Tento web používá soubory cookie. Dalším používáním webu s tímto souhlasíte.
jméno
heslo
přihlásit
zaregistrujte se
zapomněli jste heslo?
Vaříme ryby a mořské plody... mňam
KLA
Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

Ryby české, ryby mořské, mořské plody...

[http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2872/images/2872_MEDIUM.jpg]

Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
Máte k tomu co říct? Vložte se do diskuze.
SOLEI --- 19:20:55 22.11.2012
U kapra krajim maso na tech 5 mm co zaruci ze kosti nebudou prekazet, ze pstruha je vytahuju.
KURE --- 13:38:25 22.11.2012
SOLEI: záleží jak děláš filet a u jaký ryby.

když máš velkou rybu třeba lososa 3+, tak je imho zbytečný prokrajovat žebra, ale když po nich sjedeš tim nožem zůstanou na kostře a maso je čistý.
(kvůli jistotě samozřejmě neuškodí prohmatat a pak vytahat cokoliv tvrdýho ostrýho najdeš)

u kaprovitý ryby je problém větší, na rozdíl od lososa nebo pstruha má ještě ve hřbetu a u ocasu takový Y-kosti.
takže když uděláš filet, ještě musíš nějak pořešit tyhle Y-kosti.
jedna možnost je prokrájet těsně vedle sebe (2-3mm) a tim se ty kosti vyřeší.
BRUKEV --- 11:56:41 22.11.2012
SOLEI: tak kosti se obvykle proříznou nožem, dělají se takové příčné řezy cca 3 mm od sebe
SOLEI --- 11:26:29 22.11.2012
BRUKEV:
Nevím jaká videa sis pouštěl, takže nemůžu říct. Ale pokud se dělá filet tak spousta lidí z nich ještě ručně pomocí pinzety vytahuje kosti, aby konzumaci nic nenarušovalo.
BRUKEV --- 10:58:59 22.11.2012
SOLEI: tak na videích to vypadá celkem v klidu a pinzetu jsem tam nezahlédnul ani jednou
SOLEI --- 8:24:51 22.11.2012
BRUKEV:
Jediný problém filetů je, to crcání s pinzetou, ale u velkých ryb je to celkem rychlá akce.
KLA --- 19:42:47 21.11.2012
Vůbec netuším proč, ale koupilin jsme celého mraženého lososa... nějaký tip co s tím? :)
BRUKEV --- 13:41:53 20.11.2012
SOLEI: Filety jsem zvažoval poslední dva roky a letos už to konečně plánuju realizovat :)
SOLEI --- 9:29:03 20.11.2012
BRUKEV:
jo je lepší :-))

Ne dělám si srandu, někdo na kapra nedá dopustit někdo bere jakoukoliv rybu. Já jsem z té druhé skupiny. Amur má nižší hřbet a méně tučné maso = lépe se filetuje a je méně rybinový. Vzhledem k tomu, že historicky je kapr rybou vyšší třídy, tak bych neměla problém smířit se s rybou "chudiny" lososem, ale doma by to nepřežili a musí být kapr. Naštěstí se mi už povedlo aspoň zrušit podkovy a děláme vykoštěné filety.
BRUKEV --- 8:42:51 20.11.2012
Vánoce se blíží, jak jste na tom s vánoční rybou? Klasika kapr, nebo něco jiného? Já letos zvažuju amura, je v tom chuťově nějaký rozdíl?