Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Kavárny
MARCELLE
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
SEASA --- 22:33:38 31.3.2015
MESKALITO: SNORRY: díky za tipy. pokud by se to náhodou někomu hodilo, kdo by si třeba otvíral malou kavárnu, můžu se podělit o výsledek tohohle rébusu, ke kterému jsem se dopátrala: přestože kuchyňského odpadu budeme mít v kavárně málo, srovnatelně s větší domácností a bude vege, tak kompostovat ani vyhazovat jen tak do směsi ho jako podnikající subjekt nesmíme. musíme ho evidovat a předat k likvidaci firmě. díky doporučení jedné takové firmy, která si klepala na čelo, že bychom jim za něco takového měli zbytečně platit, jsem ukecala odpadového úředníka na obci, aby se dlouze zamyslel a vzpomněl si, že ano, můžem si požádat o výjimku (resp. o upuštění od třídění a odděleného shromažďování odpadu podle § 16 odst. 2 zákona o odpadech). pak už to budem moct házet normálně do směsného komunálu (přičemž většinu pochopitelně stejně budem "ilegálně" kompostovat - asi bez žížal, když máme velkou zahradu, ale je to dobrý tip, díky). vive la bureaucratie!
REZZ --- 18:24:31 20.3.2015
sháníme vhodné prostory na benefiční kavárnu, děkujeme za šíření! http://www.cestadomu.cz/kavarna
SATAI --- 14:17:38 20.3.2015
???: já to míval před lety za rohem a bylo to lepší než "obyč" kavárny, ale rozhodně ne úroveň třebas šálku.
??? --- 10:48:10 20.3.2015
byl jste někdo v pražské žižkovské kavárně/cukrárně Marmeláda? našla jsem web a nadchlo mě to, a když jsme tam zašli na kávu a dortík, byla jsem upřímně řečeno velice zklamaná. dortík jak ze sámošky s kafem jak z malé porce Tchiba, a ne údajného dvojitého ristretta kvalitní jednodruhovky :(
takže návštěvu nedoporučuju, neodpovídá jejich webové sebeprezentaci. dortíky mohou být asi fajn, ale káva není obecně o mnoho lepší než v obyčejné cukrárně - jediné plus bylo nádherně nakreslené cappuccino.

Marmeláda – nekuřácká kavárna a cukrárna v Praze.
http://marmelada.eu/
MESKALITO --- 19:43:21 17.3.2015
na západě z toho dělají palivo (odkaz z doubleshotu)
Pine Mountain® Firelogs, Firestarters, and Fire Safety
http://pinemountainfire.com
SNORRY --- 18:45:22 17.3.2015
SEASA: Doporucuju vermikompost, vim ze ho pouzivaji v mnoha podnicich..
SEASA --- 21:04:34 16.3.2015
ahoj. mám záludnou provozně-byrokratickou otázku: dokážete mi, prosím, poradit, jak co nejjednodušejc a nejlevnějc likvidovat kuchyňský odpad z malé kavárny? (bude se jednat o odpad bez masa aj. "zvířecích zbytků", v celkově docela malém objemu.) mám informaci, že do popelnice na směsný komunální odpad ho dávat nesmíme. můžeme si ho kompostovat na přilehlé zahradě? nebo si musíme platit speciální popelnici na gastroodpad?
MOMENT --- 16:00:06 17.2.2015
do bella vida café shanime jednoho ZKUSENEHO cloveka na plac a za bar se zajmem o kavu a jeji pripravu a vzhledem k tomu, ze jedna nase baristka je tehotna a tak za dva mesice jde na materskou, jde o pozici s vyhledem na post baristy. i bez tohodle vyhledu nas personal skolim ohledne kavy (vsichni umi latte art, zaklady brew technik atd.) a rad se podelim o jakekoli moje zkusenosti. fazole berem prevazne od doubleshotu.

naradi:
mirage od keese (to samy, co je v alze)
mahlkoenig K30
mahlkoenig vario
haria V60
a veci kolem
JEDI --- 14:55:34 12.2.2015
tohle s kolem me mihlo..

Pre nášho klienta tu na SVK hľadáme človeka, čo im pomôže rozbehnúť koncept kaviarní v rámci ich retailovej siete. Popis pozície nájdete tu: http://www.synergie.sk/inzerat/nakupca-category-manager-kava-gastro. V zásade, hľadáme človeka, ktorý sa vyzná do kávy, rozbiehal koncept predajní/kaviarní a má záujem to robiť pod menom spoločnosti s dlhoročnou skúsenosťou a pôsobnosťou nielen na SVK, ale aj v iných krajinách.
SATAI --- 19:18:52 1.2.2015
Tak prvni naplavka a jiz s novym mlynkem ma byt 14.2., coz krasne vychazi na vyroci masakru na svateho Valentyna
JAKOUBEK