Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Ústav pro dokumentaci a nápravu zločinů školních jídelen
ZUZKAOU

František Brückner
Jídelna

Macaté válce ruk, vlasová síťka
Obrovský šufan a hradba prs

Lepkavé tácy, vrzavé lino
Zoubkaté durytky, učitelský stůl
Sladké úterky a hliník vidličky

Dvě vlny obědů, stravenka na rtu
Nahnědlá omáčka a dozor u dveří
Muškáty na okně, várnice čaje

A zbytky v kýblu
Rytmicky chlístají
Na rámu řídítek

Školní jídelny, podivné tetičky a nebo špatné hospody spáchaly a páchají zločiny na spoustě skvělých jídel.
Pojďme zdokumentovat oběti a zkusit najít takovou úpravu, aby to bylo nejen poživatelné, ale i dobré.


[http://img.blesk.cz/img/5/article/405122_abc-jidlo.jpg]


Kandidáti na průzkum:

šišky s mákem
rýžový nákyp
nudle s mákem
vařené hovězí
zapečené těstoviny/šunkofleky
haše
sýrová omáčka s těstovinami
krupicová kaše
mléková polévka.
francouzské brambory
rajská s tvrdým masem
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
??? --- 15:55:13 29.9.2012
???: může mi někdo vysvěltit, proč je fenyklové semínko nedostatkové zboží? Dneska jsem ho sháněla ve třech krámech, přičemž jedno byli kořením velmi slušně zásobení vietnamci a prd.
??? --- 15:55:02 28.9.2012
???: jo a nezapomeňme na přeštický drahokam, dodnes netuším, co to jako má být
??? --- 12:22:50 28.9.2012
Channel 4 Scrapbook - Slow-roasted pork belly with fennel recipe
http://scrapbook.channel4.com/bookmarkBar/50641bd3e4b0dd82479e474f

hmm.... myslím že jsem našla způsob, jak se zkusit zbavit averze na fenykl. Čerstvý jsem už zvládla, ale tohle vypadá, že to bude hodně fenyklové.
NAMATHUR --- 17:09:57 5.9.2012
???: slovo JEDáleň dostává pikantní příchuť
??? --- 8:11:07 3.9.2012
NIENNA: joo, pastýřský měšec, námořnické maso, kuřecí stehno MACO, kuřecí maso LI-TI, k tomu ekonomické zločiny jako nastavovaná kaše s vejcem, nebo krupičná kaše za dotovaných 24 nebo nedotovaných 75 Kč (občas i jen brambory s kmínem a kávovou lžičkou tvarohu), rok a půl tam už chodím jen sporadicky
WILDENBURY_SQ --- 8:52:21 31.8.2012
NIENNA: Naprosto stejny trend. U nas ted frci "ďábelské koule", cely nazev jidla, naprosto nevis, jestli maso nebo co, naprosto netusis jestli s bramborem, tim hnojem z prasku nazyvanym kase...

Nastesti vedeni mladne a zacina mit chut s tim neco delat. Vrcholem bylo, kdyz se v ty jejich knize mezi stiznostmi na nepozivatelne zradlo objevilo "děkuji za chutný oběd", to musel psat nekdo s vytrzenym jazykem a po lobotomii.
NIENNA --- 8:46:01 31.8.2012
WILDENBURY_SQ: Znám DoraGastro.... a to je teda HNŮJ.... BRRRR A má to sestupnou tendenci (což by jeden neřekl, že jde....)...

Ale zase s klesající úrovní stravování u nás stoupla kreativita jídelníčku... Od "lososa v těstíčku " mimochodem výtečného se během pár měsíců dopracovali k "překvapení v měšci", "krakonošova berla"... COKOLI, kde by mohla být šťáva či omáčka, tak se jedná o UHO - uplně vidím krabice sypké hmoty, která se rozředí....FUJ....
??? --- 22:09:37 30.8.2012
WILDENBURY_SQ: joooo, Eurest... :) koukej fotit a házet to sem ;)
WILDENBURY_SQ --- 22:00:42 30.8.2012
... Kdybyste videli, co ty kurvy zlodejske (DoraGastro, ted snad Eurest nebo co) predvadi u nas v praci, pricemz cena obeda je dotovaných 27 Kč (plna cena okolo !!! 80 Kč !!!), neuverili byste.

Dnes blaf kure, voda, ryze, rozdrcene 2 roky stare kari šlupky. Naprosto bez chuti, konzistence ejakulátu, na pohled odporne, na chut odporne a nijaké. Porce podprumerna. Do toho si vymysli "k menu 2 neni polevka, k menu 3 neni salat (ten stejne nejim, protoze jsem po nem mel pravidelne prujem) a drazsi minutka zasadne s kasi z prasku"

Musim to zacit fotit a sirit, uz toho mam dost.