedy se mu pocita jako by on dostal CACIB. Tuto skuteconost je nutne nahlasit na FCI, kde mu CACIB priznaji. Pozor, je to stejne jako u narodnich sampionatu - tedy pes musi mit intra priznaneho - to ze na nej ma splneny podminky nebo ma teprve zazadano a jeste jim to neprislo nestaci ... takhle nam utekly uz dva tituly, pac pani ma hotovo, ale nezada, aby nemusela do tridy sampiku :(